Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

heloł kitty

Księgowość na własną rękę.

Polecane posty

Witam. Miał może ktoś styczność z małą firmą i księgowością prowadzoną na własną rękę? Tzw. księga przychodów i rozchodów, przez kogo może być prowadzona? A raczej, jaka kwota jest 'akceptowalna', jeśli chodzi o taką księgę prowadzoną na własną rękę. Powyżej jakiej kwoty potrzebny jest profesjonalny księgowy?

Gość Emmett Fitz-Hume
Podatnik może sam prowadzić sobie księgowość bez względu na rozmiar działalności.

Gość Emmett Fitz-Hume
Nigdy nie było limitów. Limit jest tylko dla PKPiR a nie dla księgowego ;)

Powiem tak, ktoś chce założyć firmę z dofinansowania z urzędu pracy i chodzi o to, że ja miałabym prowadzić księgowość, mam ciotke, która by mi wytłumaczyła o co w tym wszystkim chodzi, a nawet pomogła. Tylko czy ja bez żadnego 'papierka' będę mogła taką księgowość prowadzić?

Gość Emmett Fitz-Hume
Nie. Mogłabyś prowadzić sobie samej.

Gość Emmett Fitz-Hume
Oczywiście, samo wprowadzanie danych nie wymaga uprawnień do prowadzenia ksiąg.

O to mi chodziło :) Żebyśmy nie musieli jeszcze dodatkowo wynajmować profesjonalnej księgowej i płacić za te usługi, rozumiesz :) Dziękuję pięknie za odpowiedź :)

Gość gość
ja właśnie założyłam firmę i zastanawiałam się czy nie prowadzić sama księgowości, ale stwierdziłam, że to się nie opłaca, bo robiłabym to powoli i stresowała czy zrobiłam dobrze, korzystam z usług http://www.compo-system.pl/ a prowadzić księgowość samemu radziłabym tylko osobom które mają dużą wiedzę w tym obszarze

Gość matylka
Można na własną ręke i sama prowadziłam przez dwa lata, ale potem postanowiłam wziąć biuro księgowe i dobrze na tym wyszłam. Oni mi prowadzą księgowość, a ja nie dość, że mogę się skupić na ważniejszych sprawach to jeszcze w razie kontroli czy jakiś problemów moja księgowa zawsze pomoże, a nawet dojedzie jak trzeba. Ja akurat korzystam z Tax Care. Sprawnie działają i nie muszę się niczym martwić.

Gość VanessaThorn
A dużo płacisz za ich usługi za miesiąc?

Gość Sandra Kowalik
VanessaThorn najlepiej to skontaktuj się z TAX Care i podpytaj jaki był by koszt obsługi księgowej Twojej działalności. Tu masz numer: 801 900 100

Gość Bizneswoman44
Koszt zależy od tego, jaki zakres pracy im zlecisz. Ale w naszym przypadku opłaca się - wychodzi taniej, niż utrzymanie etatu księgowej.