Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość melberrin

czarny pieprzyk.. mozna usunąć?

Polecane posty

Gość melberrin

mam taki strasznie czarny leciutko odstajacy i w dosc widocznym miejscu, mozna go usunąć? ..

Gość i mam to gdzieś
oczywiście że mozna, tylko nie samemu :) idź do lekarza, najlepiej dermatologa on oceni czy trzeba wyciąć czy można usunąć laserowo.

Gość pudernica taka z ))
bardzo wiele takich pieprzyków można usunąć, sama to zrobiłam, miałam dość duży wystający na twarzy, poszłam do prywatnej kliniki do dermatologa na wizytę, później do tego samego na zabieg, który trwał 3 minuty ledwo, miałam znieczulenie, usunęłam laserem, mam mały ślad i lepsze samopoczucie:)

Gość i mam to gdzieś
onkologa nie polecam, on odeśle do dermatologa sama kiedyś usuwałam i poszłam najpierw do onkologa ale oni niestety póki wyniku histopatologicznego nie maja w rece nic nie powiedzą. poszłam do dobrego dermatologa- obejrzał dokładnie i zalecił wycięcie a nie usunięcie laserem.

Gość i mam to gdzieś
ale z tego co wiem większość takich znamion -pieprzyków nadaje się do usunięcia laserowo. chirurgicznie usuwa się jak jest podejrzenie zezłosliwienia zmiany i trzeba wysłac do badania

Gość pudernica taka z ))
mojego pieprzyka po usunięciu i tak wysłali do laboratorium bo trzeba to zbadać, cały koszt mojego zabiegu z bad. histopatologicznym jakieś 300zł w w-wie ze 3 lata temu

Gość gwrgwgwrgr
300 zl? sporo:/ a da sie na fundusz?

Gość chciałybyście mieć taką pracę?
badać czyjeś wycięte pieprzyki? Przepraszam, wiem ze to poważna sprawa, sama chciałabym jeden usunąć.

Gość melberrin
no 300 to troche duzo, to pewnie jest na zywca, nie? strasznie boje sie takich rzeczy.. boli to wgl?

Gość pudernica taka z ))
wcale nie boli, dostałam zastrzyk znieczulający w okolicę pieprzyka, musiałam rozebrać się do pasa, co mnie zdziwiło wówczas:), położyłam się na takim stole zabiegowym i zamknęłąm oczy bo nienawidę patrzeć na igły itp. sam zabieg usuwania trwał kilkanaście sekund, czułam tylko woń palonego mięsa:(, z tego co wiem NFZ tego nie robi bo to zabieg kosmetyczny a nie leczniczy, na pewno nie poszłabym do kosmetyczki i przestrzegam bo można znaleźć takie ogłoszenia za mniejsze pieniądze ale słyszałam dużo złego na temat braku kompetencji u kosmetyczek