Marysia ze Wspólnej 0 Napisano Lipiec 29, 2010 Jakie tomiki poezji, których autorów ostatnio wpadły w wasze rece :) Pochwalcie się. W ogóle czytujecie poezję? :) To taka miła odskocznia od codziennego życia i tych wszystkich sag typu 'Zmierzch' ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość szuszka Napisano Lipiec 30, 2010 Czasami czytuje poezję:) To nawet nie jest kwestia miłej odmiany ale potrzeby:) Każdy potrzebuje chyba od czasu do czasu oddać się refleksji, prawda? W poezji Herberta, Różewicza odnajduję uniwersalne( zawsze aktualne) problemy , z którymi mam do czynienia niemal każdego dnia. Dzięki poezji mam wrażenie,że żyję w bardziej świadomy sposób. Ostatnio przeglądałam "7 kręgów i praprzyczyna" Tomasza Rolko z goneta.net- ciekawa propozycja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość szuszka Napisano Lipiec 30, 2010 Czasami czytuje poezję:) To nawet nie jest kwestia miłej odmiany ale potrzeby:) Każdy potrzebuje chyba od czasu do czasu oddać się refleksji, prawda? W poezji Herberta, Różewicza odnajduję uniwersalne( zawsze aktualne) problemy , z którymi mam do czynienia niemal każdego dnia. Dzięki poezji mam wrażenie,że żyję w bardziej świadomy sposób. Ostatnio przeglądałam "7 kręgów i praprzyczyna" Tomasza Rolko z goneta.net- ciekawa propozycja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marysia ze Wspólnej 0 Napisano Sierpień 5, 2010 Rolko nie jeden tomik wydał w tym wydawnictwie. A czytałaś "W stronę światła"? W ogóle jutro w Krakowie będzie Noc Poetów. Jeśli jesteś z tego maista to wpadaj skoro lubisz poezję Szczegóły http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,35796,8189554,Noc_Poetow__nieznane_wiersze_mlodych_buntownikow.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jabłkoantonówka 0 Napisano Sierpień 5, 2010 Uwielbiam Wisławę Szymborską i Gałczyńskiego. Ich wierze mają niesamowity klimat, są piękne i zawsze jak je czytam przenoszę się w inną rzeczywistość. Szczególnie ostatnio polubiłam wiersz 'tego nie robi się kotu'. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jeden_moment Napisano Sierpień 27, 2010 O, jak miło, że jeszcze ktos czytuje poezję :) Ja ze starych wyjadaczy tp lubię Leopolda Staffa i okres dwudziestolecia międzywojennego w Polsce. Wówczas powstawały naprawdę dekadenckie teksty, które trudno było (i nadal jest) wyprzeć z pamięci. A kolei co do współczesnych poetów to nie mam swoich ulubieńców, ale czasami czytuję młode talenty, dlatego chętnie zapoznam się z poezją Młodych, których można znaleźć na goneta.net. Dobrze, że jets takie miejsce gdzie mogą pokazywać swoją twórczość. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach