Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamproblemm

prosze o pomoc...tabletki/spadek libido...odstawic?

Polecane posty

Gość mamproblemm

jestem w kropce...jutro powinnam wziac tabletke bo dzis mam ostatni dzien "wolny" z odstawienia ALE najpierw chcialam odstawic tabletki -chodzi o spadek libido, jednak po naczytaniu sie o wzroscie ryzyka zaplodnienia itp, postanowiłam ze lepiej spróbowac zmienić tabletki, chodze do przychodni publicznej, i zeby sie wcisnac dzis musialam sie udac na "porade recepturowa", pech chcial ze kobieta nie miala czasu i po zamieszaniu z pielegniarką wystawila mi tabletki na te ktore bralam (yasminelle), wreczyla ksiazeczke i schowala sie do gabinetu bo nie miala czasu........i teraz nie wiem czy odstawic i zyc troche w stresie z prezerwatywami i szukac innego lekarza czy wykupic to opakowanie skoro pozniej i tak bede chciala jakies brac.......moze dokupic te tabletki oslonowe asequrella?....co o tym wszystkim myslicie?

Gość mamproblemm
dodam jescze ze moj męzczyzna chce zebym odstawiła bo boi się że się truję...no i ze jestam za mloda (19 l.) i jeszcze zdaze sie nabrac tabletek...na pewno by się starał żeby uważac jak tylko mozna, ale cholernie się boję...

I masz racje, nie ryzykuj jezeli nie jestes gotowa na dziecko. Tabletki nie sa takie zle tylko pamietaj zeby odstawic conajmniej rok przed planowana ciaza. A spadek libido to niestety efekt uboczny dla niektorych kobiet, ja sie zawsze smialem ze na tym polega antykoncepcja - bierzesz tabletki i nie ma sexu ;-)

Gość mamproblemm
no mnie ten spadek libido niezbyt smieszy ;) no wlasnie nie czuje sie gotowa zeby je odstawic, tylko zastanawialam sie czy nie jestem glupia .. ;) a myslicie ze te tabletki oslonowe jakos mogą działać?pewnie to tylko chwyt marketingowy ale moze sie na to skusze...

Gość mamproblemm
a wie moze ktos po ilu latach nalezałoby dac sobie przerwe? jestem zla ze tak wczesnie zaczelam je brac i teraz nie wiem jak to rozplanowac na przyszlosc...

Gość mamproblemm
już nikt się nie odezwie? ;p

Gość mamproblemm
:(

Gość tajasne
najpierw tabletki zmien, a dopiero potem odstawiaj. jest tego tyle na rynku że mozna wybierac i przebierac.

Gość mamproblemm
no tak tylko ze musiałabym isc prywatnie do gin i to dzisiaj...masakra

Gość tajasne
no bez przesady, jeszcze ten jeden miesiac wytrzymasz :) jak zmienisz to też od razu natychmiast lepiej nie bedzie tylko stopniowo, wiec i tak troche cierpliwosci trzeba wykazac.

Gość mamproblemm
masz racje nie ma co szalec ;) a i moze kupie te tabletki oslonowe z ciekawosci choc to pewnie ściema ;) ...bede widziala moja gin jakos w polowie sierpnia bo jestem umowiona na usg to moze wtedy uda mi sie z nia zdazyc porozmawiac...choc nie wiem czy na usg jest na to czas ;) chodzilo mi tylko czy jest sens roienia teraz przerwy przed zmiana tabletek, ale chyba nie ma skoro bede chciala pozniej brac...

Gość tajasne
a dlaczego ma nie byc czasu? przecież to nromalna wizyta lekarska.

Gość mamproblemm
bo te kobiety zawsze sie stresuja w przychodni i sie spieszą, ale jak tak mówisz to będę się ubiegać o swoje i porozmawiam z nią tak, żeby wszystko sobie wyjaśnic ;)

Gość tajasne
no pewnie ze sie spiesza bo im predzej odwala swoje tym predzej beda mialy wolne :) nie daj się zbyć, wizyta to wizyta, masz prawo do pełnej i rzetelnej informacji o swoim zdrowiu.

Gość mamproblemm
z reguły jestem nieśmiała i czasem potrzebuje zeby ktos mi tak napisał, a więc dziekuję :) mam nadzieje, że wszystko mi sie wyjaśni :)

Gość mamproblemm
hehe, paradoks, ale rozumiem, najłatwiej nie zaczynać ;) ehh

Poważnie, miałam zamiar sie udac doi gin po tabsy bo jestem z facetem 3 lata i boje sie wpadki... Ale jak poczytałam na tym forum o spadku chceci na seks (ja i tak mam dosc mala ochote i wystarczy mi raz na tydzien albo 2 tygodnie to boje sie co bedzie ze mna potem) Przytycie i inne złe samopoczucia, juz podziekowałam... A jak napisałaś w jednym poście jeszcze tabsów w życiu sie nabiore bo mam dop 20 lat :D

Gość mamproblemm
a przepraszam że pytam, ale zabezpieczasz się tylko prezerwatywa? hmm no ja wpadłam w ten bigos z tabletkami..teraz we wrzesniu przeprowadzam sie bo wyjeżdżam na studia i nie chce powodow do obaw dla wpadki w tym najblizszym czasie, ale odstawie tabsy za jakis czas, mam 19 lat wiec w ogole masakra...tylko ze jak biore to mam poczucie winy ze sie truje, a jak pomysle ze nie mam brac to mam presje odpowiedzialnosci, ze nie korzystam z "najlepszego" srodka antykoncepcyjnego....

Nie nie, prezerwatywa i konczy poza mna no i jedynie w dni nieplodne. W płodne stostuejemy jeszcze globulki ;p Ale jak juz pisałam nie mam za duzej ochoty na seks wiec jak sie kochamy 5 razy na miesiacto jest duzo ;p Tez jestem na studiach, tera 2 rok i bede z nim mieszkała razem bo on dopiero zaczyna i własnie dlatego o tym myslełam.

Gość mamproblemm
tez myslalam zeby lączyc prezerwatywy z globulkami jesli bym nie brala tabsow ;) no my tez mamy mieszkac razem dlatego obawy troszku rosna ;) hmm no ja chyba najpierw "zainstaluje sie" w nowym miejscu i na studiach a potem bede sie bawic w odstawianie, globulki i inne szaleństwa ;)

Dokładnie szaleństwa... :D A boje sie jeszcze tego ze po tabsach podobno szybko sie zachodzi w ciaze w razie "w" a na to jak narazie nie mam kasy, checi, czasu...

Gość mamproblemm
no własnie to mnie odpycha od odstawienia ich..pogadam z lekarka jak u niej bede zeby mi to wyjasnila....bo równiez nie mam wszystkich tych czynnikow o których napisałas, a do tego jeszcze presja rodzicow ...śmieszne jest to ze im zalezy zebym brala tabletki , tak sie boja... ehh ;)