Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ania8885503

Dodatkowy nabór na studia - brak chętnych?

Polecane posty

Gość ania8885503

Czy dodatkowy nabór na studia na politechnice oznacza tylko brak chętnych czy też inni chętni nie spełnili wystarczających wymagań (nie najlepiej zdana matura) i teraz władze wydziału czekają na tych lepszych?

Gość ania8885503
Proszę o wypowiedzi... Czy nie ma tu ludzi studiujących na politechnice?

dodatkowy nabor prowadzi sie zarowno gdy sa wolne miejsce z wyniku zwiekszenia limitu miejsc bądz zbyt malej liczby osob spelniajacej kryteria wymogow, pozdrawiam

Gość ania8885503
Kryteria wymogów czyli minimalna liczba punktow kwalifikujaca do przyjecia czy brak jednego z wymaganych przedmiotow na maturze?

Gość ania8885503
??

Gość ania8885503
proszę nich się ktoś wypowie

oczywiscie ze brak odpowiedniej liczny pkt, jesli nie masz odpowiedniego przedmiotu to oni cie w ogole nie biora pod uwage ...

Gość ania8885503
a jesli mam 1 z 2 przedmiotow liczacych sie? Poobliczeniu wychodzi mi i tak duzo wiecej puntkow niz wymagane minimum. I tak nie wezma mnie pod uwage?

Gość Specka:)
Nie, nie wezmą, na 100 %

Gość ania8885503
Aha rozumiem... To w sumie nie chodzi o ogolna liczbe punktow tylko o to czy sie zdawalo wymagane przedmioty...

niekoniecznie. teraz walczą o studentów, bo jest student to i kasa idzie za nim. co Ci szkodzi złożyć papiery?

Gość ania8885503
Bo to kosztuje... A niestety u mnie w rodzinie liczy się każdy grosz. O przyjęciu kandydata na dany kierunek studiów decyduje liczba punktów przez niego uzyskanych. Minimalną liczbę punktów dla każdego kierunku określają Wydziałowe Komisje Rekrutacyjne Tak jest w regulaminie... Wy mówicie, że nie wezmą bez tego jednego przedmiotu... To już sama nie wiem

Gość ania8885503
biotechnologia... Jeszcze rok temu był brany 1 przedmiot pod uwagę, teraz dołożyli matematykę z tym, że ona liczy się jakos 0,3 pkt. a dodatkowy przedmiot jako 0,7. Nie mam zdanej matematyki, nie podchodziłam, a żałuję teraz... Tylko, że ro ktemu na politechnikę na ten sam kierunek można było mieć zdaną matmę lub fizę lub chemię lub ioblogię

nikogo nie interesuje co było rok temu. masz telefon do dziekanatu, zadzwoń i zapytaj. btw, biotechnologia? praca jest, owszem. ale nie w Polsce. jeżeli nie jest to międzynarodowy wydział, to daj sobie spokój.

Gość ania8885503
Pia. Gizela - na jakiej uczelni studiujesz jeśli mogę spytać?

Gość ania8885503
Jaj estem juz po pierwszym roku biotechnologii i bardzo lubię ten kierunek więc wiesz. Tylko, że jestem na uniwerku, a chcę studiować na politechnice, tylko właśnie teraz nie wiem czy dostanę się bez tej matematyki. Jest dodatkowy nabór teraz.

Gość na politechnice
szczecinskiej (teraz juz zachodniopomorski uniwersytet technologiczny) dodatkowy nabor byl tylko dlatego, ze brakowalo chetnych, oczywiscie uczelnia ustalala jakies przeliczniki na punkty i wedlug punktow przyjmowali studentow, ale nie bylo zadnej dolnej granicy punktow, tylko przyjmowali tyle aby mozna bylo utworzyc grupy dziekanskie, co w efekcie prowadzilo do tego ze przyjmowali doslownie wszystkiech, teraz na stronie sa wyniki rekrutacji i przyjmowja zarowno tych co maja 140 punktow jak i tych co maja 19 czy 20 :) moze na kierunkach humanistycznych jest kilka osob na miejsce ale na politechniki jest malo chetnych bo sie ludzie boja, wiec dostac sie to nie problem, trudniej sie tam utrzymac. pozdrawiam.

Gość na politechnice
jak nie zdawalas matmy to po prostu za matme dostaniesz 0 punktow i policza ci tylko za przedmiot dodatkowy, ale jak jest drugi nabor to napewno jest za malo chetnych :) a na jaka politechnike chcesz pojsc?

Gość ania8885503
na śląską i bardzo dziwi mnie właśnie to, że tam było tak mało chętnych

na łódzkiej ale już skończyłam :) jeżeli nie ma adnotacji, że brak matury z jakiegoś przedmiotu dyskwalifikuje w rekrutacji, to śmiało składaj.

Gość nickonicko2010
najlepsi już sie dostali:)pozostałe miejsca zajmą słabsi,tak to właśnie działa ... http://tnij.org/ubraniabuty