AgataB 0 Napisano Lipiec 28, 2010 hej, mam jednego synka 4 letniego i boję sie 2 ciąży gdyż mam z męzem konflikt, ja mam O- a mąż O+, ciekawi mnie najbardziej czy słyszałyście o dzieciach chorych z tego powodu,jak tak to jakie choroby? o utzrymaniu ciąży i pzreciwciałach juz dużo wiem, o ewentualnych chorobach NIC Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość słyszałam o tym zaginięciu Napisano Lipiec 28, 2010 też mnie to ciekawi bo jestem O RH- a mój partner + Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość tajasne Napisano Lipiec 28, 2010 ciąża z aktywny konfliktem serologicznym nie ma szans na utrzymanie sie. ale teraz już są sposoby na wytłumianie konfliktu, wiec sie nue martw. wystarczy powiedziec lekarzowi prowadzącemu ciąże o sytuacji, poda Ci immunoglobulinę i bedzie OK. Jeśli ciąża przetrwa to dziecku grozi ciężka niedokrwistość, intensywna żółtaczka połączona z niewydolnością wątroby oraz powikłania neurologiczne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość konflikt serologiczny w tych Napisano Lipiec 28, 2010 czasach nie stanowi juz problemu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
AgataB 0 Napisano Lipiec 28, 2010 ok dzieki za odp, tylko ciężko jest znależć tak dobrego lekarza któremu można zupelnie zaufać:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość słyszałam o tym zaginięciu Napisano Lipiec 28, 2010 aha, ale jak kobieta dostanie tę immunoglobine to te choroby nie wystapią? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
AgataB 0 Napisano Lipiec 28, 2010 niby te przeciwciał mogą sie pojawić w karzdym monencie ciązy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość tajasne Napisano Lipiec 28, 2010 bez jaj. jak masz z męzem konflikt to napewno po pierwszym porodzie dostałaś immunoglobulinę i masz zabezpieczenie na początek ciązy. w drugiej powinnaś byc zbadana ze dwa razy na obecności przeciwciał (jak lekarz Cie nie skieruje to sie domagaj) i w razie czego dostaniesz globuline jeszcze raz. tu nie trzeba jakiegoś specjalnego zaufania, bo to standard medyczny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach