Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yrfhfd

Mam w pracy lesera

Polecane posty

Gość yrfhfd

i wkurza mnie bo nie robi tego co mu karze olewa mnie albo robi t6o co mu wygodnie a nie to co konieczne, mówi że wie co ma robić, za bardzo sied spoufaliłaqm chciałam sie zaprzyjaźnic to teraz mam za swoje ja jestem jego kierownikiem, przez niego nie wyrabiamy się z praca, on się wykręca chorobą ale ja musze za niego zapiepszac i mam tego dość, zamierzam zgłosic to naczelnikowi, co myślicie?

Gość yrfhfd
up

przyjmując funkcje kierowniczą musisz narzucić zasady współpracy jeśli doniesiesz naczelnikowi uzna że się nie sprawdzasz bo z każdą pierdołą (tak, to jest pierdoła opierdalacze i lizidupy są wszędzie) lecisz do naczelnika po to masz te funkcję alby naczelnik nie musiał się tymi kadrowymi pierdołami zajmować wydajesz polecenie, ustalasz czas wykonania, wyciągasz wnioski z wykonanej pracy, również konsekwencje jeśli podwładny się nie wywiązał, postęp pracy raportujesz swojemu przełozonemu

jeśli masz wewnętrzne opory przed komunikacją z podwładnym face to facet informuj go via e-mail w @ przekaż dokładne info i oczekiwania, a w przelocie między kawą a sekretariatem rzuć hasełko: Ziutek masz @ odczytaj proszę :) wszystkie @ maja być za potwierdzeniem odczytania (przed wysłaniem zrób prtscr) :P

Gość yrfhfd
Tak, ale on mnie nie sucha, sam sobie ustala to co robi mimo iż wydaje mu inne polecenie, zawsze wybiera sobie to co jest najletsze pracujemy fizycznie, do niego nikt nie ma pretensji że zadanie nie wykonane tylko do mnie. Nie moge stać cały czas nad jednym człowiekiem i go pilnowac. Bo ja nie tylko rządze grupą ale równmież sama pracuje, przynajmniej do czasu aż dadzą wiecej ludzi do pracy bo tak obiecali a nie daja bo tak im wygodnie. Wkurzają mnie jego pyskówki, że on ma chory kręgosłup, to ja musze nosic ciężkie worki bo on tego nie zrobi, a ja miałam powiedziane że mam zajmowac się roślinnoscią.

oki inna forma pracy jakie masz narzędzia perswazji, że tak się wyrażę? jeśli podwładny narzeka na chory kręgosłup to faktycznie powiedz naczelnikowi, ze Twój pracownik źle się czuje, zapytaj czy ma aktualne zaświadczenie lekarskie do pracy fizycznej, bo jego dolegliwości znacznie opóźniają realizację zadania, powiedz również, że za tydzień zdasz raport z postępów pracy...lub ich braku