Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość różowa pantera-20

kto płaci w związku?

Polecane posty

Gość matacz...
Piszecie o czyms co juz dawno zostało ustalone , płaci ten kto zaprasza , albo jak to dwoje ludzi miedzy sobą ustali ! Innymi słowy - jezeli ja powiem kobiecie "zapraszam cie na obiad albo uzyje zworotu mniej eleganckiego "idziemy coś zjesc " to w kadzym z tych wypadków inicjatywa wyszła ode mnie i to ja płace za ów zjedzony obiad . Jezeli teraz .... kobieta zaprosi nas na obiad , bo tak sie zdarzyc moze (obiad jest tu uwmowną rzeczą , to moze byc kawa , ciacho , lody ) to powinnismy od razu przed ustalic , zaproponowac , ze oki ale pozwolisz iż to ja bede płacił - tu kobieta decyduje jak to sie potem skonczy , czyli kto płaci w koncu . Zawsze , ale to zawsze w pózniejszym czasie mozna sie zrewanzowac - wiec nie problemu . Swiat staje sie nowoczesny , ale ja mysle , ze DZENTELMENI nie wygineli JA BYNAJMNIEJ WIEM JAK SIE MAM W STOSUNKU DO KOBIET ZACHOWAC !! dlatego zawsze ja płace ! I jakos dziwne trafiam na kobiety miłe , ktore mimo moich protestów zawsze sie jakos odwdzieczą , zaskoczą - np. telefon idziemy na folm do kina - bilety jzu mam ! :)

Gość nawiązując do....
Dżentelmeni nie wygineli. Mam nadzieję, że ci dżentelmeni sami piorą swoje skarpetki.

Gość matacz...
szybko sie meczy. nie zmontuje i nie poustawia sobie sama mebli, nie wymaluje pokoju. to są jakies brednie !!:) nie róbmy z kobiet znowu inwalidek , znam facetów co tych umiejetnosci też nie posiadaja ...

Gość matacz...
skarpetki i wszystko inne dzis pierze cos takiego jak pralka , ktora w obsłudze jest prosta jak konstrukcja cepa , wszak kobiety z nią sobie radzą - wiec i mezczyzni tym bardziej !

Gość a ja jestem kobietą i...
Zadziwia mnie utożsamianie płacenia za kobietę z byciem dżentelmenem:) Bycie dżentelmenen to coś znaaaacznie więcej:)

Gość matacz...
oczywiscie , ze to znacznie wiecej , ale miedzy innymi dzentelmenstwo to zbór zachowań . wiadomo kto otwiera drzwi , kto idzie pierwszy w restauracji itd .

wg. mnie to normalne że mężczyzna płaci gdziekolwiek się pojawicie i tym bardziej jak jesteście w jakimś towarzystwie !!! Śmiesznie by wyglądało jakbyś to ty płaciła za Was - wstyd !

Gość a ja jestem kobietą i...
"współcześnie mężczyzna o dobrym, uprzejmym, wspaniałomyślnym i kurtuazyjnym zachowaniu" No właśnie. Problem autorki topiku jest rozwiązany. Ale mnie zadziwiło podejście innej osoby ("żal mi .."). Opisuje ona sytuacje, w których powinna otrzymać pomoc mężczyzny i której najwyraźniej nie otrzymuje ( nawet nie pomoc tylko współudział) i jej to NIE PRZESZKADZA. Przeszkadzałoby jej to gdyby nie płacił. Gdzie szacunek dla siebie?

Gość matacz...
Tu musze napisać tak , dzentelmeni istnieją , fakt coraz mniej ich wystepuje u młodej populacji . Tyle , ze drogie PANIE istnieje też cos takiego jak DAMA ! zatem jest Dama - jest dzentelmen ! Ale wiele by chciało nie byc nawet kobietą prawdziwa , ale dzentelmena to tak ....

Gość facet placi
buhahahahaahhaahah twoj facet wyciaga stowe i placi a ty osobiscie dajesz kelnerowi 2 zl napiwku a co w tym dziwnego, skoro mezczyzna zarabia 10 razy wiecej ode mnie ? hmmm

Przy rachunku za stówę, to tak z dziesiątaka zdałoby się zostawić. Dwa złote to malizna.

Gość matacz...
PRZYJETE JEST 10% ale mylic sie też mogę

Gość facet placi
a gdzie ja napisalam ze zostawiam 2 zlote, i ze on za kolacje placi 100 zl osobiscie wole pizze za 30 niz salatke z krewetek za 60 :)

Gość matacz...
sorry - ale w pizzeri sie napiwków nie zostawia , to jest przywilej dla prawdziwych restauracji , z kelnerami z prawdziwego zdarzenia , ale Polak - cóż chce byc dzentelemenem , choc pojecia nie ma na czym to polega .

Gość facet placi
zawsze zostawiam napiwek jak kelner byl mily. Co to znaczy ze sie nie zostawia. Gdybym byla kelnerem w pizzeri ucieszylabym sie z napiwku :)

Gość matacz...
tak tak rekawiczki normalne też zdejmujesz przy podawaniu reki - wiem wiem ... podszkól sie ! i nie rób wiochy !

jestem przerazony tym co tu czytam ale widocznie tak jest ze szacunek = płacenie za kobiete i nie pierdolcie ze macie ciężej od facetów bo to jest załosne pamietajcie szacunku sie nie kupi to raz a i jeszcxze jedno jezeli myslicie ze jak zapłacicie gdzies w restauracjii za faceta to go ponizycie to jestescie w błędzie ale co kto lubi dla mnie kobieta która pozwala ciągle za siebie placic jest towarem a nie człowiekiem

Gość matacz...
juz pisalem , a ktos nie czytał ! płaci ten co zaprasza !!!!!

Gość matacz...
i teraz ciekawe jest , czy są tu kobiety co zaproszą ha ha ha ...

Gość facet placi
matacz.. ciebie zadna kobieta jeszcze nei zaprosila i ja sie nie dziwie ;))

Gość matacz...
poczynilas zalozenie - znowu błedne , czytaj moje posty wczesniejsze , moze załapiesz !!

Gość a ja jestem kobietą i....
" i teraz ciekawe jest , czy są tu kobiety co zaproszą ha ha ha ..." są, są.....

Gość cream dlatego jestes sam
i siedzisz tu latami zamiast zarabiac kase:D:P

Gość a ja jestem kobietą i....
dlaczego wg Ciebie cream jest sam??? bo nie zarabia kasy???? nie żeby mnie jakoś szczególnie interesowało życie cream, tylko próbuję zrozumieć " co autor miał na myśli"

Gość poczytajcie co robi krem
durne baby to zrozumiecie czemu zadna go nie chce🖐️

ale ja zarabiam kase :) ale nie zamierzam wielce wydawac na kobiete ale dla was kasa pewnielezy na ulicy albo rosnie na drzewach :D nie po to pracuje aby wydawac cały czas na kogos musiałbym byc pojebany

Gość cream pracuje na topiku dla
prawiczkow buahhhahaaaa