Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PP123

powrót do pracy-problem

Polecane posty

Gość PP123

Dziewczyny, jak to zrobić żeby kiedy wrócę do pracy karmić piersią małą na noc? Ale tylko na noc, nie mam możliwości odciągania pokarmu w pracy, a rano nie będę jej karmić bo już przesypia całe noce (ma 3 m-ce) i czasem jak zaśnie o 22-23 to budzi się dopiero po 7. Ja z domu muszę wyjść tak ok 20 po 6 więc nie będę jej wybudzać na karmienie. Mleko sztuczne toleruje bo już teraz dostaje czasem butelkę na noc. Nie chcę żeby pokarm wyciekał w pracy, ale chciałabym ją pokarmić piersią jeszcze przez jakiś czas. Pomóżcie proszę.

Gość PP123
żadna mama nie wie?

Gość tajasne
tak to sie nie da. jesli chcesz zachowac laktację a nie mozesz karmic w dzien to musisz mleko odciągać z piersi.

Gość Wątpie....
watpie czy tak sie da. ja jezdzilam do szkoly na 8 godz, odciagalam pokarm w lazience i po miesiacu nie mialam juz co odciagac :( (poza szkola karmilam piersia i sciagalam pokarm na ten czas co jestem w szkole) takze nie łudź sie

Gość asdasdasdasdas
laktator i odciągasz..

Gość poaula
Dzięki. To lipa w takim razie, myślałam że jest jakiś sposób. Mała ma 3 m-ce do pracy wracam w listopadzie także na piersi będzie 5 miesięcy, bo z miesiąc wcześniej muszę odstawić.

Co Wy dziewczyny opowiadacie!!! Laktacja Ci nie zaniknie, jeśli będziesz karmić w nocy, to tak się wyreguluje, że na noc zawsze będziesz miała mleko. Ja karmiłam przez 11 miesięcy z czego ostatnie 3 były tylko karmieniami nocnymi. Zaraz po powrocie do pracy możesz mieć historie z nadmiarem mleka, ale to wyreguluje się w ciągu kilku dni

Gość PP123
Tijo, dzięki. Pocieszyłaś mnie. Też tak myślałam, ale pomyślałam że zdam się na doświadczone matki. Spróbuję maleńką trochę wcześniej tak nauczyć, że cycek tylko wieczorem i może będzie dobrze:)

Gość gonia35
ja moja corke karmilam do 14 miesiecy tylko zciagajac pokarm do butelki bo tak sie przyzwyczaila a zalezalo mi na tym aby pila moje mleko