Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość K166.50

Czy samotna mama z 2 dzieci ma szanse na...

Polecane posty

Gość K166.50

ułożenie sobie życia z nowym mężczyzną? Czy są tutaj takie mamy? Jak dajecie sobie radę? Jak nowi partnerzy traktują Wasze dzieci? Ja rozważam odejście od męża, ale strasznie się boję ... samotności :( Jestem młodą atrakcyjną kobietą, która przestaje już wierzyć w szczęście ... 😭

Gość rttreret
Ma szansę, ale to nie jest takie łatwe. Rozwodnicy z dziećmi to już towar 2 kategorii.

Gość pomocna dłoń sześciopalczasta
rozważ jeszcze koszty emocjonalne, które poniosą Wasze dzieci

Gość sama mama ale dajee rade musze
ja mam 26 lat i 17 miesieczna corke.Pogodzilam sie z tym ze juz zawsze zostane sama z dzieckeim.Nigdzie nie wychodze tylko spacerkiz dzieckiem.Mieszkam w malym miesice.Nikogo do pomocy nad dziekiem.Mieszkamy same. I jak i gdzie kogos poznac.Narazie siedze w domu z dzieckiem.Nie pracuje.

Gość Przestanncie gadać głupoty
Przestancie gadać głupoty . Koleżanka lat 32 z trojką dzieci max do 5 lat , właśnie wychodzi za wolnego , wspanialego faceta . Chciał ją i tylko ją . Dzieciaki kocha , i rozpieszcza.

Gość Przestanncie gadać głupoty
On ma lat 35 , zapomniałam dodać. Życie zawodowe mu się znudziło i zapragnął rodziny .

Gość rttreret
Ale to tylko przypadek, wyjątek potwierdzający regułę. Ja za to znam mnóstwo kobiet w przedziale wiekowym 30-40 lat które nie znalazły sobie faceta. Były jakieś znajomości, spotkania, ale na dłużej nic nie przetrwało.

Prawdziwy mężczyzna nigdy nie weźmie sobie kobiety z dzieckiem. Skoro byłyście na tyle odpowiedzialne żeby sobie dzieci narobić z jakimś facetem, to teraz z nim siedźcie lub same. Rodzinę zakłada się tylko raz. Szukacie frajera, który będzie po kimś ''naprawiał''? Zapomnijcie , nie ma takich głupich facetów.

rttreret - nie czuję się jako towar drugiej kategorii. Jestem atrakcyjną prawie 26 letnią kobietą, która na powodzenie nie narzeka, ale gdy są już dzieci myśli się troszkę inaczej, bo dobro moich dzieci jest dla mnie najważniejsze. dominiku gdy wychodziłam za mąż nie wiedziałam, że mój mąż będzie zdolny uderzyć 2 letnie dziecko w twarz! Niestety przed ślubem nie ma się wypisane na czole czy dany facet będzie dobrym tatusiem

Gość Misiosia
Myśle, że ma choć pewnie łątwo nie będzie. Faceci boją się odpowiedzialności, a za cudze dzieci tym bardziej. Jednak głowa do góry,, wychodz często sama z domu np z koleżankami do pabu, kina, cafe, jakieś wycieczki, biblioteki itp miejsc a wcześneij czy później znajdziesz.

Gość i niektorym sie uddaajee
Kobieta z 5 dzieci poznala wolnego faceta.Wzieli slub. On dobrze zarabia ok.4tys. zl.Bo to male miasto.Ozenil sie znia.Kupil duze mieszkanie 5 pkojowe wyremontowal.I maja razem 2 swoich dzieci. Jak ona to zroila to ja niewiem.A ma ok.40 lat.

Gość i niektorym sie uddaajee
Ja wiem ze nie poznam nikog.Ja nigdzie nie wychodze sama bez dziecka bo nie mam z kim zostawic.

Misiosia - na razie nie szukam tylko myślę na przyszłość :) Myślę nad odejściem, ale jest wiele tego ale... Mam bardzo duży kontakt z ludźmi, nie boję się wychodzić z domu, ale jakoś trudno mi sobie wyobrazić, że facet mógłby pokochać cudze dzieci :o Max Zander vel Klaun - dziękuję za propozycję, ale nie skorzystam :) Myślę, że jestem na tyle wartościową osobą (nie wlewam sobie :P ), że nie muszę się reklamować :P

Witam, jestem przekonana że kobiety z natury są stworzone zby pielęgnować domowe ognisko. Życie pisze nam różne scenariusze i różnie się układa. Widzę sama po sobie, że po 10 latach z nieodpowiednim facetem zwiędłam jak róża tydzeń po imienimach. Natomiast mam w sobie wielką siłę aby radzić sobie na codzień. Mam dwie wspaniałe córki (bliźniaczki) i nie było łatwo. Urodziły się na 3 roku studiów i mimo to je skończyłam, pracuję zawodowo a one już chodzą do szkoły. Z obecnym partnerem jest różnie, najczęściej to ja pełnie rolę wiele ról w domu, bo go nie ma lub jest już zbyt zmęczony. Wielu mężczyzn dziwi się patrząc na nas, że jestem teka głupia i że z nim nadal jestem, bo może jakaś bordzo wymagająca i nic nierobiąca kobieta wymusiła by na nim to czego ja nie mogę. Także uważam, że kobiety po przejściach mają wiele zalet i zaprawę życiową, są bardzo wartościowe. Życzę wszystkim kobietą aby podjęły wyzwania znalezienia szczęścia co sama w bieżącym roku uczynię. pozdro M.