Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TakaJednaOnaEh

Paszport pytanie dla mądrych

Polecane posty

Gość TakaJednaOnaEh

Witam Was mam pytanie, paszport mam ważny do lutego 2013 roku, wyrabialam go 7 lat temu, teraz weszly nowe paszporty z odciskami palcow itd. Z tąd mam pytanie.. nie trzeba wymieniac paszportu na nowy jezeli moj jest jeszcze wazny?? tak jak to bylo z dowodami osobistymi?? prosze pomocy bo mam malo czasu a wyjezdzam za granice za jakies poltotrej miesiaca:(

Gość TakaJednaOnaEh
piszecie o jakis glupich wlosach na dupie... a ludzie maja pytania powazne :P:P wie ktos cos na ten temat ??

Gość Pani Bovary
Nie musisz wymieniac na nowy. Tamten jest wazny. Jesli jednak jedziesz do Kanady to musisz miec nowy biometryczny jesli nie masz wizy.

Gość tez mamusia
nie musisz wymieniac, paszport jest wazny , chyba , ze zmienily sie Twoje dane, albo wyglad

Nie trzeba. Jak trzeba będzie wymieniać masowo na nowe to powiedzą o tym w mediach. Tymczasem możesz używać starego, aż nie straci ważności. miłych wakacji :*

Gość pytanko numer 1
a dokad sie wybierasz?

Gość TakaJednaOnaEh
bardzo wam dziekuje :):* jednak istnieja porzadni ludzie na tym forum :D a co do wygladu to 7 lat temu troche bylam mloda.. duzo pulchniejsza ale mysle ze rozpoznaja :)

Gość TakaJednaOnaEh
jade z nazeczonym do Turcji :) tzn z przyszlym nazeczonym ma zamiar mi sie tam oswiadczyc tzn tak czuje :D bo caly czas tematy kraza wokol tego ze ma niespodzianke itd :D oby to bylo.. tylko teraz musze starac sie o urlop we wrzesniu juz mam prawie zaklepany :) ale wrzesien to szczyt sezonow w cieplych krajach i boimy sie ze wszyscy beda wtedy cheili jechac ale wyjazd na 90% aktualny :)

Gość pytanko numer 1
milej podrozy, wspanialych zareczyn i ulotnych nocek!

Gość Pani Bovary
Nie boj sie i jedz do Turcji we wrzesniu. TO najlepsza pogoda i okres na urlop wlasnie tam. Druga polowa wrzesnia rowniez jak najbardziej.

Gość Pani Bovary
Ladne oswiadczyny bylyby np. w Alanii na wzgórzu Kale przy księzycu i w dole tętniącycm miescie ;) W Kemer niedaleko jest taka góra Thatali z ktorej jest niesamowity widok na Antalie.

Gość TakaJednaOnaEh
pytanko numer 1 dziekuje bardzo :) mam nadzieje ze wszystko sie uda :) i znockami tez hehe :D i ja tez uwazam ze Turcja to najlepsze miejsce na odpoczynek :) chlopak myslal o Bułgarii ale stwierdzil ze wrzesien w Turcji jest piekny :) szczyt sezonu :) sami mieszkamy niedaleko morza ale to nie to samo co wyjechac za granice, ponurowac rafy koralowe.. nie moge sie poporstu doczekac !!:) trzymajcie kciuki :)

Gość TakaJednaOnaEh
Pani Bovary widze jestes dosyc obeznana w pieknych miejscach :) szczerze powiem ze chyba wstyd sie przyznac ale nie slyszlam o takich miejscach :) geografia byla dawno w szkole.. ale tak to jest jak czlowiek po studiach niedoksztalca sie juz tylko zyje przyziemnymi sprawami... naprawde podziwiam :)

Gość Pani Bovary
A do jakiego miasta jedziecie? Bułgarię sobie darujcie bo tam czesto pada i poza tym nuuuudy.

Gość TakaJednaOnaEh
Wybrzeże Egejskie - Bodrum zalezalo nam zeby hotel byl zaraz przy plazy... Zreszta znajomi byli w tym miejscu w tym samym hotelu naprawde zachwalaja 5 gwiazdek i bardzo przystepna cena jak na taka wycieczke :) a znajac mojego nazyczonego to bedzie chcial opalac sie nad basenem lub na plazy... i dlatego wybral to miejsce ja za to wole zwiedzac ale mysle ze go jakos przekonam :)

Gość Pani Bovary
Akurat Bodrum jest jednym z niewielu miejsc w Turcji w których nie bylam wiec nie pomoge w "widoczkach" ale pewnie cos romantycznego znajdziecie. Z tego co wiem to Bodrum jest bardzo ladne i ciekawe.

Gość TakaJednaOnaEh
no dziekuje ci za kazda informacje:) a znalezienie romantycznego miejsca to juz fucha dla mojego ukochanego :) widze ze duzo podrozujesz :)? bo znasz sie na rzeczy :) naprawde pozazdroscic :) dziekuje za wszystko :) ja sie juz klade bo jutro ciezki dzien pracy:( dobranoc pozdrawiam :)