Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jatakamala

Jak zaplanowac ciaze?

Polecane posty

Gość Jatakamala

Chce miec dziecko ale nie wiem od czego zaczac. Tzn jak mam liczyc te wszystkie dni, mierzyc temperature ciala, obliczac? Kiedy najlepiej sie kochac? dodam ze mam nieregularne miesiaczki. Czy wam podczas nieregularnych mies. udalo sie zajsc w ciaze? Napewno sa tu kobiety ktore sa w tym doswiadczone czy mozecie mi pomoc? wytlumaczyc wszystko

Gość tajasne
nijak na razie nie planuj. przez pół roku na luzie i spontanie. a potem sie zaczniesz martwic.

Gość Jatakamala
Pomoze mi ktos?

Gość gryczka
Obliczanie i kochanie się w konkretne dni to najlepszy sposób, żeby nie zajść. Kochajcie się wtedy kiedy macie ochotę. Średnio to powinno być co 2-3 dni, ale bez przymusu. Bardziej skup się na przygotowaniu organizmu - staraj się nie stresować za dużo, dobrze się odżywiaj, łykaj kwas foliowy i zrób solidny przegląd zdrowia - badanie ginekologiczne, cytologia, morfologia, przeciwciała różyczki...

współżycie co 2 dzień jest najlepszą metodą u mnie pomiary się sprawdziły, ale rzeczywiście można się zablokować. Jeśli bardzo chcesz wybierz konkretna metodę npr i ją stosuj

Gość Autorko droooga
Wybacz szczerość ale jesteś już pewnie dorosłą kobietą skoro planujesz dziecko ale Twoja nieznajomość własnego organizmu i zasad NPR mnie przeraża!! Ja też mam nieregularne miesiączki ale to nie jest wytłumaczenie! Bez problemu mozesz stosować NPR. Wystarczy, że poczytasz jakąś porządną lekturę na ten temat! w necie jest bardzo dużo dobrych stron www na ten temat! Albo zapytaj swego lekarza oraz info można uzyskac w lokalnych ośrodkach NMPR. Na razie poczytaj sobie jak wygląda owulacja i czym sie objawia! pozdrawiam! powodzenia

Gość Autorko droooga
A tak wogóle to ile masz lat?