Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klmnjika

kredyt na star

Polecane posty

Gość klmnjika

Witam. Mam zamiar otworzyc swoja dzialanosc,wniosek do Pup'u juz zlozylam,rodzinka pozyczy 15tys-niestety w alszym ciagu to troszke za malo.Potrzebowalabym jeszcze okolo 20tys.Czy sa jakies banki,instytucje ktore udzielaja kredytu na start w kwocie jaka potrzebuje?

a nie mozesz postarac sie o dofinansowanie unnijne w urzedzie pracy? a co otwierasz ?

Gość klmnjika
Napislam ze zlozylam juz wniosek w Pup...Panstwowy Urzad Pracy... Skład opału,a raczej przejumuje go po szwagrze-wszystko mam procz opalu,na ktory niestety troche pieniazkow potrzeba

Gość ojTamOjTam
w PUP sie zwiekszyly wymagania na przyznanie tego dofinansowania wiec marne szanse, chyba, ze jest to jakies male miasteczko

Gość w pupie mozesz dostac
max 19 tysiakow, ale nie mozesz ich wykorzystac na zakup towaruu!

Gość klmnjika
ojTamOjTam Pewnie ze sie zwiekszyly,co nie znaczy ze szans brak-wkład własny posiaam,sprzet,teren,samochod,ostawców,obiorców..wiec mysle ze szanse sa spore.Niestety samo dofinansowanie to troszke malo,wystarczy na lapka i ciezarowke opalu;/

a no tak...jakos nie zwrocilam uwagi na ten skrót..:D a rodzice nie moga zaciagnac kredytu?

klmnjika chyba pup to powiatowy urząd pracy, a nie lepiej było złożyć wniosek w wup-ie , trudniej ale pieniądze bez porównania z pup, nie jestem zwolennikiem brania kredytów na start zastanów się czy na pewno będziesz miała kasę żeby spłacać kredyt, wziąć łatwo gorzej oddać, a może dałoby rade kupić opał z odroczoną płatnością, chociaż wątpię by na to poszli skoro dopiero stratujesz ale próbować można

Gość klmnjika
w pupie mozesz dostac Kazdy pup ma wlasne kryteria i wlasny regulami,nie mozna przeznaczyc 100% ofinansowania na zatowarowanie...u mnie jest 18,500pln z tego 12tys chce na towar-z tego co sie orientowalam nie ma przeszkod. Nadal niewiem czy sa jakies banki z kredytem na start/szukalam w necie ale cos malo jest o takich kredytacg

Gość klmnjika
Niestety rodzice nie moga pomoc,mamuska na zasilu przedemerytalnym,nikt jej nie da wiecej niz 5 tys,ojciec dluznik...na niego nie mam co liczyc. Co do splaty kredytow nie mam co sie martwic,tak jak pislaam powyzej wiem juz mniej wiecej jakie bede miec wyatki a jaki zysk-szwagier (przyszly)prowadzil ten interes predzej,niestety(stety dla mnie)wyprowadza sie o wloch i ja mam to przejac(dlatego wszystko mam przygotowane procz towaru).Na zyski nie narzekal,3 spolzielnie biora o niego opal(placa z gory),klientow inywiualnych tez masa.Szwagier niestety tez nie moze pomoc finansowo,wyjedza i u niego teraz tez kazy grosik sie liczy.

Gość klmnjika
Klawaiatura mi szwankuje i "D"wskakuje raz na ruski roku,moze sie ciezko czytac

Gość ojTamOjTam
no pewnie, ze tyle na start to malo... Tez sie staralam o to ostatnio i panienka z PuPy powiedziala mi, ze wieksze szanse maja ci z zawodowym wyksztalceniem... Powiedziala, ze moja studia (zarzadzanie zasobami ludzkimi) maja sie nijak do np. gastro. albo hotelarstwa itp. ;/ Wydziwiaja moim zdaniem, tak zeby nikomu nie dac ;/

Gość klmnjika
king-julian przegladal juz oferty wiekszych bankow..i jedyne co oferuja to max 5tys,a zabezpieczen tyle jakby sie bralo 100tys.Dlatego myslslam ze moze trafi sie ktos kto juz bral taki kredyt. Mam konto osobiste w ing...ale tam jest tragedia co do kredytow..tesc ma 4tys emerytury a mu 30 tys nie chcieli pozyczyc(nie mial zadluzen) ojTamOjTam Masz racje,znajome podostawaly w tamtym roku kase z pup na dzialanosci polegajace na sprzedazy w serwisie allegro(ciuszki uzywane dla dzieci),a jak ktos ma plan na naprawe dobry ochodowy interes...to ciezko dostac.

nie wiem skąd jesteś ale ja radziłbym złożyć wniosek do WUP-u, dostałabyś max 40 tysięcy plus pomostowe w wysokości pensji minimalnej przez 6 lub 12 miesięcy , tylko trudno dostać a wiem coś o tym, ale jest warto

Gość klmnjika
Wlasnie czytalam o tym Wojewozkim Up,w zwyklum up mam wieksze szanse...a to lepsze niz nic,zawsze na ta jedna ciezarowke opalu bezie.Tam moge miec marne szanse i tego sie boje.Jestem z okolic gliwic ale biznes bedzie w opolski.

spróbuj z tym pup-em , może dostaniesz później kredyt , łatwiej jest jak ma się już działalność zarejestrowaną, poszukaj później możliwości dostania pieniędzy z innych projektów funduszy unijnych, zajrzyj tu : http://www.biznesforum.pl może Ci się przyda , życzę powodzenia i gratuluje decyzji o własnej działalności

Gość klmnjika
a wlasnie...moj narzeczony 2 tyg temu otworzyl dzialanosc..ale zaczynajac od poczatku-bo to troche skomplikowane.. Pracowal na tym skladzie u brata,na umowe zlecenie...brat zaproponowal zeby moj facet zalozyl dzialanosc,sam sobie oplacal zus(mial mu to zwracac-mniejszy zus na poczatek) a jemu wystawial faktury na usluge(transport i zaladunek opalu).Jeden i drugi by skorzystal,niestety wyszlo jak wyszlo i szwagier wyjezdza a moj narzyczony zostal z zialanoscia ktora tak naprawe nic nie dziala..acha szwagier rowniez mial mu wylozyc na rozkrecenie skupu zlomu(plac mamy duzy,wiec i zlom by sie zmiescil-to rozkrcimy z czasem).jako główne PKD ma wlasnie skup zlomu,tyle ze kasy brak i zialanosc stoi;/ Gdzie proponujecie sie udac zeby znalazy sie finanse?Ma szanse na funusz pozyczkowy?wyczytalam o tym wlasnie na stronie wup