Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciachara

nagła alergia w ciąży

Polecane posty

Gość Ciachara

Jestem w 24 tygodniu ciąży i od jakiegoś czasu (3-4 tygodni) mam objawy alergii- cieknący katar (najczęściej rano i pod wieczór), kicham, "łaskotanie" w uszach a i z morfologii wychodzi, że mój organizm reaguje własnie na jakieś alergeny... Dodatkowo mam astmę i ostatanio miałam kilka napadów i tutaj mam pytanie do Was... Czy to może być alergia na kota jeżeli wcześniej nie było żadnych objawów? Kot mieszka z nami już 3 lata i do teraz było wszystko naprawdę dobrze :(

Gość piszesz że
"z morfologii wychodzi, że mój organizm reaguje własnie na jakieś alergeny" niby co z morfologii wg ciebie może o tym świadczyć ?

ja też tak mam- 20tc i strasznie mnie to męczy. Kot tez jest i tak pomyślałam, że to byłoby dziwne po tylu latach dostać alergii. Czytałam, że w ciąży często zdarza się zatkany nos, ale u mnie objawy alergiczne Do alergologa polecę za 2tyg przy okazji wizyty u gina Z morfologii to alergii nie wyczytasz, ja mam idealną

Gość Ciachara
m.in podwyższonych kilka wartości: Eozynofile, Bazofile + jeszcze podwyższone WBC, Neutrofile (co też może świadczyć o infekcji), ale wszystkie objawy jakie mam wskazują na alergię.

Bazocyty (BASO) - ich liczba zwiększa się w stanach alergicznych, przy przewlekłej białaczce szpikowej, w przewlekłych stanach zapalnych przewodu pokarmowego, wrzodziejących zapaleniach jelit, niedoczynności tarczycy, chorobie Hodgkina. Wynik poniżej normy może się pojawić w ostrych infekcjach, ostrej gorączce reumatycznej, nadczynności tarczycy, ostrym zapaleniu płuc, stresie. ale o alergii to nie musi świadczyć

Gość Ciachara
ale mówię o wyczytaniu objawów wskazujących na alergię

Gość Ciachara
Tak, tak. Dzisiaj mam wizytę u pulmonologa. Z drugiej strony idąc do alergologa większości osób wychodzi, że są na wszystko uczulone :o Dzięki za odpowiedź 🖐️:) 🌻