Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pozytywna_malutka@interia.pl

Szukam Świadka Jehowy

Polecane posty

Witam :) Pewnie znajdzie się wielu takich którzy zaczną na mnie naskakiwać, zresztą pewnie nie tylko na mnie ale i na organizację, bo to normalka na takich forach... W każdym bądź razie jeśli ktoś będzie miał na celu jedynie pozostawienie po sobie jakiejś ciętej riposty czy ironicznej wypowiedzi to nie musi tego robić a jeśli już to ma go usatysfakcjonować bardzo, to niech sobie pisze, ale mnie to i tak nie ruszy ;] Mam więc nadzieję, że jacyś Świadkowie Jehowy tu zaglądają :) Zacznę więc od tego że mam 20 lat i należę do tej wiary, jednak trochę czuję się samotnie. Mam przyjaciół w zborze, jednak chodziłoby mi o znalezienie kogoś więcej niż tylko przyjaciela. Jeśli więc są tu Świadkowie Jehowy w wieku 21 - 28 lat to bardzo prosiłabym o kontakt :) Można pisać na gg: 15807477 Lub maila: pozytywna_malutka@interia.pl Dodam jeszcze że jestem z okolic Bielska - Białej :) Pozdrawiam wszystkich! :)

Gość kafeapicsiechce
byłam tam na ośrodku :)

Gość RomanoSexmacher
Malutka a jak u Was jest z seksem przed ślubem? :)

Gość szszsz
malutka - Swiadkowie Jechowy to bardzo sympatyczni ludzie. Uwazam tez, ze sa bardzo odwazni i wytrwali, nie kazdy bylby gotow zaczepiac obcych na ulicach albo chodzic po domach narazajac sie wielokrotnie na odtracenie i przykre slowa. Podziwiam was za ta odwage i oddanie waszej sprawie.

Gość kafeapicsiechce
Mogę prosić o imię i pierwszą literę nazwiska może się znamy :)

Myrevin, ten link co podałeś(aś) odnosi mnie do strony głównej... ;) kafeapicsiechce - a gdzie dokladnie bylas? :) RomanoSexmacher - takie sprawy to tylko po slubie ;] szszsz - dziekuje za mile slowa :)

Gość shalone
Żeby wygrać wystarczy zagrać 1 raz i wygrać grę . Wtedy rejestrujesz się i dalej walczysz o kase . Gra jest jak najbardziej uczciwa i opłacalna . Jeśli nie masz pracy i siedzisz przed komputerem tak jak ja nie trać czasu . Niech płacą za to co robisz . Wystarczy że wejdziesz w ten link i zarejestrujesz się . Gorąca polecam . http://puzz.info.pl/?p=iCVtos2vKIP5

kafeapicsiechce - to napisz do mnie na gg albo na maila to Ci powiem :) Gg podalam ;)

Gość Sardynia
Negują tylko ci którzy nie poznali prawdy... Nie jestem świadkiem ale żeby wydawać jakieś opinie zaczerpnęłam trochę wiedzy i wiem, że to bardzo wartościowi ludzie. Miłość to ich myśl przewodnia. Nie odtrącajcie ich w drzwiach, może to co mówią wcale nie jest takie złe i głupie. Pozdrawiam

Gość kafeapicsiechce
pozytywna malutka chetnie sie odezwe zapisze sobie gadu :) A moge prosic o imie to sobie wpisze w nazwe kontaktu ? :)

kafeapicsiechce - To napisz mi cos na gg a ja Ci imie podam na gg :) Nie chce tak tutaj za duzo o sobie pisac, wiesz jak jest... ;) Troszke jednak trzeba zachowac ostroznosci ;) Mozesz mnie na razie zapisac jako adres mailowy a ja Ci podam imie potem, to sobie zmienisz :) Jesli masz chec, to sie odezwij :)

Witam Was wszystkich:)Myślę jednak, że kafeteria ani żadna inna strona nie jest dobrym miejscem na takie ogłoszenia. Towarzystwa jest w bród- na kongresach, ośrodkach, spotkaniach. Tam szukajcie. Wiem co mówię a mam ciut więcej lat niż Wy. Ściskam Was mocno i życzę wielu błogosławieństw:)

je jestem Monika jestem ŚW J. po chcie ale niepraktyjująca bo mi sie neichce chodzic na zebrania głosic i przygotowywac sie do punktów ale pogadac moge :)

Gość RomanoSexmacher
Misiaczka, z Tobą sex też dopiero po ślubie? 😭

hehehe a to dobre ciuchy z paczek chciałabym zeby tak było :) jestem Św J od dziecka i to dobzi ludzie , nikt tam do niczego nikogo nie zmusza ja teraz porposrtu sie nieagazuje bo pracoje i nie mam czasu i checi tez i nikt mnie nie zmusza. Św J poświecaja swoj dobrowolny czas nikt imk za to niepłaci to poprosru ludzie oddani swojej religii, pozdkreślam DOBZI LUDZIE :)

misiaczka21 - nie przejmuj sie takimi wypowiedziami, ja sie nie przejmuje ;) Wiem ze ludzie sa jacy sa i tego nie zmienimy, jak im takie oczernianie sprawia im radosc i ulge to niech sie wyzyje, niech ma ta swoja satysfakcje ze pare slowek wkrecil ;] Ja sie tym nie przejmuje :) A skad Ty wogole jestes? :) Napisz mi na gg, podalam w pierwszej wiadomosci :)

Gość ksymena254ta
jehowi to zwykli popaprańcy ,ktorzy nie powinnie kafe zaśmiecać.w razie wojny kurwa jedna z drugą broni do reki nie wezmie,kaszanki nie zje bo wiara zabrania.chodzą od drzwi do drzi i mysla ze jezusa nasladują.zacofani są i tyle.przewaga ludzi z wyksztalceniem zawodowym i podstawowym.slepo wierzą w to co mowi im przełożony zboru,czy jak go tam nazywają,nie mają prawa zadawać kłopotliwych pytań ani za dużo dociekać bo są od razu gaszeni .

Nie sztuką jest bezpodstawne oczernianie innych. Sztuką jest przyjmowanie takich oszczerstw z godnością bez zniżania się do poziomu tych, którzy nimi ciskają ;) Ksymena, Pararara - powiedzcie mi, czy to co napisaliście to chociaż część prawdy? :) Jeśli jest wam lepiej bo się wyżyjecie na Świadkach to ok ;) Ale pokazujecie w tym momencie własną ignorancję i brak taktu w połączeniu z brakiem szacunku w stosunku do innych religii. Jak na razie żaden Świadek w tym temacie nie wypowiedział się obraźliwie na temat innej religii, więc sami zapytajcie siebie o czym to świadczy. Ja nie mam nic do pozostałych religii, każda religia ma swoje prawa i w jakimś stopniu okazuje się jej szacunek. Tak więc nie mam zamiaru zniżać się do poziomu rzucania obelgami, bo źle bym się z tym czuła :)

Gość kaskaczek
A jak dla mnie jest za dużo nieścicłości i bzdetów w ich biblii, dość nielogicznie to poukładane, dodatkowo Strażnica co 2-3 lata zmienia poglądy na pewne sprawy (zauważcie że jak pokaże się im czasopismo trochę starsze, to woda w usta ;) ). Doliczę do tego niekonsekwencję w dacie końca świata (ile to ich już było? 5 czy 6? ;) ), niekonsekwencja w traktowaniu Jezusa i Boga (to, że po końcu świata i wstąpieniu wybranych do nieba Jezus ma zejść na ziemię i tu być królem, a nie Bóg - znaczy że Bóg by sobie rady nie dał, czy co? ;) No i jak może Jezus rządzić na ziemi, skoro na dobrą sprawę nie uznają go za syna bożego i za boga ;). Już abstrahując od tego, że dla mnie to sekta a nie religia chrześcijańska - w założeniach chrześcijaństwa jest wiara w Trójcę Świętą :) Mogłabym tu godzinami wymieniać, ale mam ważniejsze i ciekawsze rzeczy do roboty ;)

Po pierwsze Biblia jest jedna i ta sama, jedynie różnią się przekładami ;) Co do czasopism wiadomo, że z czasem coś się zmieni, bo np poglądy sprzed 100 lat trochę się różnią niż współcześnie. Każdy się doskonali i na nowo coś się odkrywa, i wiadomo, że każdy popełnia błędy, ale potem właśnie jak się je wychwytuje, to się je poprawia :) Weźmy przykład medycyny. Jak bardzo poglądy co do leczenia zmieniają się na przestrzeni lat. Ktoś odkryje coś nowego i zastępuje tym odkryciem coś, co wydawało się słuszne, a z czasem okazało się błędne. Dlatego i w religii tak jest. Ludzie ileś set lat wcześniej nie znali tak dobrze Biblii, wiadomo, zgłębiali ją i poznawali, ale nie byli w stanie odkryć wszystkiego. Co do Jezusa, kto powiedział, że Świadkowie nie uznają go za Syna Bożego? Ja nie słyszałam, żeby ktoś tak powiedział.

Gość innyfacet
innyfacet@o2.pl ja krakow poczatkujacy poznam jakas dziewczyne ktora mnie wprowadzi w ten swiat.. czekam na @

pozytywna malutka, Biblia jest jedna i ta sama, a Słowo Boże moja droga stałe. Nie można jej naginać ani zmieniać do swoich potrzeb, tak jak robią różne debominacje. Właśnie przez takie postępowanie, rodzi wiele sekt które ze Słowym bożym ne mają nic wspólnego. Niektóre kościoły, wprowadziły nawet u sibie małżeństwa par homoseksualnych, co jest sprzeczne z nauczaniem Jezusa. Zajrzyj do Pisma, bo chyba nie miałaś jej w ręlu. "Dlatego i w religii tak jest. Ludzie ileś set lat wcześniej nie znali tak dobrze Biblii, wiadomo, zgłębiali ją i poznawali, ale nie byli w stanie odkryć wszystkiego" To już jest ewidentna bzdura. A jakiej podstawie tak uważasz? :D "Co do Jezusa, kto powiedział, że Świadkowie nie uznają go za Syna Bożego? " Mylisz pojęcia. Oni uważają Jezusa jedynie za Syna Bożego, a nie za Boga. Nie uznają tym doktryny o Trójcy Świętej, uznawanej przez większość wyznań chrześcijańskich "Jak na razie żaden Świadek w tym temacie nie wypowiedział się obraźliwie na temat innej religii" Na temat religii czy wyznania? Świadkowie nie szczędzą "komplementów" na temat KK, którą uważając ją za Nierządnicę Babilonu, co już jest obraźliwe samo przez się.

Przepraszam bardzo "smutną mam twarz", jakie bzdury? Dawno tu nie zaglądałam, nie spodziewałam się, że temat jeszcze ruszy ;) Po pierwsze, co do poznawania Biblii i zamierzeń Bożych, na początku Świadkowie, nazywani wtedy Badaczami Pisma Świętego, nieraz popełniali błędy w zrozumieniu Pisma Świętego, przez co poprawki były nieraz wprowadzane. Więc jak dla mnie to nie bzdura, co napisałam, bo na zebraniach też o tym mowa bywa ;) Co do tego, że Jezus jest Synem Bożym a nie Bogiem, chyba wyraźnie właśnie to napisałam, nieprawdaż? :) A religia, czy wyznanie, to chyba nie jest różnica, jakiej formy się użyje? Szczegółów słownych czepiać myślę, że się nie musimy. To tyle kwestią odpowiedzi :)