Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość ekstern

Egzaminy eksternistyczne LO

Polecane posty

Gość Anaaa123
A nie interesowało ich jak się utrzymujesz? Jakie przedmioty już zdałeś?

Ani przy pierwszym zwolnieniu(grudzień 2012), ani przy drugim(kwiecień 2013 - przysłali, ale wniosek złożyłem w marcu), nikt o nic nie pytał. Co ich to obchodzi? A w razie czego, to pożyczam od rodziców, oraz rodzice użyczają mi bezpłatnie np. pokój w domu/mieszkaniu. Jak skończę szkołę i zdam maturę, pójdę do pracy to im oddam. Pożyczek od rodziców nie musisz wpisywać do wniosku, alimenty już tak(kopia wyroku). A jak by się zapytali o kwotę to np. 400zł + darmo mieszkanie. Przypominam, ze najniższa emerytura to chyba 600 zł netto. I ludzie z tego muszą żyć jeszcze opłacić mieszkanie i wodę światło, gaz, kupić leki oraz żyć. Zdawałem już: matematykę, wos, PP, TI, biologię, geografię, historię. Do zdania; angielski, fizyka, chemia oraz polski.

Gość Anaaa123
Dziękuję bardzo za udzieleniu tylko odpowiedzi. Napiszę w takim tylko siebie w tym oświadczeniu i mam nadzieję, że zwolnią mnie z opłat, I jak Ci poszło z matematyką? Ja właśnie aktualnie się jej uczę.

Gość Anaaa123
A dużą miałeś przerwę w nauce?

Gość bebebe111
egzaminowy a w jakim oke zdawałeś jeśli moge zapytać. Ja pytałam sie czy jak mnie nie zwolnią z opłat to mam wysłać jakiś wniosek o rezygnacje ponieważ ja chce wtedy z powrotem moje świadectwo z gimnazjum. Bo jak mnie nie dopuszczą bo jednak chcą abym zapłaciła, to ja sobie wtedy pójde do LO dla dorosłych. Dlatego właśnie mnie to interesuje co ja wtedy mam zrobić aby odesłali mi moje świadectwo, czy może oni sami to zrobią.

Gość Wiolkaaa9393
bebebe111, hmm jak ja wyslalam wniosek o dopuszczenie do egzaminow eksternistycznych wraz z oryginalnym swiadectwem to oni zrobili sobie ksero i odeslali mi od razu moje swiadectwo wraz z decyzja o dopuszczeniu mnie do egzaminow

Ja zdawałem w OKE Jaworzno. Powinni Ci sami odesłać papiery, jak nie wpłacisz do końca sierpnia. A mi świadectwa z gimnazjum nie odesłali.

Gość bebebe111
czyli to samo oke co ja, czyli jak ty nie miałeś problemów to ja też nie powinnam mieć.

Gość Anaaa123
Dziś wysłałam wniosek do OKE i wniosek o zwolnienie z opłat, wypisałam tylko siebie jako osobę bezrobotną, zarejestrowaną w UP, orientuję się ktoś może ile czeka się na odpowiedź? Mam nadzieję, że się uda z tym zwolnieniem.

mi oke krakow odeslalo swiadectwo od razu zaraz nastepnego dnia annaa ja wysylalam papiery o zwolnienie w piatek a dostalam odpowiedz wczoraj:) zwolniona w całości:D tak ze raczej szybko odpowiadają

Taka drobniutka informacja dla innych, wniosek o zwolnienie z opłat wysyłamy razem z deklaracją przedmiotów, które zamierzamy zdawać.

Gość Anaaa123
Ja właśnie wszystko dziś wysłałam :) ostrawanilia Jaką liczbę osób podałaś w oświadczeniu o liczbie członków rodziny pozostających we wspólnym gospodarstwie oraz kogo tam wypisałaś?

Gość Anaaa123
Ja nie miałam nic do zaznaczenia, na stronie "oke w "drukach i formularzach" jest "Oświadczenie o liczbie osób pozostających we wspólnym gospodarstwie domowym" i tam wypisałam tylko siebie jako wnioskodawce. I jeszcze wniosek o zwolnienie z opłat, do tego dołączyłam zaświadczenie z UP.

kochana we WNIOSKU O ZWOLNIENIE jeżeli jesteś osobą samotnie gospodarującą jest tak jak napisał egzaminowany zaznaczasz punkt a i tyle. oświadczenie jest dla osób które pozostają we wspólnym gospodarstwie np.ja bo mam męża i dziecko czy ktos inny jesli gospodaruje z innymi osobami.Mnie puścilo bo nie pracuje a mąż ma na papierku najniższą krajową:D

Gość Anaaa123
A gdzie jest ten punkt a, bo nie widzę, z resztą już wysłałam, więc i tak jest chyba za późno...

Gość Anaaa123
"Osoba ubiegająca się o zwolnienie z opłat składa: wniosek o zwolnienie z opłat oświadczenie o liczbie osób pozostających we wspólnym gospodarstwie domowym" I to wypełniłam.

Gość gość
Ja tez dolaczylam to oswiadczenie (po prostu mialam w tym wniosku wpisana tylko siebie) i jak dzwonila do mnie Pani z OKE przed wyslaniem do mnie listu nic nie powiedziala na ten temat, ze to zle. Podpunkt a masz w "wniosek o zwolnienie z oplaty". Te podpunkty, o ktorych jest mowa, znajduja sie miedzy "do wniosku zalaczam nastepujace dokumenty" a miejscem na Twoj podpis :)

Gość Wiolkaaa9393
A pytanie do osob, ktore zdawaly juz jakies egzaminy. Wszystkie egzaminy odbywaja sie w tym samym budynku/pod tym samym adresem czy to zalezne jest od konkretnego przedmiotu? Bo OKE mam 60 km od mojego miejsca zamieszkania i tak troche obawiam sie, ze w tym miescie zagubie sie troche jesli to bedzie w roznych miejscach

Gość Anaaa123
To ja nie miałam takich podpunktów, teraz popatrzyłam jeszcze raz na ten wniosek i nie ma.

Gość Anaaa123
Mój wniosek wyglądał identycznie, lecz bez podpunktów i tego pod kreską

Gość Wiolkaaa9393
Moim zdaniem jesli wniosek pobralas ze strony swojego OKE to nie powinno byc problemu. Tym bardziej, ze dolaczylas ten wniosek o liczbie osob pozostajacych we wspolnym gospodarstwie. Jesli cos bedzie nie tak w dokumentach to pewnie zadzwonia do Ciebie albo wysla list :)

Gość Anaaa123
Wszystko pobrałam ze strony z OKE, także właśnie powinno być w porządku. Mam tylko nadzieję, że przyznają mi zwolnienie. Zadzwonić, nie zadzwonią, bo nie miałam gdzie podać numeru, także czekam na odpowiedź w formie listu :)

Gość Wiolkaaa9393
Ja podalam moj numer w tym pierwszym dokumencie jaki wyslalam, czyli wniosek o dopuszczenie do egzaminow eksternistycznych. Dzieki temu jak Pani z OKE chciala mnie o czyms poinformowac czy spytac sie to dzwonila po prostu do mnie : )

Oczywiście, że podpunkt a jest, ale to nie ważne. Ja zaznaczyłem a i b, i to wszystko oraz zaświadczenie UP. Wszystkie egzaminy odbywają się w tej samej szkole. Każda OKE wyznacza szkoły wg. powiatów i miejscowości.

Gość Wiolkaaa9393
Czyli jesli mieszkam w miescie A, a moje OKE jest 60 km od mojego miasta, to na egzaminy moga mnie skierowac do jakiejs szkoly w moim miescie czy raczej po prostu do szkoly w miescie gdzie jest OKE?

Gość bebebe111
a ja mam takie pytania 1. jeśli nie zdam jakiegoś przedmiotu to moge go zdawać w kolejnej sesji? 2. a jak jest z maturą? Czy musze ją zdawać zaraz po tym jak dostane świadectwo czy moge kiedy indziej np za 5 lat? 3. jak sie trzeba ubrać na egzaminy jakoś odświętnie? Ja sie jeszcze zastanawiam nad tym czy przystąpić do tych egzaminów czy może iść do zwykłego LO i sama nie wiem co mam robić. Jeśli wybiore egzaminy to nie będe mogła pracować tak do lutego (bo zamierzam zdawać w dwóch sesjach) a jak pójde do LO to moge mieć prace. Mam niezbyt fajną sytuacje w domu i chciałabym mieć szybko prace aby zarobić i sie wyprowadzić i nie wiem czy czekać do chyba kwietnia jak dostane świadectwo a może zrezygnować z egzaminów iść do LO i na spokojnie nie wiem może iść pracować do jakiegoś fast fooda (chyba że tam mnie nawet z gimnazjalnym nie przyjmą). Moglibyście mi coś doradzić bo ja na prawde nie wiem na co sie zdecydować, czas leci a ja sama nie wiem.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się