Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nocny strażnik marzeń sennych

portable pytanie

Polecane posty

zacznę od tego, ze nie jestem w temacie:( instalować portable czy normalnie na dysk? jak usunąć go usunąć potem? i jak usuwa się program jeśli nie mam go w "dodaj/usun"?

Gość A ona nie ma wacka
Odpowiem na wszystkie twoje pytania jak wyślesz sms o treści "Pomo inf" na numer 98765 (100zł + vat)

wysłany, czekam na odp jak wiecie, pomóżcie

Jeśli to jakiś zaawansowany program graficzny, to tylko instalacja. Stabilność programów przenośnych jest bardzo wątpliwa :-) Portable instaluje się tylko w katalogu Program Files i usuwając go, kasujesz po prostu konkretny folder i tyle. Jeśli zainstalowanego programu nie ma w Dodaj/Usuń, to powinna być ikonka "Uninstall" na liście programów w Starcie lub w katalogu, gdzie ten program jest zainstalowany. Jeśli jeden i drugi sposób nie pomoże, to należy uzbroić się w specjalny soft do kasacji :D

Małe sprostowanie :-) Programy Portable instalują się w lokalizacji, którą sami wskażemy.

chodzi o SubEdit, nie znam się i nie wiem w jaka wersję mam się zaopatrzyć... no właśnie, w jaką??:)

A co stoi na przeszkodzie, żeby zainstalować SubEdit-a ? To jest niewielki program i w dodatku darmowy, więc moim zdaniem nie ma się co zastanawiać tylko instalować :-)

bo rzuciła mi się w oczy wypowiedz jakiegoś użytkownika, że lepiej nie instalować tylko ściągnąć portable w takim razie instaluję:) dzięki

a jak usunąć program (do filmów) jeśli mam tylko ikonkę? i plik PF o lokalizacji: C:\WINDOWS\Prefetch ??

Są też takie przenośne programy, których nie trzeba nawet instalować. Zwyczajnie wypakowujesz i odpalasz, więc zawsze można sprawdzić, jak takie coś działa. Mnie nie przekonują i nie polecam, ale może nie mam racji :-)

a ten plik PF i ikonke mam po prostu wywalić do kosza?

Jeśli jesteś pewny, że plik PF w katalogu Windows należy do tego programu wideo, to spróbuj go najzwyczajniej usunąć (jeden i drugi). Jeśli się nie uda, to można to zrobić za pomocą jednego z wielu programów do usuwania plików.