Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nasiona bazylii

Bazylia

Polecane posty

Gość krissstoofff
Co za bzdura z ta wiedzą podstawową,jak ktoś jest do wszystkiego to jest do niczego,nauka dzieci od najmłodszych lat powinna byc ukierunkowana a nie przez 12 lat wbija im się do głowy wiedze ogólna,po co?! Lepiej być specjalistą w 1 dziedzinie niż cos tam kumać ze wszystkiego!!!1

no i potem mamy takie kwiatki jak Obama, który nie rozróznia Niemiec od Polski bo w końcu nei jest geografem ani historykiem, prawda? kształćmy debili umiejących robić tylko 1 rzecz ale dobrze jak maszyna supermyśl :)

Gość gość
to forum powinni usunąć, bo widzę, że zamiast porad to robi się z tego kółko gospodyń wiejskich przekrzykujących się "ile to która wie najwięcej" i co niektórzy mają problemy z własną osobowością i przelewają je na innych, zupełnie obcych ludzi heh Ewa może masz kompleks podstawówki??? po paru latach się nauczyłaś i teraz chcesz się wszystkim pochwalić? ogólne to nie chciałabym być Twoją znajomą, bo musisz być bardzo zadufana w sobie. Napiszę tylko jeden komentarz, bo nie mam zamiaru wdawać się w jakieś denne dyskusje. Aha i Ewa chciałaś uzyskać odpowiedź na swoje pytanie...to Cię oświecę, z tym kotami i kwiatkami chodziło o to, że musisz być starą panną, bo tylko one są na tyle zołzowate, żeby być tak chamskim wobec innych osób i wywyższać się...np. z uprawą bazylii ;) heh musisz naprawdę mieć kompleksy...życzę powodzenia.

Gość Karolina110
Szukam informacji o hodowli bazylii w domu, weszłam a tu klops...Szkoda, bo kilka osób starało się tu pomagać, ale pani ewa skutecznie im to uniemożliwiła. Pani ewo, jakim prawem ocenia pani czyjeś wykształcenie?Proszę zająć się swoim, jeśli zna pani odpowiedzi na zadawane tu pytania, to proszę odpowiedzieć bez dodatkowych komentarzy nie na temat z resztą.A jak nie, to droga wolna-jest wiele odpowiedniejszych stron na takie teksty jakimi pani nas tu zasypała, spam i tyle. Wiem, że imiona piszemy z dużej litery, jednak dla mnie osoba, która tak nie szanuje innych, sama również nie zasługuje na szacunek.

Gość gość
w internecie znalazłam informację że w sklepach 99% nasion które możemy kupić opatrzone są symbolem F1 a to oznacza że wyhodowana z nich roślina nie da nam kwiatów=nasion.

Gość gość
No i dobrze, bo w przypadku bazylii i tak jak zaczyna wypuszczać kwiaty to się je ucina, inaczej liście znacząco tracą na smaku i aromacie.

Gość gość
Bazylię kupioną mozna rozmnożyć , w tym celu należy ściąć 10 cm odyżki i włożyć do wody.Jak puszczą korzenie można je posadzić.

Gość Geralt4
Zajrzyj sobie na stronę www.maxgrowshop.pl . To jest właśnie profesjonalny sklep sprzedający artykuły do domowej hodowli roślin, więc tutaj znajdziesz wszystkie akcesoria, które będą Ci potrzebne. Na początek musisz kupić specjalny namiot. Oni oferują systemy namiotowe Mammoth, naprawdę dobre są. Mają też oświetlenie, ziemię, nawozy i odżywki.