Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość little softie baby powder

jak mam karmic dziecko stalymi produktami?...nie wiem co i jak?:(

Polecane posty

moj synek ma 4 miesiace i przesypia cale noce.wstaje o 8 rano.je 4-5 porcji mleka dziennie co 4 h i jeszcze herbatka w miedzyczasie.ostatnia ok 20-22.roznie.w jakich porach mam mu podawac jablko,marchewke?dodam,ze zawsze po jedzeniu chce mleka(butla)...jak powinien wygladac jego jadlospis?

jabłuszko ze słoiczka możesz dawać jako przekąskę a potem o stałej porze tyle samo mleka lub 30ml mniej. Obiadki czyi ugotowana marchew, pietruszka,ziemniaczek zmiksowane blenderem na półpłynną papkę w okolicach obiadu zamiast mlecznego posiłku o tej porze.

Gość picunia mysunia
A czemu ze słoiczka :o Podawaj mu normalne, surowe i starte jabłuszko ;) Banana też podawaj, ale nie trzeba ścierać, bo wystarczy łyżeczka jeździź po bananie, bo jest miękki.

Gość picunia mysunia
I generalnie owoce to na deser podaję. A obiad to mięsko, marchew, ziemniak, pietrucha.

ja synkowi wszystko sama przygotowywuje:)

Gość picunia mysunia
Ja też wszystko sama ;) I najlepiej po trochu zacząć podawać, żeby dziecko się oswoiło ze smakiem ;) I oczywiście podaję łyżeczką deserki i obiadki ;) Podaję też kaszki o różnych smakach ;)

podaje mu juz od jakiegos czasu te produkty i je je ze smakiem:)ostatnio zjadl cale starte jablko i popil 150ml mleka...zastanawiam sie czy to nie za duzo?

Gość kropelkowa mama:::::::
Słuchaj jak ja zaczęłam podawać produkty stałe to robiłam tak, że jak mała zjadła mleko to za 2 h podałam np. obiadek i zamiast za 1 h podać zaś mleko to podałam za 2,5 ;) Poprostu po trochu przyzwyczajałam do tego, że jedno karmienie butlą całkiem wyeliminować. Jadła coraz więcej obiadku i wtedy już nie musiałam za np 1h dać butli tylko dałam ją standardowo za 3 h ;) Powolutku trzeba coraz więcej dawać i wtedy zastąpisz butlę obiadem ;)

Gość kropelkowa mama:::::::
A jabłuszkiem się zbyt nie naje ;) Bo jabłko szybko się trawi ;)

kropelkowa,chyba tak zrobie,bo moze za dlugie przerwy sa i je posilek i mleko przez to.problem w tym,ze chodzimy na spacer i nie ma nas przez 3-4h w domu czasem,a na miescie raczej nie podaje mu jedzenia czy mleka.