Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

E R N E S T

zauważyliście że kobiety

Polecane posty

ze śląska mówią normalnie czysto po polsku a już jeżeli chodzi o \facetów to nie za bardzo. I jeszcze jedną rzecz jaką zauważyłem u ślązaków to Oczy. Mają poprostu takie jak by wytrzeszczałe. Ale to tylko moje spostrzeżenia. A co wy o tym myślicie?

Gość kill bill
mysle ze masz głupie imie i mi sie nie podoba znałam jednego ernesta i był pojebany 🖐️

Ja jestem ze śląska. Nigdy nie mówiłam śląską gwarą, szczerze to nie mogę jej słuchać. A co do oczów... hmm całkiem możliwe, że to przez zanieczyszczenie powietrza, musimy szerzej otwierać oczy żeby cokolwiek zobaczyć przez ten dym :P i potem tak nam zostaje.

Gość taaaaa....
Ja mam rodzine na slasku i kuzynka wcale tak super nie godo po polsku. Smiac mi sie chce jak mówi np " idemy do supermarketa ? " durnie jedne te ślązaki

nie masz innych problemów:O jakie wytrzeszczone oczy o czym ty piszesz:O A na śląsku mówi się po Śląsku więc jaki jest problem ,przeszkadza ci to czy masz inny problem bo nie kumam tego postu

Gość pytajaca jadwiga
slazacy i warszawiacy to dno

Gość nickonicko2010
ja bardzo lubie słuchać śląskiej mowy obojętnie czy w wykonaniu faceta czy dziewczyny:) ... http://tnij.org/ubraniabuty

Gość taaaaa....
przeszkadza mi ze ktos w polsce mówi innym językiem od urzedowego. może dla ciebie to normalne a ja mieszkam na dolnym sląku ( polanica zdrój ) gdzie wszyscy wokoło mówią poprawna polszczyzną tak jak mówia w telewizji wszyscy mówią poprawnie więc dla mnie uzywanie gwary jest czyms odmiennym i musisz to zrozumiec bo gdyby to było normalne to by śląsku mówili w telewizji a tak nie mówią, to tak po krótce wyjasniam o co mi chodzi

Gość kunegunda ze gory
ej ja tez jestem z polanicy he he:) mieszkam kolo "sama" a ty?

Gość taaaaa.... to moze i nauczysz
sie pisac poprawnie po polsku jak wymagasz mowienia czysta polszczyzna? :O Polska jak KAZDY inny narod sklada sie z wielu LUDOW, ktore mowilo innym narzeczem czy gwara :O i jak KAZDY inny narod sklada sie wciaz na to panstwo przyjmujac za jezyk urzedowy taki jaki akurat w danym kraju panuje. oczywiscie debil nic z tego nie zrozumie, wiec wole juz zeby wiekszosc ludzi mowila jak chce byle byla inteligentna, niz takie debile, ktore pisac nawet poprawnie we wlasnym jezyku nie potrafia i na dodatek nie potrafia myslec :O