Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

weaaaa

kurzajki

Polecane posty

czy macie lub mieliśice kurzajiki? a jakie leki stosowaliście? a czy po nałożeniu leku robia wam się białe plamki na kurzajce i potem jak zdejmiecie tą plamkę by nałożyć kolejną warstwę leku to macie czerwone ranki?

moja siostra miała. Stosowała Wartner, nie wiem czy miała jakies plamki itp, ale wiem, że jej pomogło - teraz nie ma ani jednej.

Gość latala
Mysle ze smarujesz je lapisem .To co opisujesz jest normalna reakcja.Mialam kiedys ten sam problem.Mysle ze lekarz Ci to przepisal wiec tez powinien Cie poinformowac.Zmaruj wedlug zalecen.Powiny zniknac bez sladu .Wszystkie obiawy sa prawidlowe.Ja sie ich pozbylam 2O lat temu.Tez mialam taki lek co zostawial biale plamki ;po zmysciu ich nyla czerwona plama i bolaloa pozniej znikly wszystkie i nigdy nie wrocily.Nie martw sie wiec tylko smaruj.Powodzenia :)

na ta rankę muszę nakładać kolejną warstwe leku tak 2 razy dziennie

Gość mi sie kiedys zrobily 3
na dloni, przypomnialam sobie jak mi babcia takie zolte kwiatki pokazywala, ze ich sok dobry jest wlasnie na kurzajki, wzielam rower, pojechalam w miejsce gdzie je widzialam, sokiem posmarowalam kurzajki i jak zeszly tak nie wrocily :) to ten http://pl.wikipedia.org/wiki/Glistnik_jaskółcze_ziele nie wiem czy link sie otworzy jak co poszukaj w google

dziękuję za radę. wiem o jaką roślinę chodzi. Siostra mi ją przywoziła. ale zaraz uschła. u mnie w okolicy jej nie ma raczej.

Gość bootelka
ja miałam kilka lat temu, ale się ich pozbyłam. lekarstwo, które miałam robione na receptę niewiele pomogło, a wcale nie było takie tanie. Za to skutecznym preparatem okazał się gotowy preparat - brodacid- wtedy za ok. 10 zł. Lakier (bo tak wyglądało) po nałożeniu robił się biały ale nie pamiętam za dobrze czy były czerwone ranki. Wydaje mi się,że prawidłowo nie powinny się robić. Może za mocno zrywasz, albo smarujesz zdrową skórę wokół kurzajek. Postaraj się nakładać tylko na samą kurzajkę. Jak cię mocno boli, to może zrób 1-2 dni przerwy i grzeb w kurzajce, tylko czekaj aż samo zacznie odchodzić od zdrowej skóry.Cierpliwości- możesz walczyć z nimi nawet kilka tygodni

Gość latala
nic sie nie przejmuj,smaruj na ta ranke.Tez tak mialam ze az bolalo.ten lek dziala jak kwas.Musi ja wypalic.Pozniej sie ladnie zagoi i nie bedzie sladu.To jest taki lek jak sie nie myle i przupominam sobie jak wosk ktory zasycha na kurzajce?

miałam też brodacid i go w końcu nie stosowałam bo też mi się takie ranki robiły. miałam ich sporo na ręce. teraz mam verrumal od dermatologa. mam nadzieję że pomoże.:)

Gość bootelka
miało być - nie grzeb w kurzajce :)

Gość latala
a i jeszcze jedno.pamietam ze doktor kazal mi smarowac dookola kurzjki skore oliwka zeby chronic i lek nakladac tylko na kurzjke

Gość Romanoooo23
ja wyleczyła i nie miałam ani jednej jednak po jakimś czasie dalej wyszły :O

Gość Kurzajki
Niestety z kurzajkami tak to jest. Co gorsze można łatwo się zarazić, nawet gdybyśmy bardzo dbali o myci rąk. Jeżeli będziesz je próbować wydłubać to możesz spowodować że więcej wyskoczy. Najlepiej w aptece kopic zamrażacz Wartix i zamrozić

Gość ciocia krysia
pocierac kurzajke klakiem kalafiora 100 % skutecznosci

Gość dtyjdfgh
Ja mam ten sam problem, z tym, że moja kurzajka wyrosła na kciuki przy paznokciu i przez dłuższy czas myślałam że to tylko taka zgrubiała skóra od drapania (często drapię wyschnięte skórki :/) Teraz ta brodawka jest ogromna. Dermatolog kazała mi kupić verumal ale kupiłam na razie brodacid, jest sporo tańszy a działa chyba tak samo. Smaruję już trzeci dzień. Cholernie mnie to boli! :'( i wydaje mi się, że pojawiła się już druga na małym palcu, też przy paznokciu. Nie wiem jak długo bede to leczyć, ale juz mnie to denerwuje. Chyba wypróbuje sposob z cytryną i octem.

Gość fffffffffffff
najpierw miałam kurzajkę przy paznokciu, smarowałam ją duofilm, dermatolog kazala najpierw moczyc w gorącej wodzie palec, potem pumeksem trzeć kurzajkę i tym duofilmem smarowac, przez taką kurację mam teraz 6 kurzajek na dłoniach, mam zamiar iśc na laserowe usuwanie ich.

Gość a co to wat
kurzajka powodowana jest przez wirusa, dlatego bron boze nie dotykajcie kurzajka zdrowej skory bo zainfekujecie kolejne miejsca. ja robie tak ze wycinam ile moge cazkami, a potem nakladam na to miejsce plyn na brodawki - duofilm. walcze z jedna na dloni juz od wielu wielu tyogdni. na stopie mialam usuwane laserowo, ale wydaje mi sie ze czesc z tych brodawek wciaz ma sie dobrze, takze jedna sesja to za malo..