Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gorguś mikryzancjusz

Powstanie Warszawskie - zbrodnia AK na ludności cywilnej i mieście

Polecane posty

Gość gorguś mikryzancjusz

Mam już dośc tej hipokryzji! Bór Komorowski to morderca i nieodpowiedzialny bydlak, myślacy tylko o swoich ambicjach politycznych, dla mnie pomiędzy nim a bierutem nie ma najmniejszej różnicy.

Gość dajmonikav
popieram w 100000%

Gość cheryll
przeciez to oczywiste i to wie każdy, choć nie wypada tak mowić, bo jednak zgineło dużo ludzi i miasto. po co o tym ględzić. daj spokoj

Gość duch czasu umiera
lewaku milcz i złóż im hołd

Gość panonia
Nie znasz historii.Poprzez taki heroiczny czyn byla szansa ,ze Poska będzie wolna ,bo sami wyzwolilismy Warszawę.Nie czekając na bolszwewikow az wprowadza swoje rzady.Nie udało sie,ale próbowaliśmy....

Gość duch czasu umiera
Oddajcie cześć bohaterom --- Chwała im na wieki ! Niech pamięć o nich zawsze będzie żywa...po wieczność....

Gość ja oddaję im cześć
ale pamietajmy: * niemieckie dowództwo od początku wiedziało o dacie wybuchu powstania; * powstanie było bardzo źle przygotowane taktycznie, w dniu jego wybuchu nie osiągnięto praktycznie żadnych planowanych celów wojskowych; * powstanie spowodowało ogromne cierpienia i straty wśród ludności cywilnej Warszawy, skutkowało ogromnym zniszczeniem lewobrzeżnej części miasta; * źle przygotowane strategicznie powstanie nie miało praktycznie żadnego znaczenia militarnego; * żaden z celów politycznych powstania nie został osiągnięty. Nie wzmocniło to pozycji Mikołajczyka w rozmowach ze Stalinem w Moskwie, lecz ją osłabiło. Nie poróżniło Wielkiej Koalicji, izolowało zaś Rząd RP na uchodźstwie na arenie międzynarodowej. Spowodowało, że Anglicy skreślili ostatecznie AK z listy sponsorowanych dostawami sprzętu formacjami ruchu oporu, a Roosevelt dał Stalinowi wolną rękę w sprawach Europy Wschodniej.

autorze żal mi ciebie. Powstanie warszawskie nie było żadną zbrodnią. Stalin i polskie komuchy byli zbrodniarzami. Ty widać pomiocie swawoli komunistycznej też zostałeś poczęty w rowie i to przez sąsiadkę bo mamusia miała pranie mózgu. W jednym kiblu siedzisz z hitlerem, stalinem i bierutem. Ale kanał

Gorgusiu, między Bierutem a Borem Komorowskim była ta zasadnicza różnica, że pierwszy był narzucony Polsce przez obcych, a drugi został wyłoniony jako dowódca z legalnych struktur państwa polskiego. Bierut mordował (wydawał takie rozkazy) z rozmysłem, żeby eliminować przeciwników, Bór przyczynił się pośrednio do dużej liczby ofiar, ale cel jego decyzji był inny, wyzwolić, a nie zabijać swoich. Natomiast ze smutkiem muszę się zgodzić z sensem, choć nie szyderczym tonem, Twojej wypowiedzi. Powstanie było błędem, było szaleństwem, argumenty powstańców i niektórych historyków, że atmosfera była już tak napięta w Warszawie, że i tak by doszło do zrywu, mnie nie przekonuje. Jak była napięta, to trzeba było mądrze ją ostudzić, a nie posyłać tysięcy ludzi na pewną śmierć.

Bór przyczynił się pośrednio do dużej liczby ofiar, ale cel jego decyzji był inny, wyzwolić, a nie zabijać swoich." ale chyba nie mówisz o tym Borze ? ;)

Gość ametysttt
1700 gówniarzy miało pokonać niemiecką 9 armię no k.. żal:D

Gość ametysttt
1700 gówniarzy miało pokonać niemiecką 9 armię no k.. żal:D

Gość wczesniej podobne powstanie
mialo miejsce w wilnie badz kijowie nie udalo sie o czym wiedzialo dowodztwo ak z kolei anders chcial poddac bora-komorowskiego pod sad wojenny

Gość Kokoryckij
teza, że PW to uświęcona zbrodnia kato-nacjonalistów na Narodzie Polskim jest ze wszech miar prawdziwa. Z głupoty posłano na śmierć 150% rodaków. Hańba !!! Teraz każe nam się święcić zbrodniczą decyzję. Idioci z AK zakładali, że Rosjanie pomogą im mimo, że PW miało politycznie być skierowane przeciw Rosjanom. Trzeba mieć w głowie sraczke zamiast mózgu by tak kombinować ...

Gość Kokoryckij
oczywiście zamiast 150% powinno być 150 000

Gość Valdi ...
Honor i czesc nalezy oddac zwyklym zolnierzom i ludnosci cywilnej, ktorzy cierpieli i gineli bez jakiegokolwiek sensu. Dowodztwo natomiast to banda debili pokroju dzisiejszych ludzi z PIS, kompletnie oderwanych od rzeczywistosci. Mozna zyc w blogiej nieswiadomosci tego co wokol sie dzieje, ale nie nalezy wowczas pchac sie do wladzy i narzucac innym swojego zdania oraz podejmowac decyzji, ktore przedewszystkim rzutuja na zwyklych ludzi .... (ci ludzie w duzo jmniejszym stopniu poniesli konsekwencje swoich decyzji). Dlatego dzis po tragedii Smolenskiej powinno sie wyciagnac konsekwencje w stosunku do tych ktorzy lekcewaza standarda, zdrowy rozsadek po to tylko zeby odniesc wlasne krotkowzroczne korzysci.

Gość Kokoryckij
o różnicy pomiędzy Borem-Komorowskim a Bierutem : Bierut posłał na śmierć kilkanście tysięcy Polaków, Bór-Komorowski sto kilkadziesiąt tysięcy. Jak widać różnica jest zasadnicza.

Gość powaznie mówię
Ale kogo tu wielbić,przegrańców mamy wielbić?Przegrani muszą umrzeć.Powstanie Śląskie spowodowało że Ślązacy wygrali z Niemcami a warszawiaki przegrali,dowodzi to że nie umieli walczyć.Przykładowo parę lat temu jak górnicy wkroczyli do warszawy to w ciągu kilku godzin opanowali miasto,Warszawiaki błagali Ślązaków o litość,skoro taki Śląśk w ciągu kilku godzin był w stanie zająć całe miasto to takie Niemcy i tak długo sie bawili z Warszawą,wniosek jest prosty,w Warszawie są same cioty co nie umieją się bić i są z natury tchórzami.Ale kobiety za to Warszawa ma super bo warszawska kobieta każdemu sie odda,nie wazne czy to bezdomnny,Niemiec czy tez Rosjanin,warszawska kobieta każdemu daje ile wlezie.

Gość i znow przypomnienie
tej badziewnej historii :O🖐️

Gość AK forever
pieprzeni ignoranci świńskie sługusy sowieckich i niemieckich bandytów jak czytam te wypociny przeciwko powstaniu to wiem dlaczego Polska wygląda jak teraz i dlaczego nigdy nie będzie normalnym państwem gdyby pieprzony niemiec chwycił cię za ryj a czerwony rusek wbijał ci nóż w plecy to dalej byś im służył chamie jeden z drugim? wstyd i hańba za takich pseudo-polaczków jakbym was spotkał w cztery oczy to bym was wtopił frajerzy w asfalt jesteście szczurami tego kraju karmiącymi się lewackimi śmieciami z tv i radia oraz reprezentującymi klasę nieudaczników bez honoru teraz przerzuciliście sie na PO czy PiS że was obydwa ruchają jak chcą , wy na nich głosujecie pajace wierząc w demokrację i niewolnictwo głąby dzięki wam mamy taki naród

Gość Valdi ...
Koles AK forever wyluzuj bo wylewu dostaniesz .... Jestes dokladnie taki jak ci ktorzy podejmowali decyzje .... rozgoraczkowany debil .... zapewne wielki katolik (ktory od czasu do czasu kogos oszuka albo parszywie obgada) do tego kompletny nieudacznik, ktory tylko narzeka jak to wszyscy dookola winni a on swiety patriota .... Kraj znormalnieje dopiero za kilkadziesiat lat jak znikna tacy ignoranci (sterowani radiem maryja) krzyczacy glosno ze inni to glupcy a oni geniusze (no tylko, ze zyjacy na progu ubustwa)

Gość powaznie mówię
AK forever ale ja nie jestem Polakiem,jestem Narodowości Śląskiej,walcze z Polską o Niepodległość Śląska,przykładowo wczoraj skopałem 4 Polaczków za to że przyjechali na śląsk na obcej rejestracji,Polacy nie maja wstępu do mojego Narodu i każdy kto złamie ten zakaz zostanie brutalnie potraktowany,jak po;laczki beda za duzo szczekac to znów wjedziemy do Warszawy i zjmniemy ją w ciągu paru godzin tak jak parę lat temu, więc idź do kościoła i pomódl sie bo tylko tyle wam pozostało brudni złodzejscy polacy.POLAK I ŚWINIA TO JEDNA RODZINA!!!!!!!!

Gość AK forever
valdi ty lewacka świnio odwal się od katolików bo im do do stóp nie sięgasz marksistowski pomiocie i nie słucham radia maryja stereotyp-owcu z mordą bieruta bo katolicy są podzieleni, ale dla ciebie to wiedza tajemna ten kraj będzie będzie wolny jak lewacko-faszytowsko-liberlane szczury wyginą a ty ślązaczku o możesz pomarzyć o Warszawie ty nawet tam myślą nie sięgasz bo masz za krótki rozum Warszawa to twoja stolica i nią będzie CHWAŁA BOHATEROM WARSZAWY

Gość ten kraj nigdy nie bedzie
normlany dopoki ten kraj bedzie wracal do jakis zjebanych wydarzen z przeszlosci

Gość powaznie mówię
AK forever oj coś mi sie zdaje że będziemy musieć się w przyszłym tygodniu przejechać sie do warszawy i pokazać ci że siła rządzi,znów warszawa będzie zdemolowana jak za dawnych lat a Warszawiacy znów stracą zęby,za to warszawianki będą szczęśliwe że w końcu będą miały orgazmy po spotkaniu z Śląskim patriotą.

Gość Valdi ...
AK forever Widzisz koles zachowujesz sie zgodnie ze stereotypami ... czyli wioskowy prostak, ktoremu sloma z butow wylazi i o AK gada. Gdybys zyl w czasie powstania to zapewne na wsi gnuj bys przerzucal i siedzial cicho jak trusia .... Co ty wogole o AK mozesz wiedziec ignorancie .... Jesli chodzi natomiast o katolikow to powiem jedno - mialem doczynienia z 3 osobami gloszacymi wszem i wobec jakimi to oni nie sa katolikami (kosciol co drugi dzien, pielgrzymki). Ale jednoczesnie jeden mnie okradl, drugi bezczelnie i bezzasadnie obgadywal za plecami a trzeci judzil z zawisci przeciwko mnie innych jednoczesnie slicznie sie do mnie usmiechajac. Wiec teraz jak ktos mi gada jaki to on katoli to dla mnie jest juz podejrzany, bo wole niewierzacego dobrego czlowieka niz podlego katolika !

Gość AK forever
powaznie mówię Warszawa nie jest sama ty kopalniany volksdeutsche ' u ty możesz jedynie posuwać niemieckich chłopców z miną hanysa , bo dziewczyny nie lubią pedałów tylko mężczyzn prawdziwych patriotów valdi dziewczynko wiem o powstaniu wszystko bo historia to moje drugie imię tak samo jak o AK w którym była moja rodzina i jestem z tego dumny fraglesie bez wiedzy a katolicy są różni tak samo jak ateiści i co mam same złe przykłady podawać ateistów mimo ze mam ich za bezduszne zwierzątka? nie będę tego robił bo kwestia nie idzie tylko o religię lecz o państwo i jego historię ani zniżał do twego poziomu doświadczenia na 3 katolikach twoja wiedza tylko ogłupia

Gość hahaha slazak dorwal sie
do netu i wylewa swoje zale chlopcze gdy wegiel sie skonczy slask bedzie tylko zapadla dziura dla polski :D

Gość AK forever
żegnam volksdeutschów śląskich oraz lewackie mordy