Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mydestinationnn

Mój sposób na piękne włosy.

Polecane posty

Witam :) Miałam zniszczone włosy kilka lat temu od ciągłego rozjaśniania. Moje włosy były w okropnym stanie. Później przefarbowałam włosy na brąz i zaczęłam o nie dbać. Polecam przede wszystkim: - ścinanie końcówek w zależności od potrzeby włosa (ja ścinam średnio co 5 tyg) i nigdy nie róbcie tego same w domu zwykłymi nożyczkami bo one szarpią włosy ! zdecydowanie lepiej iść do fryzjera. - jeżeli farbujecie włosy na jeden kolor to nie farbujcie ciągle całej głowy tylko używajcie farby tylko na odrosty. - jak najrzadziej suszcie włosy suszarką, pozwólcie im swobodnie wyschnąć - prostownicy też używajcie jak najrzadziej a jak już musicie jej częściej używać to nie nastawiajcie na maksymalną temp. i zainwestujcie w dobrą prostownicę i koniecznie używajcie kosmetyków ochronnych przeciwko wysokiej temp - nie szarpcie włosów szczotką (najlepiej kupić szczotkę z naturalnego włosia co zapobiega ich elektryzowaniu) - myjcie włosy w zależności od potrzeb - ja używam odżywek po każdym umyciu włosów (chociaz słyszalam że niektórzy to odradzają) ale moje włoski nie narzekaja :) najlepsze wg mnie są odżywki spłukiwane - przynajmniej raz w tyg stosujcie maseczkę, niekoniecznie musi być ze sklepu. Chociaz ja bardzo polecam maseczkę WAX jest świetna. Często robie sobie sama maseczki z żółtka, piwa, aloesu, cytryny, mleka, oliwy z oliwek, pokrzywy, oliwki dla dzieci czy nawet majonezu (który również świetnie odżywia włosy no ale niektóre włosy może zbytnio przetłuścić). Tych maseczek jest naprawdę wiele i sprawiają, że nasze włosy są zdrowsze i piękniejsze - od ok roku po każdym umyciu wcieram 2 krople( ponieważ mam długie włosy) jedwabiu w końcówki włosów dzięki temu są lśniące, miękkie i są chronione przed promieniami UV oraz wysoką temp. Nie wiem mi w cale włosów nie przetłuszczają i znacznie poprawiła się ich kondycja. Dzięki jedwabowi również lepiej się układają - wiem, że niektóre panie lubią sobie tapirować włosy ale należy to robić naprawdę rzadko, gdyż niszczy to łuski włosów - nie trzeć włosów ręcznikiem tylko poprostu wykręcić je i zawinąć w niego - i polecam zmieniać co jakiś czas szampon gdyż włosy się szybko przyzwyczajają - jeżeli nie chcecie żeby szybko wyblakł wam kolor po farbowaniu polecam plukanie włosów octem (najlepiej jabłkowym) poleciła mi to moja fryzjerka i naprawdę działa. Tylko pod żadnym pozorem nie trzymać octu na wlosach tylko poprostu przepłukać je nim - jeżeli robimy maseczkę to najlepiej założyć czepek na głowę i owinąć jeszcze włosy ręcznikiem włosy lubią w tedy ciepło i lepiej uwalniane są składniki odżywcze. Mam nadzieję, że moje rady komuś się przydadzą :) to naprawdę działa sprawdziłam sama na sobie. Efekt piękne, zdrowe i lśniące włosy bez suchych i zniszczonych końcówek. Łatwe w układaniu i nie "sianowate" :P

Gość my tez mielismy
nie odkrylaś Ameryki ;) Ja od siebie mogę jeszcze dorzucić że fajnie jest też olejować włosy ( tylko osoby z przetłuszczającymi się muszą uważać ) Polecam m.in. olejek kokosowy, migdałowy. WAX też jest OK. Co do szczotki to polecam Tangle Teezer jest genialna, tylko nie wiem czy mozna ją w PL kupic, ja kupilam na E-Bayu .

Wszystko slusznie.. ale to zeby zmieniac szampon bo sie wlosy przyzwyczajaja to smiechu warte.

Wszystko się przyzwyczaja do danego kosmetyku i zdrowo jest zmieniać kremy, toniki i szampony, nie ma w tym nic dziwnego. Prawda stara jak świat.