Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość colle

Która karuzela lepiej się sprawdza? Proszę o rady

Polecane posty

Gość colle

Drogie mamy poradźcie proszę która karuzela lepiej się sprawdza w praktyce... zakochałam się w tej karuzeli, jest śliczna, w pastelowych kolorach, dodatkow pasowałaby mi bardzo kolorystycznie do pokoiku dziecka http://mebledladzieci.com.pl/karuzela-fisher-price-misie-co108-p-1047.html no ale właśnie słyszałam, że takie malutkie dzieci bardziej reagują na żywe nasycone kolory i im więcej kolorów tym lepiej, a na takie jasne pastelowe mogą nie zwracać uwagi jedna kumpela radzi żeby kupić jak najbardziej kolorową na przkład taką http://www.4box.pl/V1_27818.htm?utm_source=nokaut.pl&;utm_medium=cpc&utm_campaign=2010-08&utm_content=27818 Bardzo proszę wszystkie doświadczone w tym temacie mamusie o opinie, wszelkie spostrzeżenia i rady mile widziane :-)

Ja też właśnie jestem przed zakupem karuzeli do łóżeczka. Większość uważa że karuzela powinna być w nasyconych kolorach. Takie kolory bardziej przyciągają uwagę dzieci. Więc ja zdecydowałabym się na tą drugą;)

Gość dfghnbhjcvgthsrdfgu
to ma byc dla dziecka a nie wam sie podobac !! kolorowa

Gość dabarka
ja tam wrzucam gnoja do wirówki i to dopiero jest karuzela

Gość Anka beznadziejna
Taka karuzelka sprawdza się od 2 miesiąca kiedy dziecko zacyna widZiec rzeczy w oddali do ok 4 miesiąca, kiedy to w ogóle nie ma ochoty leżeć w łóżeczko, tylko na podłodze i wkładać rzeczy do buzi a nie oglądać je z daleka.. Nie ma sensu dawać na to kasy..

Gość Anka beznadziejna
A ta z misiami jest ładna :) mi sie podoba. Dziecko chetnie popatrzy na nią te 2 miesiące. Jak dobrze pójdzie to może będzie je uspokajaja do ok 6 miesiąca życia, ale to zależy od charakteru dziecka, bo niektóre to tylko pobudza.

Gość colle
podnoszę temat, może ktoś jeszcze się wypowie :-)

Gość lauryn
hej, misie faktycznie są kiepskie, szukaliśmy prezentu i kupiliśmy te misie, w domu wypróbowalismy - słaby efekt projektora, kolory rzeczywiscie blade i ostatecznie wymienilismy na rybki - dziecko było zachwycone :)

Gość colle
lauryn.... dzięki, własnie o takie opinie mi chodzi. Nie widziałam tych misiaczków na żywo ( tylko na allegro ), bo kurcze w żadnym sklepie u mnie w mieście nie mają ;/

Gość colle
podnoszę temat :-)

Gość xxxxxxyyy
Moja coreczka od urodzenia ma ta z lasem tropikalnym - jest bardzo ladna, kolorowa, dlugo gra i muzyka nie jest meczaca dla rodzicow - Mozart, Bach i genialne dzwieki lasu tropikalnego - nasz faworyt:) . Mala ma juz 16 miesiecy i karuzela nadal sie sprawdza - czesc zabawek odczepilismy i z funkcji karuzeli tez raczej nie korzystamy, ale pozytywki nadal z przyjemnoscia slucha - pieknie przy niej sama usypia. Karuzela daje tez ladne, lagodne swiatlo. Moge ja z czystym sumieniem polecic.

Gość colle
xxxxxxyyy..........dziękuję za opinię :-)

Gość mama małej igulinki
ja również polecam jak najbardziej kolorową i pstrokatą karuzelkę, zdecydowanie bardziej przyciaga uwage malucha :-)

Gość wkurzona położna
a moje dziecko płakało przy karuzeli (w sumie te pozytywki i mnie irytują) dlatego nagrałam mu ładna płytke ze starymi kołysankami - i jest szczęśliwe. dodatkowo ma inne pioseneczki bardziej rytmiczne do zabaw w dzień. i co zauważyłam u swojego - nie wiem jak inni - świetnie wyczuwa rytm mimo, że ma 9 miesięcy:)) ale to efekt uboczny:)

Gość gabrooska
a my mamy własnie te pastelowe misie z FP i moj synek od pierwszego dnia gapi sie na nie bez przerwy. Takze mysle, ze to zalezy od dziecka...

Gość Prinzesin
Witam, ja mam wlasnie do sprzedania karuzelę Fisher Price z kolorowymi misiami/ pszczółkami po mojej córeczce. Karuzela kupiona była jako nowa na allegro za ok 130 zł. Teraz moje córeczka ma prawie 5 miesięcy i malo co zwraca na nią już uwagę. Takze chętnie odsprzedam.

Gość Prinzesin
Zainteresowanych prosze o kontakt gg 8620421. Pozdrawiam

Gość niebieski kwiatek
A ja mojej córce kupiłam karuzelę Ocean Wonders, sprawdziła się, córa uspokajała się przy włączonym projektorze. Córka już wyrosła, więc sprzedaję, by przydała się innemu dziecku :) Do karuzeli dołączam gratis w postaci jakiegoś fajnego ciuszka - po aukcji proszę podać rozmiar i płeć, na pewno coś dobiorę. Jeżeli ktoś będzie zainteresowany odbiorem osobistym posiadam również do sprzedania zestaw ubranek oraz bucików od rozmiaru 56 do 74, na każdą porę roku, dla dziewczynki i chłopca (dla chłopca mniej) oraz lekką spacerówkę (tanio). Zapraszam do aukcji :) http://allegro.pl/item1175254289_karuzela_fisher_price_ocean_wonders_z_projektorem.html

Gość colle
no to mi nie ułatwiłyście hehe ;-) widzę że ile mam tyle opinii, i chyba ostatecznie i tak to zależy od dziecka czy dana karuzelka bedzie godna zainteresowania...

Gość mam igorka
z tymi karuzelami to różnie może być, my najpierw mieliśmy jakąś bezfirmówkę w niezbyt mocnych kolorach- to mały bardzo sie nią interesował, jednak szybko wysiadła i dostaliśmy w prezencie bardzo pstrokatą z FP i mały był trochę starszy i już za bardzo nie chciał sie nią "interesować" - wolał inne zabawy, więc myślę, że dużo zależy od dziecka i od wieku dziecka :-)

Gość elis 79
my mamy karuzelę z fischer price z misiami i pomimo pastelowych kolorow maly bardo sie nia interesował.Fajną sprawą jest tez to ,ze mozna załaczyc lampke ktora wyswietla motylki itp... na suficie co jest super sprawą zwlaszcza w nocy gdy nie widac miskow.Uzywalismy jej praktycznie do ok.8 miesiaca bardzo czesto i korzystamy nadal tyle ze rzadziej np.kiedy maly sie zbudzi w nocy i nie moze zasnac(fajne jest w niej rowniez to ,ze mozna ja zamocowac do łóżeczka lub złozyc i powstaje cos na wzor lampki)polecam,choc moze jest cos na rynku podobnego ,a za nizsza cene.

Gość colle
dzięki dziewczyny za wszystkie opinie :-)

Gość diabl123
Witajcie, nie wiem która karuzele wybrać: czy z FP z biciem serca, ta z misiami też jest fajna, ale podobno ma glosny mechanizm, czy np. z Tiny Love. Zależy mi aby miała melodyjki, projektor i delikatną lampkę...