Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poprostu jaaa

tabletki czy plastry

Polecane posty

Gość poprostu jaaa

witam mam pytanie co według was jest lepszym środkiem antykoncepcyjnym?? otóż brałam już tabletki lecz po każdych albo tyłam albo spadało mi libido a po jednych miałam strasznego doła ginekolodzy zmieniali mi często tabletki bo miałam zaburzenia hormonalne . ostatnimi były yaz i po nich czułam sie nawet dobrze nie licząc plamienia ale brałam je tylko 2 miesiące proszę o rade. nie bardzo ufam ginekologom a ta do której chodzę teraz nie przepisuje antykoncepcji

Gość tajasne
plastry to tez hormony, wiec objawy uboczne bedziesz miala takie same jak po tabletkahc pratycznie.

Gość parappapa
ja długo już biorę tabletki i ostatnio zastanawiam się nad zastrzykiem. plastry mnie jakoś nie zachęcają, boję się, że może mi się odklejać itp.

Gość poprostu jaaa
jakie bierzesz tabletki?

Gość xxxzzzxxx
od 8 lat stsouje plastry evra i jestem zadowolona, zapewniaja jak dotad zabezpieczenie skuteczne:)) bez zadnych wiekszych skutkow ubocznych. czasem sie odklei kawaleczek rogu ale w calosci jeszcze nigdy niemialam odklejonego. osobiscie polecam:)

Gość parappapa
obecnie biorę Microgynon 30. brałam również Stediril 30, Novynette, Azalia. te ostatnie były najgorsze jak dla mnie :) obecnie nie widzę żadnych skutków ubocznych, libido i waga jak zwykle :)

Gość ja po plastrach przytyłam
a teraz mam problemy z prolaktyna

Gość ja po plastrach przytyłam
na zastrzyk bym się nie zdecydowała. Ogromna jednorazowa dawka hormonów więc skutki uboczne gorsze niż przy tabletkach a tabletki przynajmniej mozna przestać brać