Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tanielka Titanka

Dziewczyny, jak sobie radzicie z wózkiem w supermarkecie, kiedy jesteście same?

Polecane posty

Pewnie,że są samotne matki z wozkami i dziećmi,same zdane na siebie.Bo nie ma faceta akurat lub wcale go nie ma.Współczuję i podziwiam.Muszą sobie radzić,takie życie.Chociaż w mojej gonitwie czasem jak spojrzę to na moje oko są to drobne "sprawunki".:)

Gość mama trzydziestka
to ja na temat duze zakupy to czasami w weekend z mezem, ale nie zawsze bo mam pracoholika w wolnym zawodzie i pracuje do nocy i w weekendy, czsami zostawiam dzieko z mezem i jade sama na duze zakupy autem np wieczorem jak dzieko juz spi a na codzien to robie zakupy przy okazji spaceru wiec jade wozkim w drodze do domu do pobliskiego marketu, biore maly koszyk do reki, stawiam go w jakims miejscu w sklepie a po sklepie jezdze wozkim z dzieckim tak zeby dziecka nie spuszczac z oka i znosze produkty do koszyka, robie zakupy codziennie lub coo drugi dzien, ale i tak czasami jest tego duzo, np ostatnio w sezonie arbuzowym jak codziennie kupowalam po calym arbuzie, warzywa, mieso,po 2l soku, mleko, pieczywo czasem jakas drobna chemia. Wypelniony po brzegi koszyk przenosze do kasy a potem laduje wszystko do kosza pod wozkiem i do domu. Z tym ze ja mam duuzy stabilny wrecz terenowy wozek i ogromny kosz pod nim wiec udzwignie duzo. bzdura ze trzeba autem po zakupy, moje auto stoi pod blokiem i jak jestem na macierzynskim i nigdzie sie specjalnie nie spiesze to staram sie go nie uzywac i nie jestem zadna cierpietnica, takie spacerozakupy bez pospiechu to dla mnie przyjemnosc

Gość Tanielka Titanka___
Dziękuję wam za kolejne wpisy!

Gość Maga 00001
tak się akurat składa że i ja mam prawko i mam auto ale wiem że jest bardziej potrzebne mężowi gdyż codziennie dojeżdża do pracy, zakupy z dzieckiem czy dziećmi nie są przecież takie straszne i koszmarne, napisałam wcześniej że nie zawsze są łatwe i w sumie nawet nie chodzi o same zakupy tylko o kolejki przy kasie gdzie podobno są kasy dla matek z dziećmi ale stoją zwykli klienci, albo kolejki w toalecie i jak tu wytłumaczyć dziecku że musimy stać i teraz nie może zrobić siusiu bo nikt nas nie wpuści nie mówię że wszyscy ale często tak jest.

ja mam mala spacerowke parasolke. Wyjmuje corke wsadzam w siedzenie dla malucha w wozku sklepowym, wozek skladam i daje na ta polke pod wozkiem i juz, wszystko da sie obejsc

Gość Tanielka Titanka______
Maga dziękuję. Kjdlksa zgłoszona jesteś do usunięcia i przestań zaczerniać mi nicki, jak jakaś przeciężko upośledzona.

Gość Tanielka Titanka______
I tobie Kasza też dziękuję. Sprytnie, sprytnie.

jeszcze dopisze ze jak corka byla mlodsza to do 7 miesiaca okolo mialam duzy wozek. Wtedy mala do nosidla na przod a ja zakupy pod wozek, do kosza. Jak sie zaagalopowoalam i zrobilam wieksze zakupy to kladlam je nawet w torbach na siedzeniu corki i wracalam 40 minut spacerem majac mloda w nosidle. Z czasem przeszlam na lekka spacerowke i na chuste noszac mloda na biodrze. Tym samym ilosc zakupow musiala zmalec. No i od okolo 11 miesiaca zycia corka juz wogole nie chciala siedziec w chuscie, stad to skladanie wozka i wrzucanie go pod duzy wozek sklepowy.

Gość Mamiii
u mnie na wieksze zakupy jezdzimy z mezem razem ale codziennie czy co drugi dzien robie drobne zakupy chodz czasami sie tego nazbiera i jak maly byl malenki to jezdzilam glebiokim wozkiem i zakupy trzymalam w reku lub w kartonie (wzietym ze sklepu) potem do kosza od wozka wkladalam .jak z mezem to maly z fotelikiem byl w wozku sklepowym.teraz ma 17 miesiecy i wozek zostawiam na przodzie sklepu (nie mieszkam w Polsce) a maly idzie do wozka i tak spokojnie robimy zakupy potem rzeczy przekladam do kosza od wozka teraz jezdzi spacerowka wiec jest mniej miejsca. w listopadzie rodze 2 dziecko i zaopatrze sie w mutsy duo seat na 2 dzieci ale zakupy bede robic wtedy bardzo male jak bede sama .

Gość MetaloweDziewcze
Kochane kobietki, topic już trochę przedawniony, ale może komuś pomogę lub podsunę rozwiązanie. Jak czytam, że sobie nie radziłyście w sklepie z jednym dzieckiem to trochę jestem zdziwiona gdyż ja normalnie radziłam sobie z bliźniakami. Owszem, mój partner przeważnie jeździł ze mną na zakupy albo sam pytał czy wjechać po pracy, ale bywały takie sytuacje, że robiłam je sama. A z dwoma małymi brzdącami to nie lada wyzwanie. Jedno wkładałam do chusty i nosiłam przy sobie, a drugie w nosidełku-foteliku przyczepiałam do wózka sklepowego albo po prostu wkładałam je do środka. Nie łaziłam po sklepie 2h tylko brałam to co miałam wziąć i tyle. Czasem były to zakupy na dwa dni a czasem na tydzień. Nie lubię być zależna od kogoś więc mam samochód i jakoś sobie radziłam. Gorzej było jak maluchy podrosły i już nie mogłam nosić chociażby jednego w chuście hihi. Tak więc dobra organizacja i kobietki wszędzie sobie poradzą i w każdej sytuacji :)

Gość gośćddddddddddddddddddddddd
temat stary ale jary ;) Ja przy mniejszych zakupach pakuję wszystko do koszyka pod wózkiem i gdzie się da na wózku. Przy większych zakupach biorę koszyk na kółkach. Wózek pcham jedną ręką a koszyk ciągnę drugą. Jak wiem że jest potrzeba większych zakupów to wysyłam mężowi listę zakupów i on kupuje w drodze z pracy, ale często jest tak, że idę na małe zakupy a później nagle się zbiera cały sagan :P Później z obładowanym jak muł wózkiem z młodszą córką idziemy do przedszkola po starszego syna i z całym tym majdanem toczymy się do domu, zahaczając po drodze o plac zabaw :P Nie jest to wygodne, ale w sumie nie narzekam. Przez ten czas (dwójka dzieci w odstępie 3 lat) opracowałam swój mały system zakupowy, więc nie narzekam ;) Ale jak tylko mogę, to wyręczam się mężem, bo jednak zakupy z dziećmi są niewygodne.

Gość gość
W większych miastach wygodną opcją jest też zrobienie zakupów przez internet - np w tesco, auchan albo selgros, na dowóz, wszystko przywożą pod wskazany adres :)

Gość gość
Jestem zadowolona z naszego wózeczka creativo marki Dorjan. Bardzo dobra jakość materiałów, nic się nie wygina, nie rwie się tapicerka, nie pękają kółka, ogólnie – jestem pozytywnie zaskoczona. Bo sądziłam, że przy tym jak ja dużo z wózkiem spaceruję to będzie się szybko zużywał.

Gość gisc
ale jesteście puste baby.... dziwi was to, ze ktos nie ma samochodu albo męąża, jeszcze wam w d**y nawieje wiatru.Wasze matki stały w kolejkach za kazdym produktem i dawały sobie radę. jA TEZ NALEZE DO TEGO POKOLENIA, STANIE W KOLEJKACH ZAKUPY NA KARTKI A WY GOWNIARY DZIWICIE SIĘ ZE DZIEWCZYNA NIE MA SAMOCHODU I PRAWEA JAZDY , wSTYD EGOISKI, egoistki i jeszcze raz zarozumiałe puste egoistki