Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość COjanarobilam

Błagam odpiszcie drogie dziewczyny...

Polecane posty

Gość COjanarobilam

Biorę ślub z cyganem, jestem polką, czy jets tu ktos kto zeni sie z cyganem?? powiem tak poczotki nie byly latwe, jego rodzina niechiala mnie znac itp poznalam go gdy mialam 15 lat teraz mam 22 jestem z nim 8 lat, po 7 latach oswiadczyl mi sie, rodzina mnie zaakceptowala i zapomnialam o przeszlosci, kocham go stracilam z nim dziewictwo co bylo dla mnie bardzio wazna zecza byl moim pierwszym i jedynym, boje wziac sie z nim slubu bo wiem jak jest u romow ale kocham go... boje sie tez tego bo zdalzylo mu sie pare razy mnie udezyc i starszyc a potem przepraszajac mowil ze to z zazdrosic bo mnie kocha i ze gdyby nie kochal nie udezl by mnie, niewiem co mam robic boje sie powiedziec mu ze z nim niechce slubu bo rodzina juz mnie zaakceptowala i naleze tak jakby do nich a z 2 strony kocham go , niewiem czy mam zostac i byc z moja 1 miloscia czy iciec i zapomniec...

Gość mala łezka
Jak Cie raz uderzy uderzy i drugi... kobieto ja myśle,że powinnaś od niego odejść.. rozumiem są uczucia dużo miłośći,ale czy to jest dobra miłość? Kurde co to za tlumaczenie w ogole uderzyłem bo kocham;/, jak będzie Cie prał tak co dzien po śłubie to NIKT CI nie pomoże... Będziesz sama bo jego rodzina owszem Cie zaakceptowała,ale zawsze będzie dystans wierz mi...

Gość mala łezka
To jest inna kultura babo w co Ty sie pakujesz powiedz mi? Ja wiem ze Polacy tez nie są lepsi...nie wiem w tych klanach cygańskich to pewnie matki rządzą? prawda? jaka jest jego mamunia? Wytrzymasz w takim klanie? Dasz dobie rade? Jak Twoja rodzina do niego podchodzi?

Gość lekooomankaa
jak Cie uderzył już 2 razy jak nie więcej, to nie masz na co liczyć. Teraz uderzy i przeprasza, a potem spierze Cie na kwaśne jabłko i potem też będzie przepraszał. Niestety taka jest mentalność facetów którzy podnoszą ręce na kobiety. Pierdolonych damskich bokserów.

Gość 291918223983
A dlaczego nie chcesz wychodzic za niego za maz, skoro piszesz, ze jestescie ze soba 8 lat?????? I ze kochasz go nad zycie? Powodem jest, ze Cie uderzyl? Bo piszesz, wiecie jak to jest u romow. Ja nie wiem. Jak jest? czemu nie chcesz slubu?????

Gość rzadko się wypowiadam tutaj
ale trudno zignorować Twój post, zgadzam się z osobami powyżej, 1. rzeczywiście inna kultura i obawiam się ze obca osoba i tak nie będzie zaakceptowana 2.jeśli się zastanawiasz nad tym ślubem to już oznacza ze nie powinnaś go brać, 3. jeśli uderzył to bić będzie, nie ma co się okłamywać ze się zmieni, będzie gorzej, jak będzie dziecko to nim cię uwiąze tak ze nie uciekniesz, rozumiem że jesteś z nim przez sporo lat i rozstanie może byc trudne, ale na pewno masz rodzinę przyjacół u których znajziesz wsparcir, chyba ze już zdązył cię od nich odciąć?

Gość 7777adamenska777
ona nie chce slubu bo facet ja bije hey numerki dodaj sobie odrobine rozumu

Gość 7777adamenska777
powinnas postarac sie z nim rozstac ja rozumiem ze to trudne ale cygan czy nie faceci ktorzy bija nigdy sie nie zmieniaja

tak Cię kocha że któregoś dnia już przeprosin nie usłyszysz ....będzie za póżno ....nie usłyszysz już w życiu NIC !!

Gość tajasne
łooo to jak Cie teraz bije bo kocha to po ślubie Cie z miłości chyba zabije. pal szesc ze Cygan, ale za bijącego w życiu bym nie wyszła.

Gość af
przychylam się do zdania poprzedniczek o tym, że jak bije teraz to i potem będzie i jeszcze do tego o innej kulturze...to jest inna kultura, inne postrzeganie świata...doswiadczyłam na własnej skórze związku z kolesiem, który co prawda romem nie był, ale był Albańczykiem. Dwa tygodnie wytrzymałam to jego pieprzone gadanie i filozofie. Wiem, ze jakbym chciała wyjechac do jego kraju z "rodzinną" kulturą i tradycją, to już bym nie wróciła...nie mogłabym..

Gość gość
Romowie nie biorą ślubu cywilnego ani kościelnego.To ciekawe jak to zrobisz? Oni pozwolą mu przejść na inną wiarę itp.?

Gość gość
Ich małżeństwa nawet tego długoletnie w świetle prawa nie istnieją, wiem, bo oglądałam ostatnio o nich program! :)

Jezeli uderzyl cie raz drugi, to uderzy cie znowu, po co sie pchac w gowno na wlasne rzyczenie, moze sprobuj znalezc kogos kto byl lub jest w takim zwiazku, do af ;) nie mierz wszystkich jedna miarka, mam meza Albanczyka od 5 lat, i ostatnia rzecza o ktorej gadamy .. w sumie o tym w ogole nie gadamy jest nasza klultura, roznice, i filozofie..i dlaczego nie moglabys wrocic z jego kraju??? ktos by cie tam wiezil?:D nie badz smieszna..ostatnie moje wakacje trwaly 6 tygodni, i bylo super, Dziewczyny w Albanii nie sa omotane chustkami, ubieraja sie tak samo jak Polki, moze bardziej swiecaco i wyzywajaco:D cos na ruski styl;) nie maja okreslonej religii, ..zeby wypowiadac sie o jakims narodzie trzeba tam byc, przezyc na wlasnej skorze, a nie twierdzic po poznaniu jednej debilnej osoby.. ''oh juz bym nie wrocila..nie moglabym'':D rozsmieszylo mnie to:D taa wiezieli by ciebie w klatce o suchym chlebie i wodzie i omotali w chusty:D heh

Gość weronika_r
myśle ze najmądrzejsze co możesz teraz zrobić to go zostawić, nie pozwól sobie wmówic ze to że Cie uderzył ma jakieś racjonalne wytłumaczenie, jest tyle w zyciu sytuacji, w których jedna ze stron może poczuć ukłucie zazdrosci i jakos nie kazy mężczyzna bije swoja kobiete bo jest zazdrosny, to tylko jego wina ze tak go ponosi, nie daj zrobic z siebie bezmózgiej obezwładnionej przez idiote kobiety, wspomnisz moje słowa, uciekaj gdzie pieprz rośnie

Nieważne jakiej jest narodowości, powinnaś go zostawić od razu jak Cię uderzył. Każde kolejne uderzenie - to kolejny argument na to, że nie powinniście być razem.

Gość kornelka2017
mam znajomą, która zaszła w ciążę z romem. Najpierw było cudnie, oj taki zakochany, i w niej i w dzidziusiu nawet senior rodu dał dzieciaczkowi sygnet ze złota itd. A potem przypadkiem się okazało, że on ma z 5 innych lasek, każdej mydłił oczy. Ale ową żonę "kochał". Chodziło o to, że on moze wszystko a ona nic, ma być wierna, słuchać go itd. Szczerze - odradzam Ci, wiem że będzie ciężko itd, ale jesteś młoda, wstrzymaj się ze ślubem - po co tak się spieszyć? zobacz co będzie dalej , ale jak już od samego początku Cię nie szanuje to nie daj się dalej wkręcać - szanuj się chociaż Ty. Pozdrawiam