Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

martka1987

czym to sie różni??? Do farbujących łepetyny :)

Polecane posty

Czym sie różni farbowanie włosów farba a szamponem koloryzującym. Wiem ze farba to powiedzmy ze "na stale" a szampon sie zmywa z czasem a co z tymi małymi szamponetkami ktore są na 6 myć?? to jest to samo co szampony koloryzujące?

Gość tylko jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
szampony koloryzujace/szamponetki sa na rozne ilosci myc. np 6, 18 lub 24.i chyba tylko trwaloscia sie roznia :)innych roznic nie zauwazylam

Gość mysle ze nie szanse sa marne
szampobetki to gowno prawda ,nie zmywaja sie po 6 myciach ani nawetpo 16 ,moze po 60

Gość antonina 18
nooo

Gość nie wszystkie blond
maja amoniak ;]

Gość fgggfy
szampon też niekoniecznie się zmywa. różnica jest taka, że szampony mają niski procentowo utleniacz(1,8-3%) dzięki czemu nie niszczą tak włosów i nie wnikają w strukturę włosa. farby mają mocny utleniacz(6% lub więcej) przez co nie są tak nieszkodliwe dla włosów i wnikają w łuskę włosa, są też trwalsze. a szamponetki, to badziew, które należy omijać z daleka

Gość hey hey jest tu kto?
ja wpadlam na pomysl zeby dac oddech wlosom i zamiast farbowac je to uzywalam saszetek na 4-6 myc.o ile wlosy blyszczaly w dniu kiedy to nalozylam o tyle po miesiacu takich "kolorowan" wlosy byly jak siano.mam wrazenie ze mniej szkodza mi farby bo co prawda niszcze jak farbuje ale potem moge je odzywiac przy kazdym myciu i wygladaja dobrze,natomiast po szamponetce nalozenie maski odzywczej praktycznie sciagalo kolor i "kolorowac" wlosy musialam od nowa-błedne kolo. dobre sa szampony koloryzujace do 24 myc pod warunkiem ze lubisz jak ci kolor blaknie z kazdym myciem i rzecz jasna recznik sie brudzi.

Gość La Friseur
Farba w przeciwieństwie do szamponu zawiera amoniak który "otwiera" strukturę włosa koloryzując go trwale. Ot i co.