Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

heh to ja

Ile czeka się na rozwód?

Polecane posty

Witam, ile czeka się na rozwód od chwili złożenia pozwu bez orzekania winy? Mamy 2 dzieci...? obie strony chcą rozwodu.

Gość około 2 lat

JEŚLI OBIE STRONY CHCĄ TO JEDNA ROZPRAWA I WYCHODZĄC JUŻ JESTEŚCIE ROZWIEDZENI :-)

to zależy ile w danym sądzie jest takich spraw orzekanych ....licz się z tym że teraz jest okres wakacyjny więc i sędziowie są na wakacjach :)....mój znajomy był w podobnej sytuacji i w przeciągu 2 miesięcy było po sprawie

Gość wiec................
znow te rozwody....ahhhhhh

Gość persefonae
a czy ktoś się orientuje, jak wygląda kwestia zwolnienia/rozłożenia na raty kosztów takiej sprawy? chodzi o pozew złożony przez osobę bezrobotną.

ja skladalam pozew w marcu 207 a w lipcu 2007 bylam ju rozwiedziona pierwsza jest sprawa pojednawcza zadawane sa pytanie czy nie da sie tego zwiazku uratowac jezeli oboje przystajecie przy rozwodzie bedzie druga rozprawa najpierw jednak sad przsledo dmu kuratra ktory sprawdzi warunki mieszkaniowe i finansowe itd jeli chodzi o dzieci jesli wszystko bedzie ok druga rozprawa zakonczy sie rozwdem, musisz zaplacic 600 zl z czego 300 odda ci byly maz ( musi!), w moim przypadku sad orzekl rozwod alimenty na dziecko i opieke powierzyl mi jesli chodzi o podzial majatku i widywanie z dzieciem sad orzekl ze mamy sie sami na tn teat dogadywac

Gość nie jesz
moja znajoma czekala 5 lat na koscielny ale dostala

Mam na myśli oczywiście rozwód cywilny, bo o kościelnym mogę zapmnieć skoro mamy 2 dzieci... A ile kosztuje taka sprawa rozwodowa orientuje się ktoś?

600 zl kosztuje jak bedziesz skladala pozew w sadzie cywilnym to bedziesz musiala kupic znaczek skarbowy za 600 zl

Nigdy nie przypuszczałam, że kiedykolwiek zadam takie pytanie na forum:( Dziękuję:( Jak coś proszę pisać jeszcze :(