Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Brutus w idy marcowe 44 p.n.e

pozwolenie na posiadanie broni krótkiej - od czego zacząc? podanie na policji?

Polecane posty

Gość Brutus w idy marcowe 44 p.n.e

pytam serio

Gość dobra radan
kup sobie wiatrówke ona jest na śrut i nie trzeba na nia zezwolenia, i do tego są przeróżniaste :P

Gość Miłośnik broni palnej
Przykro mi drogi autorze, ale o ile nie jesteś politykiem, byłym ubekiem, albo człowiekiem ze znajomościami, to w tym kraju pozwolenia na zakup broni NIE DOSTANIESZ. Choćbyś nie wiem jak bardzo był praworządnym obywatelem, a twoje życie byłoby realnie zagrożone, to komendanci policji wolą dmuchać na zimne i takowej nie wydawać. Jeśli przez to zginiesz to trudno - to i tak będzie lepiej dla nich lepiej w statystykach wyglądało, niż potencjalne ryzyko wydania broni, bo a nóz widelec jeszcze ci odbije i np z niej biednego bandytę. Uwierz mi, wiem o czym piszę. Interesuję się militariami od dawna i z wydawaniem pozwoleń jest taki cyrk, że nawet SPORTOWCY uprawiający strzelectwo muszą wyjeżdżać ćwiczyć do Czech, bo kutasy z policji nie chcą im umożliwić zakupu własnej broni.

Gość dffdsaads
Polacy to taka szara ciemna masą którą politycy urabiają jak plastelinę - chyba to wynik tego że naziści i komuniści zabili wszystkich Polaków z jajami, a to co zostało to się głównie przejmuje tym po ile są ziemniaki, kiełbasa i wódka.

Gość dffdsaads
Nadejdą kiedyś czasy wojny i chaosu to znowu będzie tragedia jak w Powstaniu Warszawskim gdy na kilku powstańców przypadał jeden pistolet.

Gość nickonicko2010
dobrze że w Polsce nie ma takiego dostępu do broni jak w USA:)strach byłoby z domu wyjść bo żule spod sklepu kupiliby sobie shotguny za sprzedane butelki:) ... http://tnij.org/ubraniabuty