Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Urszuleńka_555

Handel odzieżą na allegro..czy to opłacalne?

Polecane posty

Gość gość
Nie mam pojęcia czemu ludzie pchają się w allegro.Ja działam na serwisie olx dawniej tablica.Sprzedaję tam właśnie ciuchy głównie używane i dobrze idzie.

Gość gość
Czym najlepiej handlować?Oto jest pytanie.Jeżeli szukasz porady napisz do mnie unipmark@vp.pl -odpowiem na pytania najszybciej jak się da.

Gość gość
Ja sprzedaja i sprzedawalam na allegro ciuszki angielskie po moich dzieciach i akcesoria niemowlece i niemoge tego wypchnac.

Witam wszystkich z małych sklepów .Mam u siebie w sklepie dobry sposób na dodatkowy dochód . Może kogoś to zainteresuje.Teraz nawet więcej mam z dodatkowego żródła niż z handlu odzieżą.

Gość gość
Co zrobic z ciuchami ktorych sie nie chce a juz nie sa modne ?

Gość gość
oddać na pck

Trochę jednak demonizujecie. Przecież koszty można znacznie ukrócić, korzystając z narzędzi takich jak www.aukcjoner.pl . Nie dość, że tworzenie aukcji idzie wtedy dużo sprawniej to i na prowizji oszczędzić można trochę dodatkowych pieniędzy.

wiesz, wszystko zależy od tego jaką masz dostępność towaru i jaki ten towar jest, w sensie jego jakość. mój znajomy ma towar odpadkowy z sieciówek i wystawia na licytacjach, sprzedaje firmowe rzeczy czasem nawet za kilka zł a i tak mu się opłaca także wszystko zależy od jakości- bo wtedy będziesz miał więcej klientów, ale i od cen po jakich Ty sam kupujesz ;p jak masz dobre dojścia to z pewnością się opłaca ;p

Gość Kama8899
Sama prowadzę sprzedaż odzieży na allegro i przyznam, że mam z tego spore zyski. Sęk w tym, żeby znaleźć dobrą hurtownię internetową. Mnie się udało i zaopatruję się w e-hurtownik http://www.e-hurtownik.pl/ i muszę przyznać, że ludzie lubią produkty od nich, tym bardziej że są po prostu ładne i niezłej jakości.

Gość gośćKuba
Moim zdaniem lepiej założyć sklep internetowy, np. przez platformę RedCart.pl Znajomy tak właśnie otworzył swój sklep i interes idzie całkiem nieźle. Nie płaci dużo za usługę co najważniejsze. Więć może taka opcja Pani się spodoba.

Jesli ktos ma ochote zajac sie sprzedaza zabawek uzywanych na allegro gumtree czy naet lokalnym bazarku to oferuje zabawki uzywane znanych firm jak fisher price vtech playschool chicco itp. posiadam zabawki dla malych jak i dla starszych dzieci.Zabawki sa w bardzo dobrym stanie w pelni sprawne i czysciutkie sa kupowane przeze mnie osobiscie i nie sa to zabawki z jakis sortowni czy wystawek. wysylam z anglii w zestawach po 25szt. Zainteresowanych zapraszam do kontaktu annazabawki@hotmail.com

Gość martaa8809
Zalezy jka odzieża handlujesz. ja Np odzieża marki Glostory. www.glo-story.pl i nie nażekam. Wszystko zalezy czym sie handluje i jakiej jakości.

Witam... a kto wie do jakiej kwoty mamy prawo sprzedac ciuszki bez dzialalnosci . Konkretnie chodzi o sprzedaz ciuszkow po swoich dzieciach. Bo roznie mowia ze jak duzo sprzedajesz to juz idzie jako dzialalnosc i wlasnie tego nie rozumiem.

Gość gość2585
Sprawdź www.fashioncentrum.pl jak dla mnie strzał w 10. Towar mają dobry i ceny konkurencyjne. Jak zamawiam więcej to rabaty dostaje. Więc dla mnie jeździć teraz taki kawał np. do Wólki to strata czasu i pieniędzy.

Gość zoska2225
Hmm znajoma prowadzi sklep na allegro ale nie jest łatwo . Myślę że warto wspomóc się np. taką firmą http://cursor.pl/oferta-2/logistyka/ . Mają doświadczenie i wiedza najlepiej co i jak zrobić aby biznes rozruszać i aby wszystko sprawnie działało .

Gość mieriessaa2
Najlepiej to właśnie mieć taki sklep internetowy z odzieżą ale nie każdy wie jak się za to zabrać. A potem tylko idzie w ogromne straty. A przecież jest tyle dobrych poradników jak chociażby http://performance360.pl/jak-sprzedawac-ubrania-przez-internet-start-up-fashion/ który podpowie nam od czego zacząć oraz czego należy się trzymać aby osiągnąć sukces. Mam nadzieję że tym samym komuś pomogłam. A co Wy o tym sądzicie ?

Gość gościnny53
Jeśli chodzi o sprzedaż ubrań to jest to delikatnie problematyczne ze względu na ogromną konkurencję. Mogę Ci poradzić przeczytać sobie ten artykuł , może trochę pomoże - w moim przypadku się udało, w Twoim także powinno

Gość gość
Witam od miesiąca prowadzę sklep internetowy z odzieżą, zainteresowanie jest dosyć duże ale niestety nie ma sprzedaży, każdy wchodzi i ogląda produkty ale zero jakiegokolwiek zarobku z tego... Ludzie pomóżcie, może macie jakieś wskazówki dotyczące obrotów, jak to rozwinąć, promować próbuje już na wiele sposobów i odsłony są ale na tym się kończy - http://klindesign.pl/

Gość gość
JA handluje w małym butiku. A robie zamówienia w hurtowni http://glo-story.pl , handluje w żyrardowie, więc proszę konkurencjo z tego miasta nie kupować tam :P

Gość gość
Gorąco polecam tą firmę http://www.jaro.home.pl/ Firma mieści się w Warszawie ale działa w całym kraju. Współpracuje z wieloma producentami więc każdy znajdzie coś dla siebie. Pozdrawiam

Gość gość
Jeśli interes jest robiony z głową, to każdy się opłaca. Internetowy rozkwita, mas szersze pole. Nie jesteś ograniczona jedynie do swojego regionu a na cały kraj i nie tylko ! Ja zaczynając swój interes zostałam mocno zainspirowana motywem w filmie „praktykant” (swoją droga kto nie widział, polecam : ) ). Tam babka prowadziła swój biznes internetowy z ciuchami. Podobał mi się pomysł, w jaki je pakowała aby klienci czuli się wyróżnieni, wyjątkowi i żeby wyglądało to ekskluzywnie. Pakowała to w ładne kartoniki wyścielane ładną bibułką. Tak też robię ja, a czemu?? Bo mogę ;) I co więcej, jeśli ktoś zastanawia się nad podobnym biznesem bardzo polecam taką metodę. Nie raz natrafiłam się na pozytywną opinię mojego sklepu z uwagi na to, że sumiennie się rozliczam jak i na to, że ładnie wygląda ;) Ludzie to wzrokowcy, warto o tym pamiętać. Jeśli ktoś chce, fajne kartony mają w tej firmie http://crosspack.pl/ . Świetnie się prezentują, a do tego są bardzo wytrzymałe : )

Gość gość
Handluje odzieżą na internecie od dobrych paru lat . Kiedyś było dużo łatwiej mniejsza konkurencja a przede wszystkim mniejsze utrudnienia ze strony allegro. Obecnie to serwis który każdy powinien omijać szerokim łukiem. Wprowadzili chore zasady, tak że nikt nie liczy się ze sprzedającym. Klienci często odsyłają używany, zniszczony towar, szantażują sprzedających, na koniec jeszcze bluzgi z komentarzach, a sprzedający nie może się obronić. Jak chcesz sprzedawać na internecie to polecam własną stronę internetową,ale pamiętaj licz się również z wydatkami jeśli chcesz mieć dobrą sprzedaż bo nic za darmo nie ma.

Gość Tymoteusz1
Handel na aukcjach jak najbardziej się opłaca. Faktycznie najlepszym pomysłem jest skup i sprzedaż samochodów, bo na tym można najwięcej zarobić. Znam kilku handlarzy i wiem, że najprościej prowadzi się taki handel przy pomocy narzędzi w stylu http://autohunter24.pl/ Dzięki nim nie trzeba całe dnie wyszukiwać ofert w internecie, bo ten program robi to za Was.

Gość gość
ja próbowała i prowizja mnie zjadła oraz wystawianie z wyróżnieniem :( nie ma sensu lepiej użyć OLX

Gość gość
Różne są teraz pomysły na zarabianie online. Ja głównie na różnych systemach partnerskich bazuję. Korzystne warunki mają na stronie www.dropka.pl Ich niedawno w miarę odkryłem. Podoba mi się, że zarabiam nie tylko na tym, że dana osoba się tam zarejestruje, ale też na jej aktywności, czyli ten dochód jest stały, nie kończy się wraz z jednym skutecznym poleceniem. Dobre rozwiązanie którego wiele systemów partnerskich nie ma.