Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ILEAAAAA

ILE PRZYBRAŁY WASZE NIEMOWLAKI PRZEZ MIESIĄC??

Polecane posty

Gość ILEAAAAA

ILE PRZYBRAŁY WASZE NIEMOWLAKI PRZEZ MIESIĄC??

Gość synek urodził się
z wagą 4.000 g, równo 4 tyg. później 5.200 g - karmiony piersią.

Gość martynika2509
mój w ciągu 6 tygodni przybrał 2,5 kg...ale był z niego żarłok straszny;)

Dziewczyny mam termin porodu za 6 tygodni. Proszę powiedzcie czy karmienie piersią to trudna rzecz? U mnie w rodzinie wszystkie kobiety karmiły butelką bo nie miały pokarmu. Boję się że i mnie to spotka a bardzo chcę karmić piersią

Gość synek urodził się
jeśli chodzi o karmienie to mi na początku nie szło tak łatwo, ale przystawiałam i się nie poddawałam, a mleka miałam dużo. Mały miał problem z ssaniem, ale na początku pomogły nam nakładki na sutki, dużo ściągałam laktatorem i jak nic nie wychodziło z karmienia to podawałam z butelki. Po kilkunastu dniach oboje nauczyliśmy się obsługiwać moje piersi i już było tylko dobrze! Jeśli będziesz bardzo chciała to musi się udać!

co do karmienia to synek nie potrafił złapać porządnie sutka. nie pomagały nakładki bo ich wcale nie chciał łapać :( po 4 tygodniach bezsensownej walki z nim, z jego raniącymi pierś dziąsłami, po walce z krwawiącymi brodawkami poszłam po rozum do głowy...pojechałam do poradni laktacyjnej. wspaniała, cierpliwa, kochana położna pokazała mi jeszcze raz, wszystko od początku, nauczyła mnie jak przystawiać małego, pokazała kilka prostych ćwiczeń jakie moge wykonywać z synkiem aby ułatwić mu naukę prawidłowego ssania i w ten oto sposób karmiłam synka pełne 11 miesięcy, czyli dokładnie tyle ile on sam chciał :D

Mam nadzieję. A powiedz mi jeszcze jak często dostawiałaś? Czytałam że trzeba co 2, 3 godziny przez całą dobę przez kilka tygodni. Wiem że będzie trudno na początku. Jak dawałyście radę bez snu?

Gość alliska
ja prawie nie miałam pokarmu, a dziecko ciągle głodne, ale jakoś przetrwaliśmy ten pierwszy trudny okres i karmie do dziś 7 mies