Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Liza66

Pytanie do kosmetyczki i dziewczyn chodzących do niej

Polecane posty

Gość Liza66

Mam skórę z trądzikiem ,nie takim uciążliwym,ale jednak.Mam tez parę blizn potrądzikowych i w o góle porobiły mi się w okolicy nosa takie dziurki po wygniataniu syfków.I tu moje pytanie jakim zabiegiem dałoby się wyrównać moją twarz żeby była gładziutka?

Gość na pocieszenie chcialam
ci napisac ze gladka buzie mozesz osiagnac tylko inwestujac duuuuuuuze pieniadze w zabiegi a tak na marginesie czasem i to nie daje gwarancji

Gość Liza66
Nie wiem jak nazywa sie ten zabieg oczyszczania i wygładzania skóry , mikrodermabrazja,zabiegi kwasami, czy czyszczenie mechaniczne .Ktoś inny może pomóc?

Gość Liza66
Do dancarina Peeling chemiczny robi się u kosmetyczki i ile zabiegów potrzeba żeby skóra była gładka i oczyszczona?

Gość w ubikacji na kibelku.........
kosmetyczka to zbedny wydatek dla kobiety. Jeśli baba chodzi non stop to znaczy,że wcale urodziwa nie jest i cos jest nie tak. Kobiecie powinno starczyć mydło i podpaski raz na miesiac

z tego co slyszalam od kolezanek ''oczyszczajacych '' sie u kosmetyczek, to takie oczyszczanie trzeba powtrzazac co miesiac, bo ryj w koncu robi sie taki jaki byl. wec ja z tego zrezygnowalam. a tez kiedys bylam napalona na takie zabiegiiiiii....

To zalezy jak bardzo sa widoczne niedoskonalosci bo co jakis czas zabieg mozna powtarzac. Trzeba kednak liczyc sie z cena tego zabiegu... Co prawda klinika klinice nierowna, w zwiazku z tym efekty moga byc rozne. Wystarczy spojrzec na cenniki poszczegolnych klinik badz salonow kosmetycznych. Peelingu chemicznego nie zrobi Ci taka przecietna kosmetyczka w pierwszym lepszym salonie. Najlepsze peelingi wykonuje sie w klinikach chirurgii plastycznej.

Gość Liza66
Czyli jak raz się zdecyduje na kosmetyczkę to potem będę musiała tam cały czas chodzić? A na czym polega mikrodermobrazja ,myślałam że to jest to oczyszczanie skóry? I jeszcze jedno peeling mechaniczny wyrównuje ci blizny?

Peeling chemiczny niszczy ta brzydka warstwe skory wygladzajac ja cala. Zabieg nalezy do raczej bolesnych ale efekty sa niesamowite. Mikrodermabrazja natomiast, polega na mechanicznym zluszczaniu naskorka. Robi sie go specjalnym urzadzeniem wyposazonym w glowice scierajace. Jesli mam porownac efekty po tych dwoch zabiegach, peeling chemiczny wygrywa bezapelacyjnie ;]

Gość Liza66
Okej a ten peeling ile cię kosztował ,robiłaś go w klinice czy u kosmetyczki? Mam 20 lat i moja twarz jest podniszczona więc chciałam pozbyć się blizn ,ciągle z nimi walczę i wymyśliłam sobie,że pójdę do kosmetyczki bo innej opcji nie ma,a mieszkam koło studia urody i to dosyć dobrego .

Ja osobiscie nie mialam tego zabiedu, bo nie potrzebuje takowego. Ceny sa naprawde rozne. W jednym studio zaplacisz 200 pln a w drugim 1000 pln tak wiec rozbieznosc jest duza. Jesli masz blizny (bliznowce) to zostaje Ci jedynie zabieg laserowy badz peeling chemiczny, dlatego, ze nie mozna wykonac mikrodermabrazji, gdy wystepuja blizny.

Gość Liza66
Ostatnie pytanie.żeby pozbyć się blizn peeling chemiczny wystarczy raz zrobić czy też trzeba kilka razy ?

tylko takie zabiegi jak np mikrodermabrazja nie robi się latem, można je robić od jesieni do wiosny

Gość Liza66
A dlaczego nie latem ?

Gość bo nie mozna
skóry wystawiac na mocne promieniowanie słoneczne zaraz po, tak samo do solarium chodzić.

pod wpływem słońca po takim zabiegu mogą się pojawić przebarwienia