Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kociarakociaraa

Nie mam serca...:(

Polecane posty

Gość kociarakociaraa

Słuchajcie!! Okociła mi się kotka. Ma 6 małych kotków. Są śliczne, takie niespotykane kolorki bo są tak: 2 rude, 2 takie beżowe, jeden siwy i jeden czarny z rudym dodatkiem:) Czarny to kociczka. Niestety nie mogę ich zostawić gdyż już mam 2 koty i po prostu nie dalabym rady z tyloma w domu. A nie mam serca żeby uśpić te maluchy:( Co mogę zrobić? W sumie jeden jest już zamówiony.. Ale pozostaje ta piątka... :(

Gość savarin
Daj ogłoszenie,że masz koty do oddania,najprościej będzie...

Gość sssssssssssssssssggggggggggggg
A skąd jesteś?

Gość kociarakociaraa
A jeśli się nie uda??? To co wtedy?? Ja gdybym mogła to bym je zostawiła bo na prawdę nie mam serca ich uśpić ale nie mam chyba innego wyboru. Obdzwoniłam dziś znajomych , powiedzieli że popytają może jeszcze ktoś będzie chętny. One mają dopiero drugi dzień dzisiaj..

Gość kociarakociaraa
sssssssssssssssssggggggggggggg>>>>> ja woj. lubelskie

Kurczę... jakby gdzieś bliżej to bym wzięła jednego kotka, bo mi zdechł niedawno. Niestety nie mam prawka...

Gość kociarakociaraa
A skąd jesteś??

Nie rozumiem takich osób jak ty. Gdzie ty miałaś głowę? Albo czy w ogóle coś w niej masz? Nie trzeba było myśleć zanim wzięłaś odpowiedzialność za kotkę? Słyszałaś o czymś takim jak sterylizacja? Są też takie magiczne tabletki, po których na świat nie przychodzą małe kotki ... :o Mam nadzieję, że oczka tych kociąt będą ci się śnić po nocach.

Podkarpackei z okolic ustrzyk dolnych

Gość kociarakociaraa
Kotka jest dość młoda i nie sądzilśmy że tak szybko zajdzie w ciąże. Sam wet był zdziwiony ze tak wcześnie. Teraz jestem mądrzejsza i na pewno ją wysterylizuję.

Gość kociarakociaraa
sssssssssssssssssggggggggggggg>>>> no to jest troche kilometrów.. :( szkoda

I uważaj na wet. bo mi przez lekarza po steryklizacji zdechła kicia.

Gość kociarakociaraa
sssssssssssssssssggggggggggggg>> a co poszło nie tak??

Daj ogłoszenie na gumtree, na miau.pl, zrob zdjecia i powies na sklepie ze kotki do oddania za 6-8 tygodni (Twoja kita musi je wykarmic, wczesniej ich nie oddawaj!) :) U mnie często w tesco i w biedronce wiszą takie ogłoszenia :) I na stacji benzynowej :)

Gość kociarakociaraa
Uwierzcie mi że ja z wielką chęcią bym rozwiesiła ogłoszenia itd ale nie mam pewności że ktoś je weźmie.. :( Jeśli nie to co wtedy?? Przecież nie będę trzymała 8 kotów...

Gość żadnych
daj ogłoszenie na allegro, ja mojego maluszka własnie tam wypatrzyłam :) maleństwa "idą" szybciej niż dorosłe także myśle że szybko znajda nowe domki - powodzenia!!!!!!!!!!!!

Gość nkiji
boze, miot uspij a kotke od razu na sterylke :O tylko kastracja, antykoncepcja hormonalna jest bardzo niezdrowa i predzej czy poniej i tak ja trzeba bedzie kastrowac ale w celu ratowania zycia juz slepy miot mozna uspic, i nie boj sie kastracji, to latwy zabieg tylko wybierz dobrego weta

Gość kociarakociaraa
No tak tylko że tez będę musiała czekać na jakiś odzew... A jak podrosną to juz w ogole nie bede miala sumienia ich uspic... :( dopiero maja druga dobę.. Nie wiem juz sama co mam robic :(

Gość nkiji
trzeba bylo wykastrowac kotke w ciazy :O to bardzo czesto sie robi

Gość nkiji
USPIJ MIOT! tylko u weta, humanitarnie a kotke kastruj

Została wysterylizowana i wszystko było ok jadła, biegała , po 3 dniach zrobiła się ospała. 4 dzień nic nie jadła, sparaliżowało ją, pojechaliśmy do wet. stwierdził, że jest źle, ale to pomoże dał zastrzyk i tyle. Po 1h z kotem gorzej, przestała w ogóle chodzić tylko się czołgała, szybko zawiozłyśmy ją do innego lekarza. On nie mówił co jest, ale dawał po sobie poznać, że tamten spieprdzył operację. Zostawił kota na kilka godzin, powiedział, że tamten pogorszył sprawę. Musiałam dzwonić pytać ajkei leki w ogóle dostała. Po kilku h przyjechałyśmy po nią, popatrzyła takimi smutnymi oczkami i główka jej jakby opadła. Przyjechałyśmy do domu minęło dosłownie 3 h dostała drgawek i zdechła...

Gość kociarakociaraa
No tak ja to wszystko wiem.. Tylko ze ja nie mam serca zeby je uspic.. Kocham zwierzeta :(

Sorry za literówki, a co dokładnie jej było to nie wiem, raczej wina operacji. Ten drugi lekarz chciał żeby ją przywieźć na sekcję, ale z siostrą stwierdziłyśmy, że nei damy rady.

Gość żadnych
to daj ogłoszenie na allegro i napisz że sa jeszcze malutkie i bedziesz posyłac fotki nich ludzie "rezerwują", napewno się znajda tacy ludzie mówie ci

Gość żadnych
albo do kogoś na wies je zawieź jak podrosną

Gość qwertura
Najpierw dak ogłoszenia, a nie siedzisz i się zamartwiasz bo nie masz pewności :) I odwiedź schronisko najbliższe i zapytaj czy nie mogłabyś tam ogłoszenia wywiesić

Gość nkiji
kochac trzeba madrze a nie tak jak ty jakbys kochala to bys kotke wykastrowala jak byla w ciazy a tak co? pozwolilas na przyjscie na swiat niechcianych 6 kotow ktore beda sie dalej mnozyc i powiekszac kocia biede "Proszę o przywilej nie przychodzenia na świat ...nie przychodzenia na świat póki nie zapewnisz mi domu i pana, który się mną zaopiekuje, i prawa do życia tak długo, jak długo będę fizycznie zdolny do cieszenia się życiem ...nie przychodzenia na świat póki moje ciało nie będzie cenne, a człowiek nie przestanie go maltretować, ponieważ jest bezwartościowe i liczne"

Gość żadnych
własnie dawaj ogłoszenia a nie siedz i nie pytaj ludzi na forum, im szybciej bedziesz działac tym szybciej bedziesz to mieć z głowy. mozesz tez po przychodniach weterynaryjnych porozklejac ogłoszenia