Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość różowa pantera-20

kto płaci w związku?

Polecane posty

Gość różowa pantera-20
też sobie nie wyobrażam żeby tylko mój mąż pracował- też chcę pracować:)

Gość a ja jestem kobietą i...
" tylko i wyłącznie " mala mi..wyobraź sobie, że na tym świecie żyją też ludzie mało zdolni. Którzy z trudem kończą zawodówkę. Nie mają wsparcia swojego domu rodzinnego. I co..powiesz im, że gdyby tylko chcieli to zarabialiby powyżej średniej krajowej za robienie tego co lubią?

Gość różowa pantera-20
a ja jestem kobietą i... masz rację:) nie każdy zdaje maturę i idzie na studia, nie każdy jest zdolny, nie każdemu ma kto pomóc. Niektórzy z trudem kończą zawodówkę i idę byle do jakiej pracy byle mieć jaki grosz- swój własny grosz...

mi mala -oczywiscie, ze sa ludzie ktorzy malo zarabiaja, albo bezrobotni, i nie jest to ich wina. ale ile takich jest tak naprawde? a czyja to wina ? twoja? moja ? moze kazdy jest odpowiedzialny za siebie, za to jak zyje na co sie godzi

mała mi- obawiam się, że przeceniasz ludzkośc jako taką. Naprawdę nie wszytsko zależy od człowieka. Sam fakt w jakiej rodzinie się urodziliśmy ma KOLOSALNE znaczenie, a przecież to nie zalezy od nas? Taka głupia sprawa, że jeżeli ktoś mieszka w mieście uniwersyteckim nie musi wydawac na mieszkanie i przy rodzicach się wyżywi. Głupi przypadek - urodzisz się na wsi i już tak łatwo nie jest. Tak jak pisałam wcześniej - w ŻADNEJ gospodarce nie jest to mozliwe, żeby wszyscy dobrze zarabiali. A w sytaucji relacji w zwiazku - znowu się powtórzę - nie można nikogo wykorzystywać. p.s. wiesz , widziałam wielu ludzi lepiej wykształconych ode mnie (ja mam tylko "jednego magistra" ) , bardziej przedsiębiorczych, bardziej pracowitych ..... i zarabiających mniej niż ja Dlaczego? Nie wiem. Przypadek.

" uwazam, ze ciezka praca mozna dojsc do wszystkiego" Cieżka pracą można osiągnąc WIELE (porównujac do punktu wyjściowego). Ale na pewno nie wszystko.:) Ważne też, żeby nie bujac w obłokach i byc świadomym swoich potrzeb i ich ceny.

nie ma przypadkow to kto z jakiej rodziny pochodzi ma wplyw.... ale do czasu gdy dojrzewamy, dojrzejemy mamy wlasne wybory, wlasne zdanie i tylko od indywidualnej pracy nad soba kazdego zalezy do czego w zyciu dochodzi światopogląd tez mozna zmienic nie mowie ze to są latwe i proste sprawy ale jak ktos spoczywa na lalrach i tylko biadoli to sam ma to czego chce

światopogląd mozna zmienić , to prawda. Ale (podobno) udowodniona, że to się dzieje tylko wtedy kiedy spotkamy w swym zyciu własciwego człowieka we właściwym czasie (nie mam na mysli partnera) - kogos kto nas , nawet leciutko, popchnie we właściwym kierunku. Wyobraź sobie inna sytuację - to co Ty osiągnęłaś jest dla innej osoby śmieszne. Uważa, że gdyby tylko Ci się chciało mogłabyś osiągnąć o wiele, wiele więcej. I co wtedy?

Gość karoolek...................x
kochani - od ciezkiej pracy to dostanie sie tylko garba !! tyle w kwesti , ze ciezka praca mozna osiągnać wszystko !

" jak ktos spoczywa na lalrach i tylko biadoli " to jest inna sytuacja Ja mówię o przysłowiowych kasjerach z Biedronki dla których to jest normalne zycie, bo tak żyli babka , matka i ojciec. Jest to dla nich oczywiste. I mnie nie dziwią ich komentarze, ze 2500 to kupa forsy. Inną grupa są ludzie, którzy twierdzą, że ci którzy zrabiają 10 000 to dziwki lub mafiozi, a sami sączą tanie piwo przed TV 24 godziny na dobę.. Ale z takimi nie ma co rozmawiać.

wazne jest to czego ja chce a nie to czego chce ktos kazdy ponosi odpowiedzialnosc za siebie za to czego chce za to czy to osiaga to czy bierzemy przyklad z tego jak zyla matk, babka to tez nasz wybor tak jak to czy zyjemy rozpędem czy świadomie nie zgadzam sie ktos musi nas popychac bysmy do czegos w zyciu doszli wystarczy ze sami sobie damy kopa

" Jest duza dysproporcja w placach Polwakow" zgadzam się. jeszcze jedna uwaga do pantery - piszesz, jezeli dobrze zrozumiałam, że tylko Twój tata pracował na rodzinę zarabiając 2000 zł. Pomyśl jaką może mieć z tego emeryturę...700 zł? Weź pod uwagę w zwoim przyszłym budżecie pomoc finansową dla rodziców (leczenie i lekarstwa potrafią być bardzo drogie a z wiekiem jest raczej gorzej niż lepiej). Czy dalej jesteś pewna, że oboje partnerzy mogą pracowac dla przyjemności za 800 zł?

yeez - ale o kim jest Twoja ostatnia wypowiedź? O tych, którzy zarabiają 1000 zł i jest to dla nich normalne czy o tych, którzy wiecznie narzekają, że tak mało?

jesli ktos jest zadowolony z tego co ma ....to to nie jest opowiesc o nim a jesli nie jest.... to cos moze zt ym zrobic lub biadolic- decyzja nalezy do niego ide🖐️

A więc jezeli mówimy o ludziach biadolących- wszystko jedno czy mają 1000 zł czy 3000 zł to się zgadzam. pa.

Gość różowa pantera-20
a ja jestem kobietą i... tata jest już na emeryturze i źle nie jest- w tej chwili dostaje 2,300zł ale oczywiście, że gdyby mojej rodzinie potrzebne były pieniądze- poświęciłabym się- pracując gdziekolwiek byle zarobić więcej... ale to chyba normalny ludzki odruch:)

Gość różowa pantera-20
stał się cud- nic nie mówiłam rodzicom- a tata powiedział, że trzeba mi podwyższyć kieszonkowe:D hura! robiłam dzisiaj paznokcie sąsiadkom na wesele i zarobiłam trochę pieniędzy- choć nie chciałam ich przyjąć- wcisnęły mi na siłę:) no to teraz zabieram mojego mężczyznę na piwo- ja stawiam:P PS. cream- bez komentarza

Gość różowa pantera-20
powiedziały, że paznokcie robię przepiękne i będą korzystać z moich usług gdy zajdzie taka potrzeba. Myślały nawet że ja sobie robię u kosmetyczki- a robię sobie sama- takie hobby:P

Gość facet płaci oczywiście
a przynajmniej powinien- skoro zaprasza

Gość facet placi
cream, a ty czyim utrzymankiem jestes? :))

Gość bita śmietana śnieżka
cream jest utrzymankiem mamusi:P

apropo tematu u mnie zawszee facet płacił i to jst dla mnie normalne:) to znaczy ze ma klase i zalezy mu na kobiecie, w koncu za kolezanki sie nie placi

i nie mówię tu o luksusach ale o zwykłej kawie, soku, lodach itp:)

Gość matacz...
Ju tu pisalem i napisze raz jeszcze , bo widze , ze nie bardzo rozumiecie . Płaci ten kto zaprasza ! to jest esensja ...teraz dalej Bo pije sie pzreciez cherbate , a nie esensję Jezeli idzie para i kobieta sie odezwie "idiemy na lody " to nie moze oczekiwac od faceta , ze ten za nie zapłaci , chyba ze w odpowiedzi na jej zapytanie odpowie - tak idziemy zapraszam cie , czy cos w ten desen , jeseli odpowie tylko NP. dobra ! to nie ma on obowiazku płacenia za lody tej kobiety , a ona powinna zapłacić sama za siebie .

Ju tu pisalem i napisze raz jeszcze , bo widze , ze nie bardzo rozumiecie . kretynie, ciebie nie idzie zrozumiec, obojetnie co piszesz i gdzie piszesz napij sie cherbaty :-)

Gość matacz...
nie licze , ze ktos taki jak ty zrozumiesz to co pisze ... wiec i daj sobie spokój ! bo to troche potrzeba ...no wiesz czego .