Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasinka9000

Brak dowodu a wyjazd do Niemiec

Polecane posty

Gość Kasinka9000

Zgubiłam dowód i "zablokowałam go" w urzędzie gminy. Znalazłam go, ale nie mogę go odblokować. Muszę wyrobić nowy, a za tydzień wyjeżdżam na weekend do Niemiec. Czy, gdy w razie kontroli posłużę się moim "atrapowym dokumentem" będę miała szanse przedostać się do Niemiec?

Gość Kasinka9000
up

Gość a czemu mają cię kontrolować
skoro jesteśmy w szengen?

przedostać to się przedostaniesz, zwłaszcza ż enie masz przez co, bo granica to kawałek pustego placu tylko nie wiem, jak jest w razie jakiejkolwiek kontroli na obszarze UE, czy trzeba mieć dowód osobisty

Gość Kasinka9000
no bo mają do tego prawo :( chciałabym wiedzieć jak dostać się do Niemiec mając dokument osobisty, który jest zablokowany. Czy oni sprawdzają go w jakimś systemie? Czy tylko przeglądają? Bo jak przeglądają to się nie zorientują, że jest zgłoszony jako zaginiony. Błagam, co mam robić..:(??

Gość Kasinka9000
Czy mam iść po jakiś papierek stwierdzający moje obywatelstwo..? Cholera, ustawa mówi, że potwierdza obywatelstwo jedynie paszport i dowód :/:/ Jest jakiś sposób?

Gość idz do banku
i zadzwon do zwiazku bankow polskich bez najmniejszego problemu za kwote 15zl odblokujesz dowod:) pozdrawiam i nie martw sie

Gość qwertura
Mój kolega niepełnoletni (17lat) a paszportu brak. Był w niemczech akurat trafiło i ich zatrzymali. Koledzy z pewnością siebie dali dokumenty swoje (paszporty i osobiste) i jego legitkę szkolną która w Polsce nie ma de facto zbytniej wartości ale niemcy o tym nie wiedzieli. A ci się nic nie tłumaczyli i bez problemu ich puścili

Gość Kasinka9000
To tak na serio? Czy ktoś sobie robi żarty?

Gość idz do banku
skoro nie chcesz zebym pomogla to nie czytaj nic co napisalam dla was na kafe to wszystko jest proowo, przykro mi ze nie chcesz skorzystac twoja sprawa, pozdrawiam

Gość Kasinka9000
a co z tym związkiem banków? odblokują mi ten dowód? czy to był żart?

Gość Kasinka9000
ja bardzo chcę skorzystać z Twojej pomocy :) po prostu nie wiedziałam o takiej instytucji i że się tym zajmuje... powiedz co mam zrobić w tym kierunku?

Gość idz do banku
w jakim banku masz konto? moj maz ostatnio mial nie mila sytuacje i bez problemu odblokowalismy dowod ktory o dziwo byl zablokowany 2 lata...

Gość Kasinka9000
Nie mam konta w żadnym banku. Ale mogę założyć w tym celu, jeżeli to oczywiście pomoże?

Gość idz do banku
zadzwon sobie to zwiazku bankow polskich, nie wiem jak to jest jak nie masz konta w banku ale my zalatwilismy to w banku bez najmniejszego problemu, a gdzie zablokowalas dowod???

Gość Kasinka9000
I co teraz? ....

Gość Kasinka9000
W urzędzie gminy.. pani surowym głosem poinformowała mnie, że nie ma od tego odwrotu. Hm, czyli istnieje szansa, że nie mając konta w banku odblokują mi ten nieszczęsny dowód?

Gość idz do banku
pytalam gdzie zablokowalas dowod? na policji czy w urzedzie?

Gość idz do banku
aha, wiec dziwne, a czy dostalas jakies potwierdzenie ze dowod masz zablokowany czy cos? mozesz sie udac tak spowrotem w celu okazania znalezionego dowodu....

Gość Kasinka9000
Ale ta pani mnie poinformowała, że nawet jak znajdę dowód to i tak musze wyrobić nowy, gdyż ten nie bedzie już odblokowany. Czy w takim wypadku mogę nadal korzystać z opcji kontaktu ze związkiem banków?

Gość idz do banku
moj maz blokowal dowod z banku i zbp wiec tam go mozna bylo odblokowac, dziwne mi sie to wydaje ze poinformowano Cie ze bedziesz musiala wyrobic nowy dowod, mysle ze raczej wiecej nie umiem pomoc, poprostu udaj sie tam spowrotem i zapytaj jeszcze raz.... dawno go blokowalas?

Gość Kasinka9000
W grudniu zeszłego roku... bodajże 7 lub 8 grudnia... :(

Gość idz do banku
hm... wiec odsc dawno temu, dlaczego nie wyrobilas nowego dowodu? ile masz lat ze takie sprawy Cie nie interesowaly? przeciez dowod dzisiaj jest bardzo potrzebnym dokumentem...

Gość Kasinka9000
No wiem, jestem gapa i tyle. Mam 20 lat i cóż ;/ no trudno, mogę więc chyba tylko liczyć na szczęście, że nie zatrzymają mnie do kontroli ... Bardzo Ci dziękuję za pomoc! :)

Gość idz do banku
zamin wyjedziesz idz wyrobic nowy dowod:) pozdrawiam

Gość Bary

Na całe szczęście w dzisiejszych czasach to nie problem bo można sobie dowód czy prawko zamówić z deluxa.