Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość natianna_

bardzo szerokie brwi u dzieci - 'depilacja'

Polecane posty

Gość natianna_

moja znajoma ma sześcioletnią córeczkę, bardzo ładna blondynka, tylko niestety ''oszpecają'' ją strasznie szerokie i gęste brwi, o ile włosy na głowie ma koloru jasny/średni blond to te brwi są ciemne-taki baardzo ciemny blond i wygląda z nimi tak trochę dziwnie(ma je po ojcu, który ma straszne 'krzaki'), znajoma oznajmiła mi, ze chciałaby je trochę 'zwężyc' i wyrwać pęsetą kilka włosków, tylko proszę bez komentarzy, że robi z niej piękność czy modelkę, bo tak na pewno nie jest, predzej dla estetyki, czasem nawet przechodzący ulicą ludzie tak się dziwnie patrzą na małą, jeszcze uszłoby gdyby była chłopcem - choć i to dziwnie by wyglądało, na dodatek ma te brwi prawie zrośnięte ze sobą, ja osobiście nic w tym złego nie widzę i oczywiście, że nie ma zamiaru robic jej jakiś cieńkich niteczek, tylko wyrwać te kilka włosków z dołu, aby zrobić normalnie wyglądające brwi z tych krzaczków, co o tym myślicie?

Gość sdfdsfsd
niech wyrywa nie widze problemu:)

Gość natianna_
ehh nie wiem skąd te '&#039' w tytule, chyba jakieś błędy na stronie

Gość natianna_
właśnie też sie zastanawiałam nad tym bólem, ale wydaje mi się, ze wcześniej jakoś ją znieczuli, osłabi te włoski kremem czy czymś, ja osobiście(choć może to i głupie) pomyślałam żeby zrobić to najlepiej gdy dziecko będzie spało, artefakt nie przesadzam pisząc, ze ma je naprawdę bardzo szerokie, a w teraz pójdzie do zerówki i jej matka nie chce zeby dzieci się z niej śmiały z tego powodu

Gość yszu yszu yszu
odrazu skojarzyło mi się to z 10 czy 11-nastolatkami, które paradują z cienkimi, wydepilowanymi brwiami - zabawne dość, ale jeśli tutaj jest to problem pod względem estetycznym jak twierdzisz, to nie widzę w tym nic złego

a wyobrazasz sobie to?? ja sobie neiw yrywam bo mnie to boli, zreszta nie musze. a co dopiero dziecko? zakujecie je w dyby i bedziecie wyrywać? przez sen to jej zdązycie jeden włosek wyrwać bo sie rozedrze na cała okolice. przeciez to dla niej bedzie trauma! jesli rzeczywiscie tak paskudnie to wyglada to niech idzie z nia na laser. ja nie widze mzoliwości wyrywania brwi małemu dziecku...

na miejscu koleżanki, poszłabym z dzieckiem do kosmetyczki i wysłuchała jej opinii na ten temat :)

Gość qwertura
Raz że ból a dwa że może wyrobić w małej złe nawyki, może mieć problemy z akceptacją własnego ciała skoro nawet matka w nie ingeruje. Więc ja bym bardziej zastanawiała się pod względem psychologicznym

Gość natianna_
matka nie ma problemu z akceptacją jej, jakby miała to zrobiła by to już dawno - bo te brwi od malenkości takie jej się zrobiły, z tym że dziecko najwięcej przebywa w rodzinie i z kuzynostwem, więc nikt jej tego nie wytyka, ale gdy pójdzie do szkoły to niestety może mieć przykroci przez to, skoro dorośli się patrzą i zwracają uwagę na to, to tym bardziej dzieci będą, i dobra rada z tą kosmetyczką, poradzę jej, zeby najpierw tam się udała, nim zacznie cokolwiek robić dziecku, lasera to może i się nie opłaca robić, ale np. wosk byłby 100 razy lepszym rozwiązaniem

Gość alleluuuujaaaaaa
szczerze? to nie wiedzę problemu, nawet pęsetą, te kilka włosków dziecko by zniosło :)

Gość myślę że jej się znudzi
jak dzieciak zacznie ryczeć, wyrywać się - odechce jej się robić to co parę dni. A co do szkoły - to jest co najwyżej powód, żeby jej tam nie posyłać, skoro to miejsce, w którym duże brwi są problemem to raz, a dwa - dziewczynka pewnie sama zechce je regulować - jak wiele dziewczynek które mają "zwyczajne brwi" - wówczas najlepiej jest pokazać jej, jak zrobić to prawidłowo.

Najpiękniejsze modelki mają grube brwi. W szerokich brwiach tkwi oryginalność i urok

Gość Armani Code
przes sen?! chyba bym zap****olila komus jesli przez sen wyrywalby mi brwi :D a moze tak najlepiej zapytac sie dziewczynki czy chce miec wyrwane brwi?

Gość zakłamanie to norma
oszukany świat laleczek barbie