Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 co byscie zrobily na moim miej

Mam dylemat, przeprowadzka na wies

Polecane posty

Aktualnie mieszkam z moim m臋偶em w mie艣cie, w wynajmowanym mieszkaniu. Oboje mamy tutaj prac臋 tylko szkoda nam kasy na to mieszkanie a na wsi m膮偶 ma dom po rodzicach, wyremontowali艣my ca艂膮 g贸r臋 i na g贸rze sa 2 pokoje, kuchnia i 艂azienka a d贸艂 wymaga remontu, sa tam 2 pokoje, mala lazienka i kuchnia. Myslimy o przeprowadzce bo szkoda kasy na wynajem mieszkania kiedy dom stoi pusty a d贸艂 powoli moglibysmy remontowac. Dom po艂o偶ony jest w pi臋knej wsi, chocia偶 wie艣 nie cieszy sie cywilizacj膮, sa tam mo偶e 3 sklepy gdzie i tak nie ma wyboru duzego wiec trzeba byloby na zakupy jezdzic do miasta. Do pracy codziennie musielibysmy doje偶d偶a膰 gdzie zajmie to godzine w jedna strone samochodem. Ja te偶 nikogo tam nie znam a tutaj mam znajomych. Teraz nie wiem czy zostac w miescie, placic komus za mieszkanie i zyc wygodnie majac blisko do pracy, sklepow itd czy przeprowadzic sie na wies, zaoszczedzic kasy nie placac za wynajem i dojezdzac codziennie do pracy w miescie czy do sklepow? Mezowi jest to obojetne i to mi kazal podjac decyzje

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 no coz...........
sprzedajcie dom na wsi u kupcie mieszkanie w miescie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 no coz...........
uschniesz tam, nie majac znajomych i zadnych rozrywek

Udost臋pnij ten post

Przecie偶 nie b臋dzie tam ci膮gle siedzia艂a! Ma tlyko godzine samochodem jazdy do miasta, w kt贸rym sa znajomi. Czy to taka wielka odleg艂o艣膰? Poza tym i tak regularnie b臋dzie tam je偶dzi艂a do pracy. Na wie艣 mo偶esz zapraszac znajomych do siebie i urz膮dzac plenerowe imprezy. I b臋dzie mia艂a mniej op艂at a pieni膮dze zaoszcz臋dzone mo偶na w cz臋艣ci przeznaczy膰 na dojazdy do znajomych od czasu do czasu. Ale to moja opinia osobista tylko :D

Udost臋pnij ten post

Ja bym si臋 przeprowadzi艂a na wie艣 :) Spok贸j, cisza, du偶o zieleni, czyste powietrze... Po co mieszka膰 w ciasnym mieszkaniu w bloku, skoro ma si臋 dom na wsi? Mo偶esz sobie jeszcze zrobi膰 pi臋kny ogr贸d, kupi膰 jakie艣 zwierzaki (nie mam na my艣li tutaj kur czy krowy, ale zwierz臋ta domowe, np. koty czy psy) i 偶y膰 spokojnie :) Jak dla mnie to by艂aby sielanka :) A co do braku rozrywek, to na wsi wcale nie b臋dzie ci ich brakowa膰 :) Wycieczki do lasu, jazda rowerem, spacery po 艂膮kach... A je艣li zat臋skni ci si臋 za imprezami, to zawsze mo偶esz zrobi膰 grilla, albo ognisko na 艣wie偶ym powietrzu :)

Udost臋pnij ten post

I wiesz co, tysi膮ce ludzi mieszkaj膮cych w miastach marzy do domu na wsi. A takie domki niestety s膮 drogie, a ty masz go za darmo :) Masz dzieci? Je艣li tak, to na powinny si臋 ucieszy膰 z przeprowadzki na wie艣, bo ma艂e dzieciaki z regu艂y lubi膮 wie艣, bo maj膮 nieograniczone pomys艂y na zabaw臋, kt贸rych w mie艣cie nie mog艂yby zrealizowa膰.

Udost臋pnij ten post

Nie chcemy sprzedawa膰 domu, m膮偶 ma do niego sentyment bo zbudowa艂 go jego ojciec a wynajmowac tez nie chce bo nie chce by ktos obcy mieszkal w tym domu i jeszcze zniszczen narobil...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 no coz...........
aha zwierzeta?? Przeciez takim zwierzakim tez sie musisz zajac, a z czego rozumiem oboje pracuja zawodowa i pewniw wracaja do domu wieczorami. Do tego dojdzie godzina jazdy do domu. Wies jest super, jesli lezy niedaleko od miasta :P

Udost臋pnij ten post

dzieci nie mamy i nie planujemy jak na razie :) W sumie to mieszkanie w bloku nigdy nie bylo moim marzeniem, ciagle glosno i nie ma spokoju ale z drugiej strony wszedzie blisko i wygoda

Udost臋pnij ten post

Ja akurat wychowywa艂am si臋 na wsi, a teraz mieszkam w du偶ym mie艣cie. Moja wie艣 by艂a te偶 oko艂o godziny drogi od wi臋kszego miasta. Ale zawsze kiedy odwiedzam rodzic贸w, to z ulg膮 opuszczam miasto. Nigdzie, podkre艣lam NIGDZIE nie mo偶na wypocz膮膰 tak jak na wsi. Jest cisza, spok贸j, 偶ycie toczy si臋 powoli, bez po艣piechu jaki jest w mie艣cie. Gdybym tylko mog艂a, to od razu rzucilabym wszystko i wr贸ci艂a na wie艣, ale niestety nie znajd臋 w jej okolicach pracy.

Udost臋pnij ten post

Wynajmij dom na wsi , na gospodarstwo agroturystyczne. Z wynajmu kasa b臋dzie na kupno lub wynajem mieszkania w mie艣cie. Ja bym na wsi og艂upia艂a. Chociaz nie pracuje. owady, komary, robale, dzikie zwierzaki, nieeeeeeeeeeee

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 no coz...........
ambi pur, przecie mozesz dojezdzac do pracy. Przeciez to TYLKO godzina jazdy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 na wsi dobrze jest tylko na
wczasach ale nie mieszka膰 tam na okr膮g艂o!!!

Udost臋pnij ten post

No i jak mieszkasz w miescie , to w razie choroby , pomoc lekarza -pogotowie , szpital i inne " atrakcje " na miejscu. Wie艣 , oj nieeeeeeeeeeeeee

Udost臋pnij ten post

No i jak masz do艂a to idziesz polatac po sklepach, po mie艣cie, a tam? Wszedzie naoko艂o wie艣, z przodu, ty艂u z boku , WSZ臉dzie

Udost臋pnij ten post

Chodzi mi o to, 偶e nie znajd臋 pracy w tym mie艣cie blisko mojej wsi. Szuka艂am ju偶 i nie ma nic, bo niestety bezrobocie w tym regionie jest bardzo wysokie i bez szans na zmniejszenie :O Teraz mieszkam i pracuj臋 w mie艣cie oddalonym od rodzinnej wsi o 5 godzin jazdy samochodem, wi臋c chyba raczej niemo偶liwe jest, 偶ebym tyle codziennie doje偶dza艂a?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 no coz...........
ja tez nie wyobrazam sobie zycia na wsi na stale. Lubie duze miasta. Ruch, zamieszanie. Wies to jak ktos tu juz powiedzial, tylko na wakacje, lub jakis weekendk, zeby sie wyciszyc

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 posluchaj ,wies to nie tylko
cisza ,spokoj,zielen .Dom, to caloroczna praca,zawsze jest w nim cos do naprawy.Nie wiem jakie macie tam ogrzewanie,jezeli trzeba palic w piecach to nie tylko wtedy kiedy ma sie ochote popatrzec na ogien ale to ciagle uzeranie sie jak nie z weglem to z drzewem.Zielen nie rosnie tak sobie ,tylko trzeba sie ciezko napracowac zeby nie zachwascic ogrodu i nie zarosnac po pachy zielskiem.Wies to praca calym rokiem ,czy to sie komus podoba czy nie .Tylko mieszczuchy maja wyobrazenie o domku na wsi w ktorym sie wypoczywa i zaprasza znajomych na grila.Ja mieszkalam na wsi 9 lat,w bardzo cywilizowanej wsi i ucieklam ,nie dalam dluzej rady.Powiadasz godzina do miasta a w zimie? Wez kartke i wpisz plusy i minusy .Pzreprowadz sie na jakis czas ,nie palac mostow za soba w miescie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sprzedac dom na wsi
kupic mieszkanie w miescie. przeciez remont tez was sporo pochlonie kasy a co dopiero codzienne dojazdy do pracy! paliwo jest drogie! przelicz wszsytko czy aby na pewno to sie oplaci w dluzszej perspektywie czasu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ziemianin:)
Ja mieszkam na wsi i cho膰by mi dop艂acali, nie poszed艂 bym mieszka膰 do miasta, mam 25 min samochodem do Krakowa, tak 偶e jak chce, to i tak w mie艣cie imprezuje a przynajmniej mam 艣wi臋ty spok贸j. Kto艣 tu napisa艂, 偶e nie poszed艂 by na wie艣 mieszka膰 bo tam s膮 robale, hhahaha dawno mnie nic tak nie rozbawi艂o:D a w nie艣cie nie ma robali??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sprzedac dom na wsi
no wlasnie - nie m贸wiaz juz o tym, 偶e na wsi trzeba sie o wszystko martwic samemu - remonty, ogrzewanie, prace wok贸l domu itp. Po prostu to juz jest praca od rana do wieczora - najpierw w normalnej pracy a potem w domu czy ko艂o niego bo niestety zawsze jest cos do zrobienia

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sprzedac dom na wsi
pochodze ze wsi wi臋c wiem o czym m贸wi臋, ile jest pracy przy tym wszystkim - majac do wyboru miasto czy wie艣 wybra艂bym miasto.

Udost臋pnij ten post

do posluchaj ,wies to nie tylko teraz sa takie piece, 偶e same sobie dozuj膮 w臋giel, albo takie 偶e zrzucisz do pieca i 2 dni si臋 pali

Udost臋pnij ten post

bo jak ktos jest leniem to powinien mieszka膰 ew bloku, tak to prawda

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dok艂adnie mieszkancy miast
maja wyobrazenie sielskiego zycia na wsi a to niewiele ma wspolego z rzeczywistoscia. wies jest dobra na weekend, wczasy itp. ale nie na sta艂e mieszkanie. No chyba, 偶e jest blisko wi臋kszego miasta bo tak to wszedzie daleko a same dojazdy niema艂o kosztuj膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sprzeda膰 dom na wsi
leniem? To nie do艣膰, 偶e mam harowa膰 w pracy to jeszcze przez reszt臋 dnia w domu? Martwi膰 sie, 偶e dach zaczyna przecieka膰, 偶e trzeba wyremotowac to i owo itp?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 no to jestem leniem
bo wola艂abym mieszkac w bloku. wyznaj臋 zasad臋, 偶e to nie ja jestem dla domu tylko dom dla mnie! po przyjsciu z pracy chcia艂abym odpocz膮膰 a nie rzucac sie w wir roboty wok贸艂 domu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ziemianinie zakladam
ze mieszkac z rodzicami bo gdybys sam mieszka艂 i sam musial sie zatroszczyc o dom to bys tak nie gadal.

Udost臋pnij ten post

to co dla ciebie jest zmartwieniami, dla mnie i pewnie te偶 innych czysta przyjemno艣膰 bo cieszy cz艂owieka jak robi si臋 co艣 dla siebie

Udost臋pnij ten post