Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość ekstern

Egzaminy eksternistyczne LO

Polecane posty

Gość gość
To nie jest podejście do państwa, tylko podejście do samego siebie, do szanowania siebie i do do tego jak inni Cię postrzegają. Jak Cię widzą tak Cię piszą. Egzamin – jak wiadomo – jest wydarzeniem oficjalnym i powinno się na nie przychodzić w odpowiednim ubiorze. Dużym nietaktem kobiet jest zakładanie za krótkich spódnic i bluzek z szerokimi dekoltami, Strój na egzamin powinien być stonowany i elegancki. Odpowiednia spódnica ma długość przynajmniej do kolan, bluzka najlepiej koszulowa, a buty – najlepiej bez przesadnie wysokich obcasów. W przypadku panów zasady są podobne. Nie przychodzi ise na egzamin w dresach czy też w sportowym obuwiu założonym do garnituru. Zalecany strój dla panów to garnitur, koszula z krawatem i półbuty pasujące do reszty stroju. Jest to swego rodzaju dress code

Gość gość
Ja szanuję siebie zarówno ubraną zgodnie z jakimiś dress code, jak i w dresie czy piżamie. A czy inni mnie z tego względu szanują i jak mnie postrzegają, to już średnio mnie interesuje. Mogą sobie myśleć co chcą, ja np. mam lepsze rzeczy do roboty, niż ocenianie kogoś ze względu na jego ubiór. A już na pewno nie będę w zimę latać w spódnicy, żeby tylko ktoś na mnie krzywo nie spojrzał na egzaminach...

Gość gość
Też myślę, że nie powinno przychodzić się w dresach i butach sportowych. Nikt u mnie nie był ubrany na czarno biało (łącznie ze mną) ale większość postarała się, żeby wyglądać elegancko (łącznie ze mną). Chyba z dwie osoby miało dresy.

Gość Ada 91
Hej, czy ktos będzie pisać egzamin z matematyki we Wrocławiu? I czy znajdzie się jakas dobra dusza co coś potrafi z tego przedmiotu i usiądzie przede mną na egzaminie ? :) :P To moje 3 podejście do matematyki, za każdym razem brakuje mi 2-3 pkt.... całą resztę przedmiotów bez szczególnej nauki zdałam za pierwszym razem :)

Gość gość
No właśnie jest jeszcze mnóstwo strojów między dresem, a koszulą i spódnicą za kolano. I mi się wydaje, że właśnie to wypośrodkowanie jest w naszej sytuacji najlepsze. Możecie wybierać gdzie siadacie? U nas losuje się numerki.

Gość gość
Pewnie zazdrościsz, bo gdybyś Ty miała ubrać "taaaaki" dekolt, to by się wszyscy porzygali :O

Gość gość
taki właśnie macie problem, że zamiast zająć się sobą to patrzycie na innych. każdy ubiera się jak chce, ale ciężko wam to zrozumieć :D i co na to komisja? nic. bo to komisja egzaminacyjna, a ubiór nie ma w tym przypadku nic do rzeczy :)

Gość gość
musicie mieć straszne życie skoro takie rzeczy to dla was problem :D

Gość gość
i jakis problem ze soba, skoro rozpraszaja was cycki obcej babki na egzaminie :OOO

Gość gość
No, facet i taaaki dekolt - to raczej nie idzie w parze :) A podsumowując : strój należy dostosować do sytuacji. Podkoszulka idealnie na plażę pasuje, ale czy na plaży dobrze byście wyglądali /czuli się w garniturze np?

Gość gość
jak ktoś lubi, to dlaczego miałby nie przyjść na plażę w garniturze? może dlatego, że potem ktoś napisze w internecie, że przyszedł na plaże w garniturze i przez to ktoś nie mógł odpocząć na urlopie, bo go to rozpraszało. :p

Gość gość
Jestes jednym z tych facetow ktorzy zachowuja sie jak dzikie zwierzeta gdy widza fragment ciala? :O ugabuga pochowac te kobity do jaskin niech nie wychodzo z domu bo majo piersi ugabuga jeszcze przypadkiem cie to sprowokuje i rozproszy

Gość gość
XDDD Biedak miał taką ochotę się obracać na egzaminie i spoglądać na jej atuty, ale jeszcze by go wtedy wyrzucili za "ściąganie". No i jak się w takiej sytuacji skupić na reakcjach chemicznych czy innym pisaniu listu po angielsku :D

Gość gość
Tylko jedna osoba napisała o tym dekolcie, a wy atakujecie wszystkich, którym nie podobają się dresy na egzaminie. Nie chce nikogo obrażać, ale czy to nie dziwne, że osoby które sprzeciwiają się zachowaniu odpowiedniego ubioru zachowują się jak zbuntowane nastolatki i obrażają wszystkich, którzy się im sprzeciwią? Myślę, że to o czymś świadczy. Nie uczestniczyłam w tej kłótni. Po prostu obserwowałam i zauważyłam pewną zależność. Co do egzaminu (bo chyba ten wątek powstał, żeby podyskutować o egzaminach) mam pytanie do osób, które zdawały wczoraj wos. Jaki rodzaj bezrobocia wpisaliście w pierwszym zadaniu?

Gość gość
Nikt nie obraził innej osoby niż ta, która napisała o dekolcie. Bo to tylko do niej leciały słowa odnośnie ''dekoltu, od którego wszyscy by się porzygali'' (to już była przesada, fakt, nie ja to napisałam) i śmieszki z działania pod prymitywnymi odr******* Ale no tego też bym nie traktowała jako atak, bardziej żarty. Ja bym się za takie coś nie obraziła, ale no dobra, rozumiem, że to kwestia danej osoby, jej dystansu do siebie i tego, jakimi ludźmi się otacza/w jaki sposób z nimi rozmawia. Powiedzenie, że powinno się mieć lepsze rzeczy do roboty na egzaminie, niż przejmowanie się tym kto jak się ubrał, to raczej nie jest obraza. Raczej opinia, tak jak wasza, że jak ktoś się swobodniej ubiera, to nie ma kultury oraz szacunku do siebie i innych. I tak, też myślę, że takie zachowanie o czymś świadczy. O różnicy pokoleń. Obstawiam, że o niestosowne stroje obrażają się osoby starsze, a większość młodszych jest przyzwyczajona do tego, że ludzie ubierają się jak chcą i nie widzą w tym nic dziwnego. Wychowywaliśmy się w różnych czasach i panujących normach, bywa.

Gość gość
Ja wpisałem bezrobocie restrukturyzacyjne, bo niestety nie pamiętałem jakie są typy, więc próbowałem intuicyjnie to rozwiązać

Gość Ada 91
We Wrocławiu każdy siada gdzie chce :)

Gość gość
W Bydgoszczy losujemy numerki .

Gość gość
Obawiam się biologi nic do mnie nie dociera z tego przedmiotu to dna jest pokręcone dosłownie.

Gość gość
W październiku było jedno, góra dwa zadania z dna Też się skupiłem na dna, a jego prawie nie było.

Gość gość
Więcej niż dna było biotechnologii i bioróżnorodności

Gość gość
Jak tam przygotowania do matmy? Bo to będzie najtrudniejszy przedmiot dla mnie :(

Gość gość
Mi niestety cztery egzaminy przeleciały a do matematyki prawie nie jestem przygotowana a jeżeli chodzi o biologię to tak pół na pół mam nadzieję ze się uda żeby na październik tylko te zaliczyc co się nie stawilam ..

Gość gość
Nie skupiaj się aż tak nad tym DNA, bo zagadnień jest o wiele więcej. Też nie lubię biologii. Nic do mnie nie dociera ale mam zamiar uczyć się do piątku i liczyć, że jakoś to będzie. Nie licze na więcej niż na 12 punktów. Niech moc będzie z nami :)

Gość gość
Z biologii w październiku było też zadanie dotyczące grupy krwi, było GMO i terapia genowa

Gość gość
Kto zdawał w poprzednich sesjach historię? Jak wspominacie? Trudne, łatwe? Czego się spodziewać? Zdaję w najbliższą sobotę

Gość gość
Jakie macie plany jak zdacie wszystko? :)

Gość gość
Ja wlasnie dna to sie prawie nie uczylam. A podstawy przedsiebiorczosci jak tam wygladaja ? Trudne sa czy bardziej na luzie mozna podejsc ?

Gość gość
Ja jak zdam wszystkie egzaminy eksternistyczne, to będę przymierzał się do matury :)

Gość gość
Podstaw przedsiebiorczosci sie w ogóle nie uczylem, a dostalem 4. Wszystko na logikę. Dodam, ze nie zdalem 1 klasy liceum 6 lat temu. Nie było więc źle :p

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się