Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Go艣膰 ekstern

Egzaminy eksternistyczne LO

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
Ja tez w艂a艣nie zaczynam

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Pole膰cie co艣 z Biologii co by艂o w poprzednich sesjach egzaminacyjnych. Z g贸ry dzi臋kuj臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie da si臋 telefonicznie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
I jak nauka chemii? Biologia - uk艂ad rozrodczy by艂 i ci膮偶a wiec to pocwicz, jakie choroby wirusowe a jakie bakteryjne, cechy populacji i formy wsp贸艂偶ycia, ATP, Uk艂ad pokarmowy !!! - naucz si臋 go dobrze, Kr膮偶enie, chromosomy- budowa, genetyka - jak dziedziczymy i co. To nakrotce tyle, z ekologii si臋 za du偶o nie ucz bo 1-3 zadania z tego, najwi臋cej zada艅 z organizmu czlowieka-wszystkie te uklady.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Informatyka to jakas masakra by艂a..Nie spodziewalam si臋 czego艣 takiego..mam nadzieje ze b臋dzie dwoja..dzisiaj wos pisalam..niby prosty mo偶na by艂o du偶o rzeczy z tekstu wyci膮gn膮膰..i nazbierac te 15 punkt贸w..ale juz wiem ze mam kilka g艂upich b艂臋d贸w xd

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lukasz201
Chemia to pora偶ka oczywi艣cie, ale licz臋 na 2 nie wi臋cej :) zrobi艂em 95%, ale z 40% z tego to zadania, byle by nie zostawi膰 pustych wi臋c.. jak bedzie te 15 punkt贸w to b臋dzie super

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
No chemia pora偶ka.. Nie wiem czy 2 b臋d臋 mia艂

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Podliczylem sobie wszystko.. Wychodzi mi 14 punkt贸w z chemii ;/////

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Chemia to moja najs艂absza strona.. Kurcze co艣 czuj臋, 偶e w pa藕dzierniku b臋dzie poprawka na 90%.. Mam nadziej臋, 偶e z matmy i fizyki niebawem p贸jdzie mi lepiej.. Pozdrawiam zdaj膮cych w Bytomiu. :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jestem zalamana ;(( moje 偶ycie w艂a艣nie straci艂o sens

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Trzeba by艂o si臋 uczy膰... a nie seriale ogl膮da膰 :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
M膮dry Polak po szkodzie, skads musi byc te powiedzenie... Wiem ze to tylko moja wina i nikogo innego ze tak si臋 sta艂o ;/ Dla zainteresowanych na chemii by艂o -budowa atom贸w (1 zadanie) + stopnie utleniania - promieniowanie alfa -wi膮zania jonowe -izotop definicja -reakcja fizyczna i chemiczna -2 zadania na p/f - jedno o w臋glu drugie o weglowodorach - tlenki kwasowe/zasadowe -troch臋 o w臋glach jeszcze (1 zadanie) - 2 zadania na obliczenia -du偶o reakcji w艂asnych do napisania (kilka zada艅) -egzo/endoenergetyczne -katalizator -skrocone reakcje jonowe/reakcje jonowe (kilka zada艅) -w臋glowodory (2 zadania) - izometria -spalanie/redukcja- kilka zada艅 -2 zadania z problemami - w 1 papierki lakmusowe

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
-jeszcze opisowe jakie艣 by艂o z czadem i dwutlenkiem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Luki gdzie zdajesz?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 艁om偶a 2015
Z obcego nie by艂o zbyt trudno. Trzeba by艂o tylko umie膰 czyta膰 i zna膰 s艂贸wka, 偶eby zaliczy膰. Z informatyki jedno zadanie o rowerze (najlepiej w ekcelu): Kole艣 chce kupi膰 rower. Po艂ow臋 koszt贸w pokryj膮 mu rodzice. Rower za got贸wk臋 kosztuje 2100, ale jest te偶 propozycje ratalna: 40 comiesi臋cznych rat, ka偶da oprocentowana po 0,5%. Oblicz ile wynosi wk艂ad kolesia w jedn膮 rat臋 bez odsetek: 2100/40 = 52,5. Dzielisz wynik na dwa, bo starzy bul膮 po艂ow臋, czyli miesi臋czny wk艂ad kolunia bez odsetek wynosi 26,25 z艂 Oblicz ile wynosi jedna rate bez odsetek: 2100/40 = 52,5 Oblicz ile wynosi jedna rata z odsetkami: i tu haczyk, bo wg mnie trza liczy膰 ca艂kowite oprocentowanie kredytu w skali roku, czyli: 40 rat razy 0,5% to 20% odsetek od kredytu - 52,5 x 1.2 = 63 z艂. Oblicz ile wynosi oprocentowanie kredytu: 20% Oblicz ile wynosi ca艂kowity koszt zakupu rower z odsetkami: 2520 z艂. Tak mnie to wysz艂o... Word i Power Point, to piku艣. WOS... nie ma o czym gada膰. Ma艂pa by zda艂a:) Chemia - to nigdy nie by艂o 艂atwe. Trzeba si臋 uczy膰. Nie ma innej rady. Chyba dobrze posz艂o. By艂 izotop S 18 i pytanie ile zawiera elek. protk贸w i neutron贸w (18). By艂o te偶 pytanie czy w izotopach zmienia si臋 l. masowa czy atomowa. Masowa oczywi艣cie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
licz臋 na 2 z chemii :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Chemia nie ma og贸lnie zbyt dobrej zdawalnosci

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ktos z was pisa艂 poprawk臋 z chemii mo偶e? Jestem ciekawa czy poprzednie egzaminy by艂y trudniejsze\latwiejsze

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lukasz201
kto艣 pyta艂 gdzie zdaje - Rzesz贸w :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Powinni udost臋pnia膰 jak膮艣 kart臋 odpowiedzi nam 偶eby艣my mogli zweryfikowa膰 jak nam posz艂o...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lukasz201
tez tak mysle, 偶e powinno udostepnic przynajmniej sam arkusz.. odpowiedzi to juz byl by mi贸d :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Takich rzeczy OKE nie udost臋pnia, wi臋c na to nie liczcie. Wyniki najwcze艣niej poznacie na prze艂omie marca/kwietnia, chocia偶 czasem wysy艂aj膮 ju偶 w okolicy 25 marca. Nie mo偶na powiedzie膰, 偶e ten i ten przedmiot jest trudny, bo jak kto艣 si臋 nie uczy w og贸le i liczy na szcz臋艣cie, to mo偶e si臋 przeliczy膰 i w og贸le nie zaliczy膰 egzaminu. Z trudniejszych na pewno Fizyka (obszerno艣膰 materia艂u, obliczenia, regu艂ki, wzory) Matematyka (liczenie, wzory, przekszta艂canie wzor贸w) Chemia (zasady, wzory, obliczenia, regu艂ki) Historia (historia polski i na 艣wiecie, du偶o dat, regu艂ek, poj臋膰) J. Polski (wypracowanie - temat czasem dotyczy konkretnych wydarze艅, wi臋c jak kto艣 nigdy o tych wydarzeniach nie s艂yszy, to mo偶e po偶egna膰 si臋 z napisaniem wypracowania a tym samym, nie ma szans na zdobycie 15pkt dzi臋ki kt贸rym mo偶na zaliczy膰 ju偶 na ocen臋 dopuszczaj膮c膮). Reszta przedmiot贸w te偶 jest trudna ale materia艂u jest ju偶 mnie, a w niekt贸rych przedmiotach materia艂 si臋 nawet ze sob膮 pokrywa Geografia/WOS , Biologia/Chemia, WOS/PP itp. Generalnie na ka偶dym arkuszu jest skr贸t pyta艅 dotycz膮cych wiedzy z liceum z zakresu 3 lat, czyli wszystko to co normalnie przerabia si臋 w liceum. Jak kto艣 chodzi艂 do liceum to mia艂 艂atwiej, bo na bie偶膮co si臋 uczy艂 i zdawa艂. Tutaj materia艂 trzeba wiedzie膰 z trzech lat i napisa膰 na arkuszu. Okres zdawania te偶 jest ograniczony, nie wiem ile teraz wynosi chyba 2 lata? W ci膮gu dw贸ch lat trzeba wszystko zaliczy膰, potem jeszcze chyba jak co艣 mo偶na prosi膰, o jedn膮 sesj臋 na wypadek gdyby si臋 noga powin臋艂a a jak kto艣 nie zda to ju偶 przepada i trzeba podchodzi膰 do wszystkiego od nowa. Nie jest 艂atwo, ale nie jest te偶 nie wiadomo jak ci臋偶ko. Sam uko艅czy艂em szko艂臋 艣redni膮 w takim charakterze i bardzo mi艂o to wspominam. Zdawa艂em w trzech sesjach w systemie 3/3/4 z czego najgorsze na sam koniec. Raz mi si臋 tylko noga podwin臋艂a, na fizyce kt贸r膮 poprawia艂em. Potem ju偶 tylko cieszy艂em si臋 uzyskaniem 艣redniego wykszta艂cenia, czego Wam wszystkim serdecznie 偶ycz臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
go艣膰 17:18 wiesz mo偶e jak wygl膮da wysy艂anie 艣wiadectw? Wysy艂aj膮 je razem z wynikami/oddzielnie/odbi贸r osobisty? Bo slyszalam r贸偶ne wersje ze A)wysy艂aj膮 razem z wynikami polecomym w du偶ej kopercie B)wysylkaja najpierw wyniki potem 艣wiadectwo C)umawiaj膮 si臋 na odbi贸r osobisty I nie wiem co jest prawda

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Wysy艂aj膮 wyniki + 艣wiadectwo z tym 偶e w dw贸ch kopertach to idzie, i w tym samym czasie otrzymujesz. Ma艂a koperta z wynikami, du偶a szara koperta ze 艣wiadectwem. Nie ma czego艣 takiego, 偶e osobi艣cie si臋 przyje偶d偶a i osobno wysy艂aj膮 najpierw wyniki a potem 艣wiadectwo. Jak zdasz wszystko to wraz z ostatnimi wynikami przychodzi w oddzielnej kopercie 艣wiadectwo.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Co warto powt贸rzy膰 z historii?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
W Piatek biologia Mam nadzieje ze bedzie dobrze :) Nie zdaje nas za wiele w tym Rzeszowie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
mnie matma przera偶a 馃槶 nie wiem juz sama co tu powtorzyc czego sie nauczyc czarna magia :p

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Z historii wszystko tak naprawd臋, z ka偶dego dzia艂u jest po trochu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ma kto艣 arkusze z matematyki pisa艂 do sprzedania, mo偶na jakiego艣 meila kontaktowego ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Daria Trz
KOCHANI POLECICIE MI CO Z FIZYKI?

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋