Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 prawda jest tylko jedna

halo bezdzietni z wyboru :)

Polecane posty

Go艣膰 czyli 偶ycie znaja tylko
dzieciaci?:D :D

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
akto- po co wypowiadasz si臋 na tym topiku, daj spokojnie porozmawia膰 osobom, kt贸rego maj膮 zdanie odmienne od Twojego, nie potrafisz tego uszanowa膰?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Dlaczego g艂upie
bo maja odmienne zdanie od twojgo?!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Sanetta
no w艂a艣nie, i Ty mo偶esz sobie pozwoli膰 na anonimowo艣膰, wiec skad mamy miec pewnosc ze nie nale偶ysz do grona tych sfrustrowanych mamusiek?

Udost臋pnij ten post

ja lubie przyj艣膰 z pracy, w艂膮czy膰 komputer, zje艣膰 kolacj臋, posiedzie膰 sobie w spokoju :) wiem, 偶e maj膮c dziecko nie mog艂abym tego spokoju mie膰. Ani na pocz膮tku ani p贸藕niej.. p贸藕niej to wieczna zgryzota o bezpiecze艅stwo i przysz艂o艣膰 dziecka. Nie jest powiedziane, 偶e dziecko odwdzi臋czy艂oby mi si臋 za mi艂o艣膰 i wychowanie. Wystarczy zajrze膰 do domu seniora i zobaczy膰 ile ich czeka na koniec dni w zupe艂nej samotno艣ci. Nie mam w sobie czego艣 takiego jak "ch臋膰 przed艂u偶enia swego rodu" mam to gdzie艣.. moje geny i tak nic nie znacz膮 na tym 艣wiecie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Sanetta
prawda jest tylko jedna: wyj臋艂a艣 mi ten ca艂y akapit z klawiatury:)

Udost臋pnij ten post

we wsp贸艂czesnym 艣wiecie, wypada wiele rzeczy, wypada mie膰 wy偶sze wykszta艂cenie, wzi膮膰 艣lub. urodzi膰 dzieci i ... by膰 nieszcz臋艣liwa, bo kto艣 tam ka偶e ci 偶y膰 tak jak wszyscy, ka偶dy jest indywidualno艣ci膮 i ma prawo do tego, 偶eby 偶y膰 po swojemu i nikomu nic do tego

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bl臋27
prawda jest tylko jedna---> racja

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ale z drugiej strony ,
nie wychowujemy dziecka dla siebie tylko dla swiata...nie po to by mia艂o nam us艂ugiwa膰 na staros膰.

Udost臋pnij ten post

w katolickim moherowym 艣wiecie wypada /nie wypada nie maja swoich zdan ja mam swoje zdanie i robie to na co mam ochote

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 akto
po prostu tez tak mia艂am, teraz wiem, ze to by艂o zenujace

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bl臋27
ja np. uwielbiam spok贸j,nienawidz臋 jak mi si臋 kto艣 po domu kr臋ci,lubi臋 sobie d艂ugo pospa膰,..z dzieckiem juz bym tego nie mia艂a...poza tym nie lubi臋 dzieci

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 na razie nie mysle o dzieciach
i nie chce ich miec. moze kiedys mi sie odmieni. Tak czy siak na pewno nie bede go mia艂a po to by ktos mia艂 mi na starosc podac szklank臋 wody bo to dopiero jest egoizm ze strony rodzica .

Udost臋pnij ten post

偶enuj膮ce jest to 偶e ktos nie chce potomka ? to prawo wyboru tak samo jak to ze kto艣 chce mies 10 dzieci to tez ma by膰 偶enuj膮ce

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a tam...dla niekt贸rych
偶enuj膮ce jest wszystko to co jest niezgodne z ich pogl膮dami - przeciez tylko oni maja racj臋.

Udost臋pnij ten post

myszka83 dobrze, 偶e masz swoje zdanie. I dobrze, 偶e nie narzucasz go innym. Powiem ci, 偶e nigdy nie mia艂am nic do m艂odych mam. A偶 do czasu, kiedy zacz臋艂y wchodzi膰 mi z butami w moje 偶ycie. Og贸lnie, patrz膮c na to co dzieje si臋 w oko艂o, musz臋 powiedzie膰, 偶e jestem troch臋 przera偶ona. Nawet czytaj膮c pobie偶nie cafe forum dla mam.. wi臋kszo艣膰, je偶eli nie wszystkie matki s膮 jakie艣 takie "og艂upia艂e" na punkcie swych pociech. Nie dziwi臋 si臋, 偶e p贸藕niej powstaj膮 programy w stylu Super Niania. To nie dzieci s膮 winne, 偶e s膮 z nimi problemy. To rodzice przewra偶liwieni na ich punkcie "psuj膮" im charaktery ju偶 od najm艂odszych lat. My艣l臋, 偶e ju偶 za najdalej kilka lat nast膮pi "wysyp" tych okaleczonych dzieciak贸w. Bedziemy mieli z nimi powa偶ne problemy. Najpierw w 艣rodowisku szkolnym, p贸藕niej zawodowym. Nasze matki jako艣 nie "oszala艂y z mi艂o艣ci" na naszym punkcie, wi臋kszo艣膰 z nas zost艂o wychowane z zachowaniem dyscypliny. Dzi臋ki temu istnieje jeszcze co艣 takiego jak szacunek.. ale my艣l臋, ze nied艂ugo

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Sanetta
denerwuje mnie to apodyktyczne podejscie autorki do sprawy:( cz艂owieku, nie masz innych problem贸w na g艂owie, musisz napastowa膰 Bogu ducha winne kobiety, kt贸re maja swoj膮 w艂asna recepte na szczesliwe 偶ycie (co z tego, ze ca艂kiem odmienna od twojej?!)

Udost臋pnij ten post

Oczywi艣cie macie racj臋 dziewczyny. Je艣li nie chcecie to nic na si艂臋 i stara膰 si臋 偶eby wpadki nie by艂o. Ja mam jedno planowane dziecko i wi臋cej nie chce. Nikogo nigdy nie namawia艂am i sama czeka艂am do艣膰 d艂ugo z decyzj膮. Znajomi i rodzina najpierw m贸wili 偶e czas najwy偶szy, p贸藕niej straszyli 偶e mo偶e by膰 zap贸藕no i pytali nawet czy jestem bezp艂odna. Fakt 偶e kole偶anki maj膮 ju偶 po 2 a nawet 3 ale nie zazdroszcz臋 tylko wsp贸艂czuj臋.

Udost臋pnij ten post

mam kole偶ank臋, kt贸ra ma dziecko, wpad艂a, wychowuje dziecko, ale nie jest to spe艂nieniem jej marze艅, chcia艂a innego 偶ycia (tylko prosz臋 bez tekst贸w typu"mog艂a si臋 zabezpiecza膰), otwarcie m贸wi, 偶e dziecko nie jest spe艂nieniem jej marze艅, ale jej dziecko ma wszystko co potrzeba. Niestety pope艂ni艂a jeden b艂膮d powiedzia艂a, 偶e nie jest szcz臋艣liwa maj膮c dziecko i od razu wszystkie najczulsze mamu艣ki wzi臋艂y j膮 na j臋zyki, nie daj膮 dziewczynie spokoju, a przecie偶 wyrodn膮 matk膮 nie jest.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Sanetta
owszem, dla towarzystwa i Panna Zofia dziecko mia艂a:( pytanie tylko, czy warto sie podejmowa膰 takiego ryzyka? Moze urodz臋, mo偶e je pokocham, a je艣li nie? Je艣li si臋 oka偶e, 偶e jednak nie? To wtedy Ci sie od spo艂eczenstwa oberwie, jaka to wyrodna matka jestes. A sami naciskaj膮 na prokreacj臋. 呕alness do pot臋gi

Udost臋pnij ten post

bo my matki mamy sie wiecznie usmiec hac i byc szczesliwe z obsranych pieluch i nigdy zmeczone :O

Udost臋pnij ten post

prawda jest tylko jedna.... cz臋sto obserwuje takie mamu艣ki, kt贸re napastuj膮 wszystkich dooko艂a, 偶eby mieli dzieci, dziecko rzuca si臋 na pod艂og臋 i wrzeszczy w miejscu publicznym, niech si臋 wykrzyczy, przejdzie mu-nieistotne, 偶e utrudnia prac臋, dziecku mo偶na, wsadza膰 palce do niszczarki, no a czemu nie niech poznaje 艣wiat, a jak grzecznie zwr贸cisz uwag臋, 偶e to nie miejsce na zabawy dziecka, to zabijaj膮 wzrokiem bo.... nie potrafi膮 sobie z dzieckiem poradzi膰, nie wiedz膮 jak post膮pi膰, 偶eby dziecko si臋 je pos艂ucha艂o, w efekcie szarpi膮 dzieciakiem...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 no wiecie jak to jest
kobieta nie ma prawa sie uzalac bo przeciez bycie matka to szczyt marzen, sam miod i sielanka. najzalosniejsze jest to, ze wiele matek krytykujacych te ktore odwazyly sie cos powiedziec na ten temat, ze macierzynstwo nie zawsze jest super same w glebi ducha podobnie mysl膮, tylko to zag艂uszaja bo wpojono im, ze nei wolno nic zlego powiedziec na ten temat.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bl臋27
a jak mnie denerwuj膮 dzieci na zakupach...idzie taka mamu艣ka z dzieckiem do przymierzalni a ten sie drze ze mu sie nudzi albo pacha sie z w贸zkiem po sklepie i nie patrzy czy kogo艣 najedzie....bo ona mo偶e,bo jest matk膮 :O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bl臋27
mi si臋 wydaje ze wiele kobiet nawet nie zastanawia sie czy rzeczywiscie chc膮 dziecko...tylko po prostu jest 艣lub to i ''musi'' by膰 dziecko...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czemu sie dziwic...
kiedy艣 na dziale macierzy艅skim, kt贸ra艣 napisa艂a, 偶e ma odruchy wymiotne podczas przewijania dziecka, kt贸re zrobi艂o kup臋 to wyzwa艂y j膮 od wyrodnych matek, 偶e nie powinna ni膮 w og贸le zostac itp.

Udost臋pnij ten post

bl臋27- pr贸bowa艂a艣 kiedy艣 zwr贸ci膰 uwag臋 matce, 偶eby jej dziecko przesta艂o ci臋 np. kopa膰 po spodniach brudnymi butami np. siedz膮 c w tramwaju, ja pr贸bowa艂am, kobieta by艂a 艣wi臋cie oburzona bo przecie偶 jej dziecko ma prawo do wszystkiego

Udost臋pnij ten post

Sama dzieci nie mam i mie膰 nie zamierzam (za co ju偶 mi si臋 kilka razy tutaj oberwa艂o :P). Mi jest dobrze tak jak jest i nikomu nic do tego :P Mam tak膮 kole偶ank臋, ludzie pytali jej "kiedy urodzisz". Urodzi艂a jedno. Wtedy pytali : "kiedy nast臋pne" urodzi艂a drugie. Potem wpad艂a i urodzi艂a bli藕niaki. To si臋 ludzie zacz臋li pyta膰 po co jej tyle dzieci. Jeszcze si臋 taki nie urodzi艂 co by wszystkim dogodzi艂 :D A co do kobiet maj膮cych dzieci, to wiele jest normalnych, z kt贸rymi na prawd臋 mo偶na porozmawia膰 o czym艣 wi臋cej ni偶 dziecko, kaszki, kupki itd. S膮 te偶 osoby 艂agodnie m贸wi膮c nawiedzone, kt贸re jak by mog艂y to by chyba przemoc膮 zap艂adnia艂yby te bezdzietne :P Po prostu jak to ludzie, r贸偶ne typy si臋 trafiaj膮 :D

Udost臋pnij ten post