Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolorowyOłówek

Wzornictwo, projektowanie?? nie umiem rysować :( Doradź

Polecane posty

Gość kolorowyOłówek

Hej. Mam 18 lat, w tym roku matura i trzeba się na coś zdecydować. Od jakiegoś roku nastawiałem się na ekonomię, ale jak wiadomo nie jest to jakiś super twórczy kierunek, a ja mam umysł artystyczno-ścisły. Zawsze marzyłem o architekturze, architekturze wnętrz oraz wzornictwie. Mam wszystkie te zmysły; wyobraźnia, wyczucie estetyki itp, ale moje przekleństwo polega na tym, że nie umiem rysować. Już nawet kiedy bylem dzieckiem na szkolnej plastyce nigdy nie dostałem 5 za obrazek, ale za to w gim na grafice (miałem taki przedmiot) radziłem sobie znakomicie, wygrałem nawet jakiś konkurs powiatowy . Na wakacjach dorabiam sobie projektując strony internetowe. Potrafię się skupić na projekcie, uwielbiam projektowanie. Ale jak już pisałem, nie umiem rysować. Doradźcie coś, bo przejrzałem już wszystkie możliwe kierunki studiów, nawet religioznawstwo, i nic mnie nie interesuje tak jak trzy wcześniej wymienione. Jeśli będę wiedział że nie dostanę się na żaden z nich, niestety będę musiał skierować się na ekonomię:(

Gość kolorowyOłówek
nikt nie pomoże??

Gość bierz jak daje a potem powiedz
nie na kazdej grafice komp jes rysunek, bo to tez mozesz studiowac. podstawowa informacja dla ciebie - rysunek, taki jak np na grafike, artstyczny, tak to ujmijmy, to jest cos totalnie innego niz rysunek architektoniczny.

Gość kolorowyOłówek
ale ja nie chcę iść na grafikę. Lubię to, ale świat wirtualny nie jest dla mnie. Na architekturę trzeba zdać niestety egzamin z rysunku (jakaś martwa natura czy coś w tym stylu) więc odpadam :(

Gość zniesmaczony do granic smaka
jak możesz miec umysł artystyczno-ścisły ?:O to się kupy nie trzyma, przecież jedno wyklucza drugie :D albo ma się polot plastyczny, pisze się wiersze, książki, maluje się, gra się na jakimś instrumencie, albo jest się ścisłowcem - ekonomia, matematyka, fizyka, chemia :D🖐️ pierrdolisz dziewczyno od rzeczy :O

Gość i takie kwiatki wychodza potem
"przecież jedno wyklucza drugie" kurwa JHAAHAHAHHAHAHAHAHAH :D:D:D:D tak z siebie robi pośmiewisko ktoś kto pisze o czymś na czym się nie zna jjahahahahhahahhhaha :D idź, nie kompromituj się :O

Gość hey hey jest tu kto?
zniesmaczony ale to jest mozliwe, heh ja mam podobnie tak jakby rowiniete oba ale zaden nie do konca, np uwielbiam matme i chemie fizyki ni w zab, kocham tanczyc spiewac pisze skecze spiewane gram na instrumentach za to rysowac nie umiem.to nie jest tak ze ja sie jest w czyms dobrym to umie sie wszystko z tego zakresu.

Gość kolorowyOłówek
No właśnie, matematykę zawsze jakoś tam łapałem bez problemów, choć czasem miałem problemy bo wolałem sam do czegoś dojść niż korzystać z gotowych wzorów. No ale jednak pomimo tego że rozumiem matmę, to uważam ten przedmiot za mega nudny. Uwielbiam tworzyć, projektować. Może wiecie czy można się dostać na architekturę bez umiejętności rysowania artystycznego (na polibudzie na rekrutacji trzeba wykonać 2 rysunki:(

Gość holka_kolka
proponuje wzornictwo na WSEiZ, naprawde fajny kierunek, a studia sa renomowane