Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mloda_mama2010

Do mam - pościel!

Polecane posty

Witam:) Pytanie kieruję do wszystkich mam. Otóż chciałabym się zapytać o komplet pościeli do łóżeczka. Przydała wam się, czy raczej jest to zbędny wydatek? Wiem, że na początku dziecko nie powinno używać kołderki ani poduszki. Może lepiej zainwestować te pieniążki w coś innego np. kocyk?

Na początek u nas sprawdzil sie rozek, tak do 1,5 m-ca. Potem kocyk lub spiworek. Spiworek fajny bo dziecko sie nie rozkopie w nocy. Pościel też kupilismy ale raczej długo jeszcze w szafie poczeka...

No tak. Tylko zastanawiam się czy później taka pościel się przyda. 90x120 długo chyba nie posłuży? Może lepiej się teraz wstrzymać a później kupić większą?

moja starsza cóka używa nadal takiej pościeli a ma 2,5 roku :) młodsza jest jeszcze przykrywana rożkiem, któy teraz jest kołderką. fakt że się rozkopuje ile wlecie ;) ale teraz podczas upałów to każdy tak robi :)

Gość ja mam ten
sam problem. Nie wiem jaki rozmiar pościeli kupić:/ 90x120 czy może ten większy.

Gość ...........................123
Pościel się kupuje po roku.

Gość kup sobie
ze 2 ochrniacze , kocyk i śpiworek .... reszta potem wyjdzie w praniu

Powiem ci że ja miałam tylko 2 prześcieradła z Ikei (dwupak), flanelki z Ikei i z Motherhood pod główkę żeby chronić materac w razie ulania itd. i kocyk z Jysku. Wystarczyło i to spokojnie! Po 6 miesiącach kupiłam śpiworek z Ikei. Kołdrę i poduszkę i poszewki kupiłam dopiero po 12 miesiącu i przydała się tylko kołdra, bo dziecko nie lubi spać na poduszce i ciągle ją odrzuca na bok. W sumie to nawet dobrze, bo tak jest zdrowiej. Wiesz, co dziecko to inne przyzwyczajenia. Moje do dziś lubi mieć pod głową tylko flanelkę albo tetrę.

A no i ochraniacz też miałam. Taki na całą długość łóżeczka, niewysoki. I tez z Ikei. Moim zdaniem takie są najlepsze.

Czyli jak na razie pościel mogę sobie śmiało odpuścić:) Idę w przyszłym tygodniu do znajomej na urodziny, jej córka będzie miała roczek. Wiem że nie ma takiego kompletu, a mówiła mi że by chciała tylko że z pieniędzmi u niej nie najlepiej. Myślałam żeby kupić taki komplet na prezent tylko nie wiem jaki rozmiar wybrać?

Gość 2 ochraniacze??? po co?
1 spokojnie wystarczy! :)

Gość anisssssska
nie znam sie tak super bo sama teraz sobie kupuje wyprawke ale to zalezy jakie jest lozeczko....ja kupilam wieksze 140x70 wiec musze wieksza posciel a jak mniejsze łózeczko to mniejsza i w przewazajacej wiekszosci widze ludzie maja te mniejsze lozeczka 120x60

ja do 3 miesica uzywalam tylko rozka. pozniej kupilismz juz wieksza kolderke :) bez poduszki, z przescieradlem i ochraniaczem na szczebelki.

Gość anisssssska
aha fajny pomysl na prezent ja bym sie ucieszyla ;) bo to jednak sie przyda

Rozmiary pościeli do łóżeczek w sklepach są standardowe. Poza Ikeą, bo oni maja inny kształt kołdry i poduszki, niż ten standardowy polski.

Gość mamuskaaaaaaaaaaaaa
My kupiliśmy i wczesną wiosną używaliśmy. Teraz w lecie sam kocyk wystarczy:) Poduszeczka jest dośc płaska. A kupiliśmy w komplecie z ochraniaczami i mała ma teraz 5 m-cy i bardzo się przydają bo turla się na wszystkie strony.

Gość kup sobie
miałam 2 - 1 na zmianę

upsa no właśnie niewielkie różnice i to w sumie kołderka jest tylko większa bo poduszka ma taki sam rozmiar. Może wziąć tą 100x135?

a ja zamierzam kupić komplet 12-elementowy z tej firmy Mamo Tato wlasnie, wszytsko mozna do tego dobrac, lacznie z rpzewijakami, rozkami, spiworkami, nawet firankami! Polski producent, delikatne wzory i cena nie powalająca (ja daje 270zł za 12-el) i to na łóżeczko 140x70!

Gość gość
Na poczatek lepiej kupić śpiworek, faktycznie dziecko nie powinno mieć poduszki ani kołderki. Ja dopiero gdy synek miał 1.5 roku kupiłam pościel. A teraz już myślę o większej i zastanawiam się nad wyborem z tego sklepu http://www.elway.biz/39-posciel-3d-rozmiar-140x200 bo słyszałam o nich wiele dobrego.

Gość Aga młoda mama
Cześć dziewczyny:) Dopadł mnie szał zakupów dla mojego pierwszego dziecka:) Będzie to dziewczynka . Szukam fajnej pościeli. Czy któraś z Was miała już pościel z Royal Baby Room super komplety ale nie wiem, którą wybrać? Na FB mają więcej wzorów