Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Nasiona bazylii

Bazylia

Polecane posty

Go艣膰 Nasiona bazylii

Czy ktos wie jak samemu pobrac nasiona z bazylii i gdzie one wyrastaja??? Nigdzie nie moge znalezc informacji :(

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 kupujesz w ogrodniczym
sklepie paczk臋 nasion i wysiewasz do doniczki z ziemi膮 albo jak masz gdzie, to robisz grz膮dk臋 i tam siejesz np. bazyli臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Nasiona bazylii
Sorry...zle sie wyrazilam, tak wlasnie zrobilam, wysialam cala paczke i juz jest bardzo duza i kwitnie ale chcia艂abym pobrac swoje nasiona tylko nie wiem gdzie one rosna...na kwiatkach czy to sa nie rozwiniete kwiatuszki bo zanim rozkwitna, to wygladaja jak nasiona takie kuleczki...nie mam pojecia:/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Nasiona bazylii
Do Tak szczerze- dzieki, zaczekam az przekwitna i moze cos tam znajde.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ale艣 ty g艂upia
jak mo偶esz chcie膰 zbiera膰 nasionka przed zakwitni臋ciem ro艣liny? wiadomo, 偶e najpierw musi by膰 kwiat, 偶eby m贸g艂 by膰 owoc a w nim nasionko. czasem jest tak, 偶e mimo kwitni臋cia ro艣lina nie wykszta艂ci owocu albo jest on bezu偶yteczny, pusty ale to ju偶 inna bajka

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Nasiona bazylii
Nie jestem glupia.Jestem zielona w tym temacie dlatego pytam. Mimo wszystko dzieki za info.

Udost臋pnij ten post

o tym, sk膮d si臋 bior膮 nasiona w ro艣linach to nauczaj膮 w podstaw贸wce !!!

Udost臋pnij ten post

W podstaw贸wce uczyli jeszcze wielu innych rzeczy.Ale...mo偶e autorka nie sko艅czy艂a podstaw贸wki w dobrym tego s艂owa znaczeniu a jest produktem,sorki,gimnazjum i reformy szkolnictwa? Wobec tego,powiem,偶e ka偶da ro艣lina najpierw zakwita a potem wydaje nasiona.Po drodze musi doj艣膰 do zapylenia,ale nie b臋d臋 si臋 wdawa膰 w niuanse.W ka偶dym razie,ro艣nie sobie ro艣linka,wydaje kwiat,potem te niuanse zapyleniowe i mamy nasionka.Te nasionka zbieramy,suche! Je偶eli nie hodujemy ro艣linki na nasiona to wszystkie kwiaty 艣cinamy po przekwitni臋ciu.Ro艣lina wtedy si臋 nie "偶y艂uje" na rozr贸d.

Udost臋pnij ten post

Obawiam si臋, 偶e w naszym klimacie bazylia nie zawi膮zuje nasion - mamy zbyt kr贸tki okres wegetacji i wczesne przymrozki niszcz膮 ro艣linki. Najprawdopodobniej wszystkie nasiona dost臋pne w Polsce s膮 z importu - z cieplejszej strefy klimatycznej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nasiona bazylii
Bez obawy, podstawowke skonczylam. Mysle, ze mam prawo nie wiedziec lub nie pamietac...tylko dlaczego jestescie takie uszczypliwe? Wiele uczyli w szkole ale czy wszystko z tego pamietacie? Tak czy inaczej dziekuje za wyczerpujace odpowiedzi.

Udost臋pnij ten post

podstawowe rzeczy pami臋tamy a sk膮d sie bior膮 ro艣liny i zwierz臋ta, to rzecz podstawowa nie pytasz o budow臋 lancetnika czy funkcje mitochondrium przecie偶 wstyd

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Nasiona bazylii
Ewo 33 Nie mam obowiazku pamietac i g**** ci do tego. Forum jest po to aby pytac, a nie oceniac innych. Poza tym widze, ze Ty masz wiekszy problem z tym niz ja, a wiec bulwersuj sie dalej. Zwierzeta i inne organizmy rowniez rozmnazaja sie na rozne sposoby jezeli mowa nie tylko o ssakach i nie sadze aby wszyscy co skonczyli podstawowke znali wszystkie sposoby.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ewa zawsze si臋 czepia
A poza tym, wydaje mi si臋, 偶e funkcje mitochondrium to jednak s膮 podstawy :o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Nasiona bazylii
Szkoda mi czasu na Ciebie Ewo 33 i nie mam zamiaru tego ciagnac. Osmieszasz sie Ty kobieto swoja upierdliwoscia i prostackim sposobem myslenia. Cos do poczytania dla Ciebie 'madra' kobieto http://pl.shvoong.com/books/114445-rozmna%C5%BCanie-zwierz%C4%85t/ A teraz zegnam. Milego i pieknego dnia zycze.

Udost臋pnij ten post

Po co przenosisz na mnie swoje braki w podstawowym wykszta艂ceniu? Niech ka偶dy zmaga sie ze swoimi deficytami :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mariola.
witam:)uuu az strach sie bac zapytac na temat domowej uprawy bazylii:)bo zaniast konkretnej odpowiedzi pelno glupawych wypowiedzi:)a wiec zapytam :Ewa,33 jak w domowych warunkach uprawia sie bazylie?:Ptylko nie mow ze uczyli tego w szkole podstawowej:Pno i weszla mi mszyca na roslinki zna ktos dobry naturalny sposob jej usuniecia?pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Ja poszed艂em na 艂atwizn臋 kupi艂em dwie okaza艂e doniczki w Lidlu Bazylii i przesadzi艂em do ceramicznej doniczki, to samo pietruszk臋, mi臋t臋. Dwie 艂odygi bazylii uros艂y mi jakie艣 30 cm a reszta raczej 艣rednia. Swojego czasu by艂o jej wi臋cej teraz przerzedzi艂o si臋 z powodu, 偶e za du偶o wody mia艂a.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mag艂osia19283
Ewa nauczy艂a si臋 jednego w podstaw贸wce o nasionach i kotach. Ewa ty jeste艣 w konkubinacie jak si臋 nie myl臋?

Udost臋pnij ten post

mariola...pytasz konkretnie o warunki domowe, czy oko艂odomowe? je艣li masz mo偶liwo艣膰 to wywal zio艂a na parapet zewn臋trzny, albo balkon moja bazylia jest jeszcze ma艂a, ale uprawia si臋 j膮 zupe艂nie zwyczajnie, nie potrzebuje specjalnego traktowania a i jeszcze jedno-zio艂a lubi膮 s艂o艅ce :-)

Udost臋pnij ten post

ma艂gosiu, tak jestem w konkubinacie zachodz臋 w g艂ow臋, jak to si臋 ma do hodowli bazylii i nijakiego zwi膮zku nie widz臋 mo偶e mnie o艣wiecisz? please, please, please

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mag艂osia19283
wiem 偶e twoj膮 pasj膮 s膮 koty i kwiatki jak u starej panny przysta艂o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mag艂osia19283
sratatatatata

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mag艂osia19283
i co zatka艂o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mag艂osia19283
i co zatka艂o ruskie kakao

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mag艂osia19283
to 偶e jeste艣 star膮 pann膮 z kotami i kwiatami. w twoim domu musi zajebi艣cie czu膰 koci mocz

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Hmmmmmmmmmmm
Ale偶 tu fak-tycznie Mi艂o i Kulturalnie.. :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ale Dlaczego?
nie pytasz o budow臋 lancetnika czy funkcje mitochondrium przecie偶 nie pyta膰? To偶 to najpodstawowsze podstawy.. :P

Udost臋pnij ten post

tak my艣la艂am, nie doczekam si臋 w takim razie "rozmow臋" uwa偶am za zako艅czon膮, bo nie b臋d臋 si臋 zni偶a膰 do twojego poziomu ma艂gosiu pokonasz mnie na 100% :)

Udost臋pnij ten post