Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ktoś tam mało ważny

Od kiedy mozna podać dziecku normalną herbate?

Polecane posty

Gość ktoś tam mało ważny

Jak wyżej -odkąd podawałyście zwykła herbate?

Gość Maadzixx23
Mój synek ma 8,5 miesiąca i do kolacji robię mu zwykla bardzo słabą herbatke

Gość ktoś tam mało ważny
Dziękuje ślicznie

a co to znaczy normalna ? zwykła taka którą my pijemy np.lipton itp... ? Ja synowi dałam jak miał prawie 8 miesięcy,kupiłam w biedronce herbatę do zaparzania (malina z dziką różą) smakuje mu :)

Gość Można dawać od roku. Wcześniej
najlepiej woda, jakieś rozcieńczone soki niecytrusowe, albo jakieś lekkie herbaty owocowe, ziołowe, ale NIE te z teiną. Ja tam do dziś podaję głównie wodę i mleko, a dzieciak ma 3 lata. Tak jest zdrowiej.

Gość Ja też nie podaję herbaty
po co?? Moj Mały pije niegazowaną wodę lub rozcieńczony sok bez cukru, no i oczywiście mleko, a ma blisko trzy lata. Pozdrawiam

Gość maamkachyba
to sie zdziwicie mojej córce gdy miala 5miesiecy kazano w szpitalu dawac zwykla herbate przy biegunce nie mialam pojecia ze to pomaga

Gość nie pomaga, tylko trzeba dużo
poić dzieci przy biegunce, żeby się nie odwodniły. mogłaś dawać samą wodę. dziwny ten twój szpital,.

Gość tajasne
herbata pomaga, bo taniny działają sciągająco i lekko dezynfekująco. nie na darmo na ropiejące oczka robi się okład z herbaty - bo własnie może złagodzić rozwijającą się infekcję. tyle ze do biegunki to herbata powinna byc mocna i nie słodzona oczywiscie.

mój bardzo długo pił tylko wodę, nie widziałam potrzeby podawania mu herbaty, teraz, kiedy jest już większy, a do śniadania robię herbatę to też dostaje, ale czarnej raczej nie pijamy, zazwyczaj owocowe, młodemu najbardziej smakuje "prosto z lasu" herbaciany ogród, bardzo dobra, cieszę sie, że ją lubi, bo przynajmniej nie pije tych słodkich granulowanych "herbat" dla dzieci

Gość gość
Ja też nie podaję herbaty po co?? Moj Mały pije niegazowaną wodę lub rozcieńczony sok bez cukru, no i oczywiście mleko, a ma blisko trzy lata. Pozdrawiam Sprawdź czy w tym soku aspartamu nie ma, bo jak bez cukru to pewnie jest a to jest dopiero g...wno.

Gość gość
no można właśnie albo bardzo słabą albo z jakimś sokiem, ale i tak myślę, że najlepiej dawać dziecku herbaty przeznaczone specjalnie dla nich. Ja swojemu synkowi daję TeaForKids do wyboru bardzo dużo smaków, wiem, że bezpieczne bez cukru.

Gość gość
Sama woda osłabia lepiej do picia podać z cytryną lub z mientą a nie samą wode

Gość gość
Herbata z teina zaburza wchłanianie witamin z posiłków więc im później tym lepiej i na pewno nie do posiłków! Głupie jesteście. Kawy jeszcze im dajcie

Gość gość
Moje dziecko dostawało herbatki typu mięt, rumianek (słąbiutkie( od . miesiąca, ale raz na kilka dni. zawsze zero cukru bo my z mężem nie słodzimy. ale głównie wodę dziecko piło Teraz jest już duże bo ma 10 lat i w zasadzie nie pija herbaty, tzn rzadko. wypija może z 4 herbaty na tydzien - jest to mięta, koperek, lub hibiskus, czasem parę łyków zielonej weźmie ode mnie. pije głównie wodę, niegazowaną tzn z kraju filtrowaną - mamy te dzbanki filtrujące a tu gdzie mieszkamy - Szkocja, Edynburg - woda jest bardzo miękka i zdrowa, ale mimo to filtrujemy ją. czasem pije gazowaną,ale mało. czasem jakis sok ale sama robiœ w domu bo mamy wyciskarkę. najczęściej jabłko marchew pomarańcza. do szkoły z reguł← też dostaje wodę, albo soki w karotniku ale 100%, niestety te są z koncentratu, ale nie umrze przecież od tego. czasem jakis napój typu fanta czy mirinda ale to w ilości 1 litr na miesiąc wypija. lub mniej nawet. czarnej herbaty nie zna bo my też takiej nie pijemy od ponad 10 lat

Gość Marżolena
Kuźwa mamuśki z podręcznika! Ciekawe czy wasze matki biegały po pewexach czy innych sklepach w poszukiwaniu herbatek dla niemowląt czy za źródlaną/mineralną wodą oczywiście z odpowiednim nasyceniem... Zapewne każda z nas dostawała herbatę normalna do picia taką jaką pili rodzice - wiadomo że słabszą i jakoś żyjecie?! Ludzie nie dajcie się zwariować... Ja swojej córce daje i chowa się wzorowo, nie jedna z Was mogłaby pozazdrościć tak zdrowego dziecka. Trzeba brać wzór z naszych matek a nie podręczników czy z czczego gadania pseudo specjalistów na kontraktach z firmami.

Gość gość
A co w piciu zwykłej wody obciąża nerki? może podaj linki do jakichś publikacji na ten temat? moje dziecko pij***ardzo dużo wody lub naparow typu mięta, melisa lub herbaty owocowe, które też sa naparami z suszu a nie herbatami herbatę jako taką pije w szkole.

Gość gość
gość dziś Nie powinno się pić "gołej" wody, ponieważ to bardzo obciąża nerki! Do wody dodajemy zawsze odrobinę soku, czegokolwiek, ale nie samą wodę. Też się tyczy dorosłych. xxx ciekawe co w wodzie obciąża nerki :D człowiek składa się głównie z wody i woda jest jedynym naturalnym dla nas napojem. Pijemy po to, żeby nawadniać organizm, a nie dla smaku. Nie rozumiem po co dawać małemu dziecku herbatę, ktora jest zwykłą używką i nie ma w sobie nic zdrowego. Powinnyście raczej przyzwyczajac dzieci do picia zwykłej wody, bo jest zdrowa. Soki to sam cukier po ktorym jeszcze bardziej chce się pić, a herbata niczym się nie rożni od kawy, no moze mniej uzależnia :O nic dziwnego, że później tyle dzieci grubych i chorych, skoro od małego się je uczy picia słodkich płynów i później zamiast wody, wybierają cole i inne słodkie napoje.

Gość gość
kiedy byłam w ciąży miałam ataki kolki nerkowej, ladowałam w szpitalu gdzie kazano mi litrami pić wodę Żywiec Zdrój niegegazowaną,wiec ja się pytam jak obciąża nerki ?!

Gość xxx

Z ta woda zeby nie pic samej golej czy jak by tego nie nazwac to chodzi o to ze sama woda przeplywa przez organizam wyjalawiajac go bardziej niz woda z domieszka czegokolwiek..

Gość Elka

Nigdy. 

Gość mis

slaba herbatke podalam w 13-14 miesiacu

Gość Gosc

Ja daję Roibos