Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Juz nie wiem całkiwme

boję się. chodzi o ciążę.

Polecane posty

27 czerwca zapomniałam o tabletce antykoncepcyjnej. wzielam ją w 18h. A w ogole to tabletki biore od ponad roku. Bo mam torbiele jajnika. Pożniej normalnie miałam okres, jakies 2 tygodnie temu, trwał 5 dni , normalne krwawienie. Po tygodniu brania tabletek miałam zgage, zle sie czulam, od razu sobie wmowilam najgorsze, zrobilam test , wyszla jedna kreseczka, czyli w ciazy nie jestem, ale mnie bardzo boli podbrzusze. Czy mozliwe ze test zawiodl? brzuch mnie boli jak przed okresem, a do okresu jeszcze 2 tygodnie. Możliwe ze to problemy z jajnikiem ?

Gość możliwe że to zapalenie
pęcherza :)

dr pyskacz mówi Ci ,że najlepiej będzie jak poczynisz stosowne w tym wypadku kroki czyli zrobisz badania nie znam sie na Twoich jajnikach:D testy to też nie jest 100% pewności-może źle go wykonałaś

może. JA sięodchudzam, w przeciagu 4 miesiaecy schudłam 10 kg, może to nerki, ale fakt, mialam problemy z pochwą, a takze przy oddawaniu moczu czulam bol

dobrze wykonałam, nawet dwa razy.

czyli zapalenie pęcherza jak nic :) Jeszcze ten ból przy oddawaniu moczu i parcie na pęcherz pewnie. Skoro miałaś normalny okres to na 100% w ciąży nie jesteś. I nie wierz w NORMALNE okresy kafeterianek w ciąży. Idź do lekarza 1 kontaktu po furaginum to wszystko minie. Możesz też w aptece kupić Urosept, ale skoro cię boli, to może ten lek bez recepty nie pomóc i na dokładkę pojawi się krew. Nie zwlekaj więc tylko leć po receptę, bo jak bakterie się rozwiną to mocz się zatrzyma i to dopiero będzie ból!!!

ale wiesz, mnie jakoś tydzien temu bolało jak oddawałam mocz. teraz mnie nie boli, no tylko podbrzusze. wiec moze juz bakterie sie osiedlily i mnie to boli i mam takie wrazenie ze ciagle mi sie chce siku, a w gruncie rzeczy ja siade na kibelek to nie mam czym sie wysikać bo 10 min temu sikalam

Gość katarynka 21
przykladaj sobie butelke z ciepla woda to pomoze i pij duzo wdy z cytryna:)przeszlam to niedawno i wiem jak boli:( mi butelka pomogla

czyli trafiłam na 100% z diagnozą - zapalenie pęcherza. Masz parcie na pęcherz (chce ci się siku, a zrobisz kropelkę albo wcale). Do lekarza po receptę na furginum, bo samo nie przejdzie a za kilka dni będzie jeszcze gorzej i będziesz sikać krwią. Nie chcę cię straszyć, tylko przestrzec. Nie zwlekaj z leczeniem

a coś innego bez recepty skutecznego? jestem nie ubezpieczona w tym momencie.

pisałam wyżej, że może UROSEPT bez recepty, ale może być za słaby. Pogadaj z panią z apteki, może ci da to FURAGINUM bez recepty? Albo zaproponuje coś skutecznego?

w połowie cyklu możesz odczuwać dyskomfort, bo masz jajeczkowanie... czasem może być bolesne, zwykle jest to 14-16 dzień cyklu... Przy zapaleniu pęcherza owszem boli podbrzusze ale jest tez dyskomfort przy siusianiu ;)