Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chlopaczyna z polnocnej pragi

Kobiety powiedzcie mi jak to jest z tymi pigułkami anty.

Polecane posty

rozumiem, ze zeby zaczac je brac to musi je zaczac łykac w pierwszym dniu okresu.. tak ? i teraz moje pytania: czy juz tego dnia moge z nia uprawiac sex? ( w sensie czy bedzie ją bolało... i czy bedzie miala ochote?) bo to ze tabletki jeszcze nie beda dzialac to wiem no i drugie pytanie po jakim okresie od pierwszego dnia jest pewnosc, ze tabletki dzialaja?? pozdrawiam

Gość b.e.a.t.a
wystarczy lykac od pierwszego dnia okresu - w takim wypadku skuteczne sa od razu

Gość mnie życie nauczyło
tabletki działają już od pierwszej zażytej co do bólu to co ma piernik do wiatraka ? no chyba że jest dziewicą..... jelsi będzie brać tabletki wprawidłowy sposób czyli regularnie i wybierze wszystkei z opakowania to seks jest bezpieczny w każdym dniu miesiąca (także w dniach w których nei bierze pigułek i ma okres z odstawienia) niech wybierze porę brania pigułki i bierze ją codziennie o tej samej porze np zawsze po śniadaniu, wtedy łatwiej jest zapamiętać, albo niech ustawi alarm w komórce

Gość b.e.a.t.a
Zazwyczaj (chyba zawsze?) do opakowania pigulek dolaczona jest ulotka informacyjna. Warto ta ulotke przeczytac :)

no ale chwila.. bo mam wrazenie, ze mnie nie zrozumieliscie tabletki powinno (PODOBNO?) sie zaczac łykać w pierwszym dniu okresu?? i slyszalem, ze one dopiero po tygodniu łykania zaczynaja działać??

Gość mnie życie nauczyło
no to źle słyszałeś przeczytaj ulotkę to się dowiesz jak to działa zazwyczaj tabletki są skuteczne od razu, zapobiegają owulacji jedyny problem może wystąpić jeśli kobieta zmienia tabletkę z silniejszej (o dużym stężeniu hormonów) na słabszą, wtedy mogą być jakieś zaburzenia hormonalne, plamienia w trakcie cyklu i jakieś małe ryzyko ciąży.....no ale wtedy wszystko jest wyjaśnione w ulotce leku czytajcie ulotkę tam jest wszystko wyjaśnione

no to ja juz kurde nie wiem jak to jest z tymi tabsami

Gość w życiu róznie bywa
dziwne bo ja zaczynając branie tabletek lekarz mi powiedział że pierwszy miesiąc jest nie antykoncepcyjny czyli żeby dodatkowo się zabezpieczyć a już zaczynając drugie opakowanie wtedy można mieć tą pewnośc że się nie zajdzie

Gość Moniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
tabletki działaja odrazu, juz od 1 tabletki jest kobieta zabezpieczona, no chyba ze nie wezmie pierwszej w 1 dniu okresu to wtedy musis sie tydzien dodatkowo zabezpieczac czyms jeszcze

Gość nie prawda że
tabletki są 100% skuteczne. Starczy zajrzeć do ulotki :P Dodatkowo skuteczność obniżają inne leki, nikotyna, alkohol, stres i różne takie :classic_cool:

"Dodatkowo skuteczność obniżają inne leki, nikotyna, alkohol, stres i różne takie" Bzdura, żadna z tych rzeczy nie obniża skuteczności. Nikotyna jest przeciwskazaniem do stosowania, bo palenie przy przyjmowaniu pigułek może skutkować zakrzepicą. A z alkoholem nie można przesadzać ze zwgledu na wątrobę, którą i tak się obciąża przyjmowaniem tabletek i nie można dopuścić do wymiotów, bo tabletka może sie nie zdążyć wchłonąć.