Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magjuska

Czy uspane dziecko na poduszce powinno być razem z nia ulożone w lużeczku?

Polecane posty

Gość magjuska

Hej wszystkim! Mam pytanie jw. otóż mam niemowlaka 1tydz. gdy podłanczam go do piersi biorę poduszkę aby było lżej trzymać i kiedy zaśnie i chcę go ułożyć bez poduszki to odrazu się rozbudza i nie ma mowy o spaniu, chyba że śpi na moich kolanach lub kłade go z poduszką na której zasną, wtedy odginam rogi aby nie otulały główki tylko boję się czy aby to spanie nie odbiło się na jego kręgosłupie??? jak kłaść dziecko bez poduszki aby chciało tam zostać? Proszę o rady:)

Gość byki az w oczy kolą
co to jest luzeczko , podłanczam ? uspane dziecko ??? chyba uśpione

Gość mężate?
noworodek nie powinien spać na poduszce. Ja bym go kładła do łóżeczka bez podusi.

Gość Samarkowaaa
maluchy do ktoregos meisiaca bez poduszki powinny spac

Gość nie wiedzialam ze mozna
noworodka" podłonczyc" do piersi a poza tym pisze sie - podłączyć

Kupić słownik ortograficzny albo zainstalować firefoxa chociaż... Rozumiem jeden błąd, dwa ostatecznie, ale autorka języka polskiego nie zna... A dziecko usypiaj w kocyku i razem z kocykiem kładź... Na płaskiej poduszce nic mu się nie stanie.

Gość Marrriika
No niestety , będziesz musiała się Autorko poświęcić i karmić go bez poduszki :) Po jakimś czasie powinien się odzwyczaić .

Gość picunia mysunia
Dziecko bodajże do roku nie powinno spać na poduszce :) Rewelacyjne są rożki usztywniane ;) Ja do tej pory w tym małą usypiam i sobie na nim śpi. Wygoda i dla matki i dla dziecka ;)

Gość magjuska
Dziekuje za odpowiedzi, może jeszcze jakieś sugestie? wypróbuję rożek:) co do ortografi... raczej prosiłam o radę w związku ze spaniem dziecka a nie ortografią, coż... czy nie można być dyslektykiem?? mam nadzieje że tej grupie osob nie jest zabronione pisanie na forum.

Gość przyszła koza do woza
Też polecam rożka usztywnianego. Są różne wielkości, ale jeżeli chodzi o wygodę dziecka to jest super ;) Ja nie wyobrażam sobie trzymać malutkiego dziecka na samych rękach :o Polecam rożek.

Gość ty po zawodowie jestes
tragicznie piszesz

Gość magjuska
nie jestem po zawodowie, ale mieszkam za granica i na ogol nie uzywam polskiego do pisania wiec moze to dlatego ale co to was tak gryza moje wady? skupcie sie na swoich wlasnych...

Gość takajakas ja
dysortografia ( dysleksja) jest do końca liceum, nie wykręcaj sie papierkiem. Skoro masz z tym problem używaj SŁOWNIKA. Jak będziesz ze swoim dzieckiem robiła kiedyś zadanie to tez mu powiesz ze masz dysleksje?

Gość takajakas ja
skoro mieszkasz za granica i nie używasz polskiego to lepiej pisz na tamtejszych forach bo to aż boli jak się czyta. WSTYD

Gość nie chodzi o orty tylko slowni
ctwo masz jak z poznego pgr-u: uspalam, boje sie czy aby.. :o piszesz jak mowisz, a mowisz tak, jak mowi sie u ciebie w domu. niziny.

Gość emi1980
No i czego sie czepiacie dziewczyny? Czy Wy jestescie tak oświecone i NIGDY w życiu nie popełniłyście ŻADNEGO błędu(w tym ortograficznego)? Wątpie, ale najłatwiej oceniac innych. Puste jestescie, to widac, słychac i czuc. Do autorki: Nie przejmuj sie tymi durnymi babami, tutaj na kafe są anonimowe i sie wyzywają bo normalnie w zyciu siedza cicho w kącie i nie mają nic ciekawego do powiedzenia. A dla dzidzi bedzie lepiej bez podusi. Mozesz dawac mu/jej? pieluszkę lub swoją koszulkę, mój tak spał do pół roczku, teraz miętoli maskotke:) Pozdrawiam

Gość emi1980
takajakas ja Widać, że u Ciebie z ortografią też słabiutko, masz problem z poprawnym stawianiem przecinków, m.in; przed "że" ZAWSZE! stawia sie przecinek. Będziesz tu krytykować innych, a sama jakas taka niedouczona jestes:P:P:P

Gość emi1980
takajakas ja I PRZEDEWSZYSTKIM ZAWSZE zdanie zaczyna się z DUŻEJ litery, ćwoku jeden.

Gość o kuzwa emi.
:o dno. cium cium cium

Gość Zolzapipa
A moze "noworotka"? I masz polskie litery za ta granica...ho-ho!

Gość cma cme goni
Słuchaj ja też karmiłam i usypiałam synka na podusi, ale jak zasnął i odkładałam go do łóżeczka to delikatnie wyciagałam podusie, niby się przebudzał ale spał dalej po pary dniach nauczył się że usypia na podusi ,ale spi bez i tak jest do tej pory ,poduszeczke wyciągam przy odłożeniu do łóżeczka :D Poradzisz sobie kwestia wprawy :)spokojnie

Gość magjuska
o jeny, nie wiedzialam ze az tak dlugo bedzie sie ten temat ciagna! co za oblicza, obyscie zatruly sie wlasnym jadem! tak mam za granica polskie litery bo mam polskiego meza i polski windows ty... nie bede "zwyzac sie" haha do waszego poziomu wole zostac na swoim:) i na szczescie moje dziecko nie bedzie uczyc sie polskiego a jakbysmy odrabiali lekcje to bym wziela slownik gdybym nie byla pewna, takie niby madre a takie niedomyslne...moze jednak przemadrzale he?

Gość reweryja
A nie mozesz korzystac ze slownika piszac na forum? Jakchcesz aby ciebie szanowano, szanuj innych - miedzy innymi pisaniem bez bledow. Pomijajac ortografie nie potrafisz budowac poprawnie gramatycznych zdan. I tak na marginesie - dziecko przystawia sie do piersi a nie podlacza :O

Gość czy ty jesteś może 16-letnią
córką kuzyna mojego męża, która swoje tygodniowe dziecko zostawiała z butelką podpartą poduszką? Bo taki poziom... :o

Gość emi wielka madralo!
emi, PRZEDE WSZYSTKIM pisze się oddzielnie, a nie łącznie... następna wszechwiedząca... żal... a Ty, droga autorko masz tu cenne rady- słownik, trochę samokształcenia i nikt Ci niczego nie będzie wytykał ani krytykował... Ktoś, kto jest choć trochę wykształcony, będzie się czuł zbulwersowany Twoją 'Polszczyzną', więc nie rozumiem tych nerwów? Daj dziecku dobry przykład i siądź przed książką!

Gość gosiiiiiia
ja swojego w becie trzymalam przy cycu i potem tez w becie odkladalam na płask do łóżeczka bez podusi

Gość magjuska
Przedmowczyni uwazaj bo mozesz zostac zbesztana, bo dziecka nie kladzie sie na płask jak napisalas tak jak dziecka potocznie podlacza do piersi. Wlasnie widac jak (domniewani) wyksztalceni ludzie pouczajac innych jak maja pisac poprawnie gramatycznie sami robia bledy ortograficzne w tym oto pouczeniu, smiechu warte. Po drugie co za idiota porownuje ta sytuacje, czyli robienie bledow ort. z kuzynka co kladzie butelke pod glowke dziecka???? chyba jest definitywna roznica? bezmyslnosc a robienie bledow to chyba nie to samo, i raczej jedno z drugim nie ma nic wspolnego. Po trzecie nie mam wciaz zamiaru spedzac czasu nad slownikiem ort. piszac po prostu post!wole spedzic ten czas z dzieckiem. Jeszcze sa idioci co maja cos do napisania wymadrzajacego??? z checia skomentuje...