Go艣膰 lukasz201 Napisano Luty 10, 2015 pfff a sk膮d kto艣 ma wiedzie膰, co b臋dzie na fizyce, co na biologii, co na historii... No logiczne, 偶e jak to egzamin z zakresu lo, to pasowa艂o by ogarn膮膰 CA艁Y materia艂 z ca艂ego LO.... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 lukasz201 Napisano Luty 10, 2015 go艣膰 z Rzeszowa - a kto Ty? ja tam zdaj臋 wszystkie egzaminy, wi臋c pewnie si臋 widzieli艣my :D Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Luty 10, 2015 ja w Rzeszowie bylam na technologi I wosie ostatnio :)) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Luty 10, 2015 Jest mo偶e skan tych pomocy kt贸re daj膮 egzaminatorzy na matmie? S膮 tam jakie艣 wzory tak jak dawali na fizyce? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Luty 10, 2015 tak jest, na stronie oke/cke w informatorach jest obok poszukaj sobie ;) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Luty 10, 2015 Cyhemia by艂a masakryczna. Na stronie OKE 艁om偶a s膮 udost臋pnione arkusze sprzed chyba dw贸ch lat ze wszystkich egzamin贸w plus opcjonalnie rozwi膮zania. ZX matematyki ,kt贸r膮 pisa艂 kolega w pa藕dzierniku(drugi raz,bo nie zda艂 w lutym 2014,a zaznacz臋,偶e nigdy z matematyk膮 problem贸w nie mia艂) m贸wi艂 Mi o du偶ej ilo艣ci zada艅 z funkcjami liniowymi i kwadratowymi,sinusy,cosinusy,nier贸wno艣ci kwadratowe i r贸wnania. My艣l臋,偶e gdyby np .by艂o z 5 zada艅 za funkcje ,r贸wnania czy co艣 na 艂膮czn膮 ilo艣膰 punkt贸w dajmy na to 12 by艂oby ok,plus co艣 jeszcze i jest zaliczone. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 lukasz201 Napisano Luty 10, 2015 Na tych informatorach pisze co jest wymagane z danego przedmiotu. Np. biologia - 20% pyta艅 dotyczy od偶ywiania, uk艂adu pokarmowego - zawsze. Na historii np. jest staro偶ytno艣膰 itd. z ka偶dej epoki po troch臋, wi臋c trzeba po prostu zobaczy膰 te informatory i arkusze. Pytania na egzaminie s膮 bardzo podobne - osoby, kt贸re teraz pisz膮 mog膮 pewnie to potwierdzi膰, zauwa偶cie, 偶e to co by艂o na chemii, wosie czy angielskim - jest w podobny spos贸b w tych arkuszach przyk艂adowych na stronie oke 艂om偶y. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Luty 10, 2015 lukasz polec co艣 wiecej z biologii Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Luty 10, 2015 Lukasz a ty to kto? :)) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 klaudiaklaudia Napisano Luty 10, 2015 Jak myslicie czy pomysl z opracowaniem notatek i wystawieniem ich do sprzedazy jest dobry? Notatki z zakresu LO. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Luty 10, 2015 Z jakich materia艂贸w uczyli艣cie si臋 z historii? Ja g艂贸wnie z tablic, tylko to chyba b臋dzie za ma艂o i teraz b臋d臋 korzysta膰 z ze strony historia.opracowania B臋d臋 wdzi臋czna za odpowiedzi ;) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 MatiitaM Napisano Luty 10, 2015 klaudiaklaudia dzi艣 Imo nie ma sensu bo istniej膮 ju偶 serwisy o takich us艂ugach. A kto sprytniejszy to sam na internecie znajdzie. Wystarczy tu pokopa膰 i poszuka膰 zada艅 o kt贸rych m贸wili zdajacy po ka偶dym egzaminie. go艣膰 dzi艣 Nie masz co si臋 ju偶 zaczyna膰 uczy膰 z historii moim zdaniem bo to dziedzina rzeka. Zale偶y jak dobrze chcesz zda膰. Je艣li zda膰 aby zda膰 to z marszu powinno si臋 uda膰 przy zadaniach na tzw. "rozumowanie". S膮 r贸偶ne daty i wydarzenia a tego w tak kr贸tkim czasie wydaje mi si臋 偶e nie zrobisz Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 lukasz201 Napisano Luty 10, 2015 ja to kto - hmm nie wiem jak Ci to wyt艂umaczy膰 :P zdaje w Rzeszowie wszystko tak偶e na pewno si臋 widzieli艣my ;-) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Luty 10, 2015 Mysle ze opracowanie tych wymagan to bardzo dobry pomysl ! Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 lukasz201 Napisano Luty 10, 2015 Z biologii to tak jak pisa艂em 20% od偶ywianie, uk艂ad pokarmowy - tak pisz臋 w informatorze, a wi臋c wydaje mi si臋, 偶e "od tak" sobie tego nie napisalo :) Skoro to 20% to ucz膮c si臋 tylko tego dzia艂u i rozwi膮zuj膮c tylko te zadania mo偶na uzyska膰 oko艂o 10 pkt a to ju偶 co艣. Co艣 z uk艂adem kr膮偶enia te偶 powinno by膰 moim zdaniem - wszystko wnioskuje z arkuszy jakie przegl膮dn膮艂em. Wiele si臋 powtarza, ale oczywi艣cie w innej formie, ale o to samo mniej wi臋cej chodzi. Co do historii to my艣l臋, 偶e na pewno b臋dzie co艣 w stylu tablicy genealogicznej na pewno :) A no i bankowo wypracowanie - ale do tego trzeba jak膮艣 wiedze mie膰 - cho膰 warto pami臋ta膰, 偶e za to zadanie chyba jest 12 pkt do zdobycia. Matma - funkcje z pewno艣ci膮 b臋d膮 no i zastosowanie wzor贸w skr贸conego mno偶enia. Geografia - tego nie wiem, ale to jest proste jak drut, przynajmniej dla mnie - wiele rzeczy mo偶na si臋 albo dowiedzie膰 z ca艂ego arkusza, albo po prostu wiedzie膰 z 偶ycia... Fizyka - to ju偶 grubsza sprawa, z tego co przegl膮da艂em, to co艣 z ruchu, pr膮du Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Luty 10, 2015 MatiitaM chc臋 tylko t臋 histori臋 zaliczy膰, szczerze w膮tpi臋 abym dosta艂a lepsz膮 ocen臋 ni偶 dwa. Odk膮d pami臋tam zawsze mia艂am problem z nauk膮 historii. St膮d moje pytanie co warto powt贸rzy膰 tydzie艅 przed egzaminem, aby mie膰 ocen臋 pozytywn膮. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Luty 10, 2015 Mam spos贸b na zdobycie 艣redniego wykszta艂cenia. Ten spos贸b nazywa si臋 NAUKA :) Wiecie jak ja si臋 uczy艂em do ka偶dego przedmiotu przed egzaminem? Wpisujcie sobie w google co艣 takiego "Liceum Chemia w pigu艂ce" Jest pe艂no stron kt贸re oferuj膮 wszystkie podstawy z ka偶dego dzia艂u danego przedmiotu. Wystarczy po艣wi臋ci膰 dwa miesi膮ce na te podstawy i na pewno zaliczycie egzaminy. Uczenie si臋 materia艂u z 3 lat liceum w tak kr贸tkim czasie nie jest 艂atwym zadaniem. Dlatego polecam Wam czyta膰 i uczy膰 si臋 ze streszcze艅 materia艂贸w kt贸rych jest pe艂no w internecie. W takich "pigu艂kach" zawsze s膮 podstawy z ka偶dego dzia艂u a znaj膮c podstawy spokojnie napiszecie egzamin. Tylko trzeba si臋 uczy膰 ju偶 sporo wcze艣niej a nie kilka dni przed egzaminem. Zawsze mnie to rozwala艂o jak ludzie tutaj pisali " Kurde za tydzie艅 fiza, powied藕cie z czego mam si臋 uczy膰 bo nie zdam" :) Fizyk臋 czasem si臋 uczysz latami a ludzie tydzie艅 przed egzaminem chc膮 ogarn膮膰 materia艂:) Hardkory:) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 DariaTrz Napisano Luty 10, 2015 mnie zawsze za to rozwala艂o jak kto艣 sie za bardzie spuszcza艂 nad tym co kto m贸wi ;] tu mamy kilka dobrych przyk艂ad贸w bo jak prosz臋 偶eby kto艣 poleci艂 mi cos z fizyki to nie pisze tego po to 偶eby kto艣 napisa艂 "uczysz sie tydzie艅 przed HA HA HA" wiem g艂upi cz艂owieku bo mam k***a kalendarz w domu. Tak samo cos w stylu "jest z zakresu LO to wszystko co by艂o z LO". No k***a przeciez idzie zwariowa膰 chodzi mi o to z czego ty sie uczy艂e艣 g艂ownie przeciez nie wci膮gn膮艂e艣 wszystkiego. Wiec nie b膮d藕cie k***a tacy wyszczekani i m膮dzi, a juz tymbardziej je偶eli chodzi o egzaminowanego i narzekanie na niego.tak sie sk艂ada ze to jedyny go艣膰 kt贸ry zawsze odpisywa艂 mi z sensem prosto kr贸tko i na temat;] co z fizyki w takim razie g艂ownie moznaby powt贸rzy膰? Ruchu, pr膮d, na pewno optyki cos i co jeszcze? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Daria Trz Napisano Luty 10, 2015 A najlepszy to jeste艣 ty 艁ukasz ziomeczku, kt贸ry pierw osra艂 sie ze jak ca艂e LO to ca艂e LO a 7 komentarzy ni偶ej sie rozpisa艂 :) No pozdrawiam ci臋 kole偶ko :) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 lukasz201 Napisano Luty 10, 2015 hehehe droga Dario niedo艣膰, 偶e rozumowanie masz na poziomie przedszkolaka to jeszcze z kulturk膮 na bakier. Jasne, 偶e na egzamin z zakresu lo trzeba ogarn膮膰 ca艂y materia艂 lo - to co napisa艂em, co MO呕E by膰 to tylko i wy艂膮cznie informacja co by艂o na poprzednich arkuszach i analizuj膮c je dochodzi si臋 do pewnych wniosk贸w :) Trzeba umie膰 caly zakres, bo co z tego, 偶e kto艣 Ci napisze, 偶e b臋dzie to i to, jak si臋 oka偶e, 偶e b臋dzie zupe艂nie co innego - nie rozumiem takich ludzi - co wy my艣licie, 偶e tutaj jacy艣 jasnowidze siedz膮 ? :) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Luty 10, 2015 Co Ci da to, 偶e kto艣 Ci powie nauczy艂em si臋 tego i tego? Ludzie s膮 r贸偶ni, jedni rozumiej膮 i umiej膮 bardziej dany przedmiot inni mniej. Ja np. ogarniam wzory i przypominam podstawy i mam nadziej臋, 偶e si臋 uda na minimum i to tyle. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 lukasz201 Napisano Luty 10, 2015 Jak kto艣 wy偶ej wspomnia艂 -> Google.pl -> liceum w pigu艂ce Tu np. fizyka: http://www.bryk.pl/wypracowania/fizyka/wzory_prawa_i_tablice/19570-fizyka_w_pigu%C5%82ce.html Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 MatiitaM Napisano Luty 10, 2015 Co do matmy to chyba matemaks Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Luty 10, 2015 艁ukasz No w艂a艣nie ciezko tak. Moze opisz sie jako艣. Jeden by艂 Lysy, drugi w garniaku. Nie wiem kto tam jeszcze by艂. Po sali sie nie rozgl膮da艂am. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 lukasz201 Napisano Luty 10, 2015 hehehe siedzia艂em za tym w garniaku, lysy nie jestem - na wosie wyszed艂em pierwszy :) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Luty 10, 2015 Ch艂opcy i dziewcz臋ta, ,mam pytanie. Jakie s膮 proporcje w matematyce? Tzn ile zada艅 zamkni臋tych a ile otwartych? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 lukasz201 Napisano Luty 10, 2015 Ja mam pytanie, czy na egz z matmy dostaje si臋 dok艂膮dnie tak膮 list臋 wzor贸w: http://www.oke.lomza.pl/images/pliki/eksternistyczny/informatory/wzory_mat_lo.pdf Je艣li tak, to... to chyba do艣膰 u艂atwia napisanie egzaminu, o ile zna si臋 jakie艣 podstawy?? :) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Luty 10, 2015 tak daja nam taka karte wzor贸w Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Luty 10, 2015 Zamkni臋tych chyba 10 ka偶dy na 1p i reszta otwarte tak mi sie zdaje Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Luty 10, 2015 co moze byc na matmie? (przynajmniej co roku pojawia sie na maturze) -procenty -r贸wnania/nier贸wno艣ci -wzory skr贸conego mno偶enia -funkcje szczeg贸lnie kwadratowa i macie http://demotywatory.pl/4122084/Zadanie-za-5-pkt-ZAWSZE-wystepujace-na-maturze wydaje mi sie ze matura jest podobna do tych egzamin贸w Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach