Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Młody 22

POMOCY!!!

Polecane posty

Gość Młody 22

Witam, wiem że jestem alergikiem i to od kilku lat mam problem z katarem, łzawieniem oczu, kichaniem, a także z swędzeniem podniebienia. Wypróbowałem już chyba każdego leku bez recepty nie pomagają leki ze składnikiem "cetyryzyna" na chwilę pomaga tylko Loratan ze składnikiem "loratadyny". Nie robiłem jeszcze testów alergicznych zabiorę się za to w zimę bo wtedy ponoć są najdokładniejsze. Czy możecie mi zaproponować jakiś dobry lek na alergię ale na receptę oczywiście w miarę nie drogi i najlepiej dużą ilość w opakowaniu. Krople nie wchodzą w grę ponieważ mam jeszcze gorsze objawy. Ps. Lek o nazwie AMERTIL jest chyba błędem farmakologów ponieważ jak napisano w ulotce, lek zapobiega zapaleniu błony śluzowej nosa, a w tej samej ulotce w pozycji działania niepożądane występuje wpis lek może spowodować zapalenie błony śluzowej co wy na to ??

Gość VIRLIX to dobry lek
polecam;)

Gość qwertura
Mi testy (małe) wykazały tylko leciutką na kurz, a miałam podejrzenie astmy. A duzych jakoś nie robiłam i nie zrobie pewnie. Bardzo często jest się uczulonym na mieszanki alergenów a nie na każdy z osobna więc czasem ciężko wykryc. Do kataru i spuchniętego nosa już przywykłam, do łzawienia zresztą też, kiedyś nawet ktoś mnie na mieście zaczepił czy wszystko ok bo cała byłam wręcz zaryczna od tych głupich pyłków :D Jak ci czasem strasznie katar dokuczy to acatar jest dobry ale strasznie wysusza to ostrożnie z dawką

Ja biorę albo loradynę, albo xyzal - z tym że xyzal jest drogi :( Za to najlepiej na mnie działa. A jestem alergiczką od dziecka i mam astmę :) O dziwo w tym roku nie mam takiej makabry jak zwykle, moze na starosc objawy się zmniejszają?

A jak mogę coś od siebie doradzić - to pij dużo wapna - takiego rozpuszczalnego, albo kup z nim tabletki w aptece. To najlepszy naturalny odczulacz :)